چرا باید نگران گونه جهش یافته کرونا در آفریقای جنوبی بود؟
پژوهشگر ویروس شناسی دانشگاه آکسفورد انگلستان با بیان اینکه گونه جهش یافته ویروس کرونا که برای اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شده، به دلیل افت آنتی بادی های قابل ملاحظه و بازتولید بیشتری که دارد می تواند اپیدمی را طولانی کند، گفت: هر دو گونه شناسایی شده در انگلیس و آفریقای جنوبی سرایت پذیری بالایی دارند، اما نگرانی از گونه آفریقای جنوبی باید بیشتر باشد، چراکه با تست های PCR نمی توان آن را شناسایی کرد.
ماهان غفاری در گفت و گو با ایسنا، در خصوص اخبار منتشر شده از جهش های ویروس کرونا در انگلستان و آفریقای جنوبی، اظهار کرد: داده های ژنومی کشور انگلیس صد برابر بیشتر از کشورهای اروپایی و غیراروپایی بوده و چه بسا ورودی این گونه جدید شناسایی شده در انگلیس از کشور دیگری به این کشور وارد شده باشد، براین اساس هنوز نیاز به تحقیقات بیشتری داریم تا مطمئن شویم گونه ای که در انگلیس یا آفریقای جنوبی برای اولین بار گزارش شده است، جهش ویروسی بوده که در این کشورها اتفاق افتاده است.
پژوهشگر ویروس شناسی دانشگاه آکسفورد انگلستان در خصوص گونه جدید ویروس کرونایی که برای اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شده، توضیح داد: تحقیق جدیدی که توسط گروه آقای جسی بلوم و همکارانش در واشنگتن آمریکا انجام شده نشان می دهد جهش E۴۸۴k، جهشی است که در گونه شناخته شده از آفریقای جنوبی و برزیل مشاهده شده است. در این تحقیقات آزمایش آنتی بادی سرم افرادی که از گونه های پیشین ویروس کرونا ایمنی گرفته اند را در مقابل گونه جدید ویروس که جهش داشته قرار داده اند و دریافته اند که آنتی بادی در بدن افرادی که به گونه جدید ویروس مبتلا شده اند خنثی کننده نیست.
افت آنتی بادی در مبتلایان به ویروس جهش یافته آفریقای جنوبی
غفاری ادامه داد: آنتی بادی های ایجاد شده در افراد مبتلا به گونه جهش یافته ویروس کرونایی که در آفریقای جنوبی گزارش شده، ۱۰ برابر نسبت به گونه های دیگر ویروس افت پیدا کرده است. این موضوع از این جهت باعث نگرانی است که می تواند حتی برای واکسن های کرونا نیز پیامدهایی داشته باشد.
پژوهشگر ویروس شناسی دانشگاه آکسفورد انگلستان با اشاره به اینکه این جهش در گونه آفریقای جنوبی در (RBD-receptor binding domain) اتفاق افتاده است، گفت: دامنه دریافتی چسبنده ویروس، در واقع سر پروتئین اسپایک است که به AC۲ receptor می چسبد و بر روی بدن ما و سلول های انسانی وجود دارد.
وی با بیان اینکه فرض موجود این است که جهش در واقع در receptor binding domain رخ داده است، تصریح کرد: جهش در این نقطه باعث می شود، آنتی بادی های بدن نسبت به گرفتن این ویروس افت پیدا کرده و همین موضوع باعث عفونت و بیمارزایی ویروس در بدن افراد می شود.
غفاری خاطرنشان کرد: خبر خوب این است که در آزمایشات انجام شده، آنتی بادی های خنثی کننده به خاطر این جهش به طور کامل ناکارآمد نشده اند و صرفا افت قابل ملاحظه ای داشته اند، بنابراین اگر دوز واکسنی که استفاده می شود، ایمنی قوی در بدن افراد ایجاد کند می تواند حتی با این گونه جدید جهش پیدا کرده نیز مقابله کند. اگرچه همچنان نگران کننده است، چون همین افت آنتی بادی ها قابل ملاحظه است.
