ویروس و باکتری راهی به آب شرب تهرانی ها ندارد - 1399/02/20 12:14:00 ب.ظ

1399/02/20 12:14:00 ب.ظ گفت و گو rating
image

بر اساس مطالعاتی که سازمان جهانی بهداشت انجام داده، روش‌های متعارف تصفیه آب اعم از انعقاد، لخته‌سازی، فیلتراسیون و گندزدایی مجموعه عملیاتی هستند که می‌توانند به ‌راحتی ویروس کووید 19 را از آب آشامیدنی حذف کنند.

گفت و گو با مدیر کنترل کیفیت شرکت آب در مورد شایعات:

ویروس و باکتری راهی به آب شرب تهرانی ها ندارد

 

واحد پرتال: آمار رسمی ابتلا به کووید-١٩ در کشور از مرز  ١٠٠‌ هزار نفر گذشته است. تعداد فوتی‌ها بالای ٦ هزار نفر است و به گفته مسئولان هیچ نقطه خالی از ویروس در کشور وجود ندارد. حالا در این شرایط بازار اخبار غیررسمی هم داغ شده؛ از تشکیک در تعداد مبتلایان و درگذشتگان تا آلوده بودن آب شرب تهران.

با انتشار خبر آلودگی شبکه آب فرانسه و هلند به ویروس کرونا، گمانه زنی‌ها درباره آلودگی آب و کانون‌های انتشار بیماری در جهان افزایش یافته و موج تازه ای از نگرانی‌ها درباره ویروس جدید ایجاد کرده است. نگرانی خیلی زود به تهران هم رسید و یافتن پاسخ این پرسش که آیا واقعا آب شرب به کرونا آلوده شده دغدغه جدی شهروندان شد.

به سراغ مدیر دفتر کنترل کیفی شرکت آب و فاضلاب استان تهران رفتیم تا از او درباره این احتمال بپرسیم. دکتر مهتاب باغبان با اشاره به رصد لحظه ای کیفیت آب با اطمینان می گوید آب شرب تهران از سلامت کامل برخوردار است.

 

 

رصد آنلاین کیفیت آب

هرگونه قضاوت برای سالم بودن یا نبودن کیفیت آب شرب مصرفی باید مبتنی بر نتایج آزمایشگاهی، آن هم آزمایشگاه‌های معتبر و تأیید شده انجام شود. آزمایش های شرکت آب و فاضلاب استان تهران در این زمینه دقیق است و کیفیت آب شرب مصرفی شهروندان تهرانی به ‌صورت لحظه‌ای پایش می‌شود.

در فرآیند تصفیه با افزودن کلر به آب‌های زیرزمینی و شرب، تمام باکتری‌ها و ویروس‌ها از بین می‌رود و احتمال آلودگی آب به ویروس صفر است.

احتمال وجود ویروس کووید 19 در آب شرب استان تهران وجود ندارد. به تمامی شهروندان پایتخت و استان تهران این اطمینان را می‌دهیم که کل شبکه توزیع آب آشامیدنی و آب شرب از سلامت کامل برخوردار است. مطمئنیم چرا که به لحاظ گستردگی شبکه توزیع آب آشامیدنی آب استان تهران با استفاده از سامانه‌های لحظه‌ای (آنلاین) میزان کلر آزاد باقی‌مانده را رصد می‌کنیم.

درباره ویروس جدید می دانیم که غشای بیرونی ویروس کووید 19 بسیار آسیب‌پذیر است و در مقابل گندزدایی با کلر به ‌راحتی از بین می‌رود و توانایی باقی‌ماندن در آب یا پساب دارای کلر آزاد باقی مانده را ندارد.

 

 

پاکسازی آب با دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی

سازمان جهانی بهداشت به عنوان مرجع اصلی در زمینه پاکسازی آب از ویروس کووید-19 تحقیقاتی انجام داده است. بر اساس مطالعاتی که سازمان جهانی بهداشت انجام داده، روش‌های متعارف تصفیه آب اعم از انعقاد، لخته‌سازی، فیلتراسیون و گندزدایی مجموعه عملیاتی هستند که می‌توانند به ‌راحتی ویروس کووید 19 را از آب آشامیدنی حذف کنند.

با استناد به دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت در خصوص میزان کلر آزاد باقی‌مانده در آب، میزان کلر آزاد باقی‌مانده در حد مجاز 2/0 تا 8/0 میلی‌گرم در لیتر شرایط عادی را دارد و نیم تا 8/0میلی‌گرم در لیتر شرایط مطلوب را دارد.

زمانی که همه‌گیری کووید 19 در جهان اعلام شد، شرکت آب و فاضلاب استان تهران میزان کلر باقی‌مانده در آب شرب را در نقطه مصرف در حد مطلوب یعنی تا 8/0  میلی‌گرم در لیتر نگهداشت.

 

 

آزمون تصادفی کلرسنجی

علاوه بر کنترل توسط سامانه‌های لحظه‌ای که شاخص میزان کلر باقی‌مانده را به طور دائم رصد می‌کند، برای اطمینان بیش‌تر آزمون کلرسنجی در شهرها و مناطق استان تهران به صورت تصادفی انجام شد و نظارت‌ها روی کلرسنجی‌های محلی افزایش یافته است.

این کار به صورت مداوم انجام می شود تا مانع از ورود ویروس به داخل آب شرب کشور شویم. شرکت آب و فاضلاب تهران به عنوان دستگاه نظارتی میزان کلر باقی مانده استاندارد شبکه را با توجه به زمان، مکان و شرایط اعلام و تا میزان صد درصدی اطمینان سلامت و کیفیت آب را تضمین می‌کند.

 تامین آب بهداشتی برای شهروندان از وظایف شرکت آبفای تهران است و در زمینه آلودگی آب تهران با ویروس کرونا هیچ نگرانی وجود ندارد.

 

 

وجود ویروس کرونا در پساب در دست بررسی

در خصوص احتمال وجود ویروس کووید 19 در فاضلاب و پساب شرکت آب و فاضلاب استان تهران با مشارکت مرکز تحقیقات کیفیت آب و فاضلاب و علوم پزشکی دانشگاه تهران در مطالعاتی درباره شناسایی ویروس کووید 19 در فاضلاب خام و پساب مشغول بررسی است.

تمامی تصفیه‌خانه‌های‌فاضلاب استان تهران نیز به تبعیت از دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت، میزان کلر آزاد باقی‌مانده را در حد 4/0میلی‌گرم در لیتر نگه داشته‌اند تا این اطمینان خاطر وجود داشته باشد که پساب به لحاظ احتمال وجود این ویروس سالم است و هیچ‌گونه مخاطراتی را برای محیط زیست به وجود نمی‌آورد.

 

DNN