نشست فصلی ستاد مدیریت بحران ناحیه سه با هدف برنامه ریزی برای اجرای برنامه های آموزشی در سطح منطقه 22 با حضور نمایندگان سازمان های تخصصی و عمومی عضو ستاد در منطقه 22 برگزار شد.

image


به گزارش روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، در این کارگاه آموزشی که به منظور ارزیابی میزان پیشرفت مصوبات جلسات پیشین برگزار شد، موضوعاتی همچون برگزاری مانورهای تخلیه امن و اسکان اضطراری، آموزش کار با تجهیزات امداد و نجات، برگزاری کارگاه آموزش غواصی برای اعضای ستاد مدیریت بحران ناحیه و منطقه، پایدارسازی و به روزرسانی دانش امدادی دوامیان و اجرای اردوهای نیم روزه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

برگزاری کارگاه های آموزشی

نیروهای امدادی اورژانس مناطق 2، 5، 9، 10، 21، 22 و شهرستان شهر قدس و گروه های دوام محلات منطقه 22 با هدف افزایش سطح آمادگی در ارائه خدمات بهینه به شهروندان در زمان وقوع بحران در کارگاه آموزش تخصصی اورژانس و کارگاه نیمه حرفه ای کمک های اولیه شرکت کردند.

برگزاری مانور دورمیزی

مانور دورمیزی مدیریت بحران با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان  اورژانس منطقه، هلال احمر، کلانتری 181 عوارضی، دبیران بحران نواحی، مسوولان خانه های دوام و ایمنی با مشارکت کارشناسان ستاد مدیریت بحران منطقه با هدف هماهنگی و تعامل بین عوامل امدادی و ستادی برگزار و میزان بهره برداری بهینه از نیرو و تجهیزات مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت.

برگزاری نشست مشترک

نشست مشترک ستاد مدیریت بحران منطقه 22 با رییس ایستگاه 114 آتش نشانی و مدیر سرای محله کوهک با هدف ارزیابی نقاط ایمن و غیرایمن اماکن اداری، تجاری و مسکونی بلند مرتبه در سطح منطقه از جمله ساختمان پامچال و برگزاری کارگاه های آموزشی برگزار شد.










يكي از ويژگي‌هاي منحصر به فرد شرايط ژئوتكنيكي شهر تهران وجود شبكه‌اي از قنات‌ها است.

محدوده و حريم فعلي شهر تهران، در برگيرنده صدها كيلومتر قنات است كه طي ساليان دراز و به تدريج براي مقاصد تأمين آب حفر شده‌اند و گاه به علل مختلف از جمله ريزش و لزوم ايجاد مسيرهاي انحرافي، داراي مسيرهاي متعدد اصلي و فرعي و انحرافي در كنار يكديگر هستند.

عمق قنات‌ها در بعضي نقاط تهران تا 130 متر ذكر شده و در بسياري از نقاط به ويژه در محل‌هاي نزديك مظهر عمق آنها كم شده و به كمتر از 2 تا 3 متر مي‌رسد. فاصله ميله‌ها معمولاً بين 15 تا 20 متر و در بعضي مواقع براي عبور از رودخانه يا تپه‌ها ممكن است به 200 متر نيز برسد. ابعاد مجرا معمولاً 120 سانتي‌متر × 90 سانتي‌متر و قطر ميله‌‌ها 80 تا 90 سانتي‌مترمي‌باشد. طول رشته قنات‌ها متغير بوده و گاه تا 18كيلومتر نيز مي‌رسد.

هر چند تعداد قنات‌هاي تهران و حومه در بعضي منابع به ميزان 500 رشته برآورد شده اما تعداد رشته قنات هاي واقعي بيش از اين مي باشد. بسياري از قنات‌هاي موجود در تهران در حال حاضر به صورت متروكه و تخريب شده در آمده و در بعضي موارد انحراف يافته و يا پوشش دار شده اند.



از جمله كاربردهاي احتمالي نقشه حاضر مي توان به استفاده از آن در موارد زير اشاره نمود:

- به عنوان مبناي اوليه در اطلاع رساني به مالكين و ساكنين فعلي و آتي ساختمان ها، مستحدثات و زمين هايي كه در محدوده عبور قنات قرار دارند و انعكاس موضوع وجود قنات در پرونده هاي شهرداري و ثبتي املاك فوق؛

- تعيين بررسي هاي محلي جهت شناسايي و تدقيق مشخصات قنات عبوري و پايدار سازي آن و اخذ گواهي تأييد اقدامات صورت گرفته به عنوان جزيي از ملزومات صدور پروانه ساختماني و ساير مجوز هاي شهرسازي در املاكي كه در محدوده نشان داده شده عبور قنات قرار دارند؛

- مطالعات و عمليات پايدارسازي و رفع خطر قنوات موجود؛

- هنگام وقوع حوادث ريزش، ايجاد حفره در زمين، بالازدگي آب و. . . جهت تعيين ارتباط احتمالي حادثه با قنات؛

- اتخاذ تدابير ايمني لازم توسط سازمان هاي مسئول شريان هاي حياتي (خطوط لوله آب، گاز، مخابرات، فاضلاب، خيابان ها و بزرگراه ها و ...)؛

- مطالعات زمين شناسي مهندسي و ژئوتكنيكي پروژه هاي عمراني شهر تهران.

از كليه كاربران اين نقشه درخواست می گردد كه هرگونه اطلاعات حاصل از برداشت هاي زميني، گزارشات حوادث روي داده و پروژه هاي عمراني درگير با قنوات و . . . را جهت تدقيق، تكميل، تصحيح و به روز رساني نقشه به سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران ارسال نمايند.












































































































































































































































































































































































































































































































































































DNN