جهش گونه های ویروس، راهی برای فرار از ایمنی بدن
به گفته وی، اگر در طول زمان گونه های ویروس به همین صورت جهش پیدا کند می تواند از بابت قرابت ژنتیکی با گونه های قبلی فاصله بگیرد و به این صورت کار خود را برای فرار از ایمنی بدن راحت تر کنند.
این پژوهشگر ویروس شناسی دانشگاه آکسفورد انگلستان، با اشاره به اتفاق مشابهی که برای گونه های مختلف ویروس آنفلوآنزای فصلی افتاده است، تصریح کرد: طی فرایندی به نام تغییر تدریجی ژنتیک،(genetic drift)، ویروس ها در طول زمان جهش هایی پیدا می کنند که قابلیت فرار از سیستم ایمنی را به آنها می دهد؛ اتفاق مشابهی که می تواند برای این گونه ویروس کرونای شناخته شده از آفریقای جنوبی بیفتد.
مقایسه دو گونه ویروس کرونای جهش یافته در انگلیس و آفریقایی جنوبی
وی با مقایسه دو گونه ویروس جهش یافته که برای اولین بار از انگلیس و آفریقایی جنوبی گزارش شده، توضیح داد: هر دو گونه ویروس یک مجموعه جهش های مشترکی با یکدیگر دارند که مهمترین آن N۵۰۱ است. این جهش آنگونه که گفته شده و حدس می زنیم سرایت پذیری را نسبت به این ویروس افزایش می دهد، در عین حال که گونه آفریقای جنوبی جهش اضافی دارد که میتواند از آنتی بادی فرار کند، اما جهش جدید افزایش سرایت پذیری را نیز دارد.
غفاری در ادامه با وجه تمایز دو گونه ویروس جهش یافته شناسایی شده در انگلیس و آفریقای جنوبی اشاره و تصریح کرد: آنچه ویروس شناسایی شده در آفریقای جنوبی را از گونه انگلیسی متمایز می کند این است که گونه شناسایی شده در انگلیس را با یک تست PCR ساده قابل شناسایی است، به دلیل اینکه یک جهش حذفی دارد که معروف به S gene drop out است که این جهش حذفی، شاخصه گونه انگلیسی است. نخستین بار که اینگونه تشخیص داده شد از روی تست های PCR بود که رفتار S gene drop out دیده شد و بعد که نمونه ویروس افراد بیمار را بررسی کردند دریافتند که منطبق با این گونه جدید ویروس در بریتانیا است.
پژوهشگر ویروس شناسی دانشگاه آکسفورد انگلستان یادآور شد: در رابطه با اینکه گونه جهش یافته ویروس شناسایی شده در انگلیس بخواهد فرار از سیستم ایمنی داشته باشد، هنوز هیچ گونه شواهدی وجود ندارد.
وی با اشاره به تحقیقاتی که ابتدای شناسایی گونه جدید ویروس کرونا در انگلستان انجام شده بود، گفت: در ابتدا گفته شد این گونه جدید ۷۰ درصد افزایش سرایت پذیری دارد، اما بعد از آن دانشگاه امپریال کالج گزارش کاملی تهیه کرد که نمونه های ژنومی گونه جدید را در چندین شهر مختلف بریتانیا بررسی کرده و به این نتیجه رسیدند که گونه جدید افزایش سرایت پذیری از ۵۰ درصد به بالا دارد.
آیا اپیدمی رو به افول کرونا با گونه های جدید صعودی می شود؟
غفاری با بیان اینکه افزایش ۵۰ درصدی سرایت پذیری گونه شناسایی شده در انگلیس منطبق با این است که عدد بازتولید R بین ۴ تا ۸ دهم نسبت به گونه های دیگر افزایش پیدا کند، توضیح داد: عدد بازتولید از این منظر اهمیت دارد که اگر این عدد بازتولید را کمتر از یک نگه داریم، یعنی اپیدمی درحال فروکش کردن است، اما نگرانی از این است که گونه جدید عدد بازتولید بیشتری دارد و می تواند اپیدمی رو به افول را رو به صعود کند.
این پژوهشگر ویروس شناسی دانشگاه آکسفورد انگلستان با بیان اینکه گونه شناسایی شده ویروس کرونا در آفریقای جنوبی نیز با بازتولید بیشتری که دارد می تواند روند اپیدمی را صعودی کند، افزود: در واقع نگرانی از گونه شناسایی شده در آفریقای جنوبی باید بیشتر باشد، چراکه گونه آفریقای جنوبی S gene drop out را ندارد و از روی تست های PCR نمی توان این گونه ویروس را شناسایی کرد.
وی با یادآوری اینکه انجام تست PCR فرایند ساده تری دارد که تجهیزات آن در ایران وجود دارد و با سرعت بیشتری می توان ویروس کرونا را تشخیص داد، اعلام کرد: اگرچه برای تست های ژنومی این فرایند بازهم امکان پذیر است، اما زمان بیشتری نیاز دارد و پرهزینه تر خواهد بود.
غفاری ابتلای مجدد یک فرد ۴۵ ساله سالم به گونه شناسایی شده در آفریقای جنوبی و جهش E۴۸۴k اشاره و اظهار کرد: این موضوع در واقع همان نگرانی ما است که ممکن است فرد به گونه ای متفاوت از گونه قبلی مبتلا شده باشد که از سیستم ایمنی فرار می کند. این فرد بعد از ۵ ماه مبتلا شده و ممکن است دفعه اول با یک گونه و بار دوم با گونه دیگری مبتلا شده باشد.
ابتلای مجدد به دلیل افت آنتی بادی یا جهش گونه جدید ویروس
وی خاطرنشان کرد: ممکن است ابتلای دوباره فرد شناسایی شده به دو دلیل باشد؛ یکی افت آنتی بادی که باعث شده شانس بیشتری برای ابتلای مجدد داشته باشد و نمی شود از آن اجتناب کرد، و دلیل دیگر ممکن است جهش گونه جدید باشد.
این پژوهشگر ویروس شناسی دانشگاه آکسفورد انگلستان با تاکید براینکه باید مطمئن شویم این گونه ها تا چه حد سرایت پذیری ویروس را افزایش می دهند، تصریح کرد: داده های موجود هنوز قطعی نیست، اگرچه شواهد درحال بیشتر شدن است، اما باید آزمایشات بیشتری بر روی گونه شناسایی شده در آفریقای جنوبی انجام دهیم که بدانیم چقدر شانس فرار از ایمنی بدن را بالا می برد؟
وی با بیان اینکه گونه شناسایی شده در آفریقای جنوبی به جهت اینکه جهش فرار کننده از ایمنی را در خود دارد باعث نگرانی بیشتری می شود، گفت: البته جهش ایمنی به طور کامل فرار نکرده، بلکه میزان تاثیرگذاری آنتی بادی هایی که افراد در گونه های دیگر تولید کرده اند نسبت به این گونه بیشتر است.
سرایت پذیری بالای هر دو گونه شناسایی شده در انگلیس و آفریقای جنوبی
غفاری با اشاره به اینکه گونه شناسایی شده در انگلیس این جهش را ندارد، اما هر دو گونه شناسایی شده در انگلیس و آفریقای جنوبی سرایت پذیری بالایی دارند، گفت: به هرحال نگرانی از اینکه زمان پاندمی به خاطر بروز این گونه های جهش یافته طولانی تر شود وجود دارد، به طوری که از یک سو به خاطر سرایت پذیری بیشتر می توانند باعث طولانی تر شدن اپیدمی در کشورها شوند و از سوی دیگر اگر جهش گونه ها به صورت کنترل نشده در دراز مدت ادامه پیدا کند، جهش هایی که فرار کننده از سیستم ایمنی هستند هم می توانند ظهور پیدا کنند، بنابراین از هر دو جهت این دو گونه ویروس برای ما نگران کننده است و ممکن است پایان پاندمی را به تعویق بیندازد.
این پژوهشگر ویروس شناسی دانشگاه آکسفورد انگلستان با بیان اینکه علائم بالینی افراد در گونه های جهش یافته شناسایی شده در انگلیس و آفریقای جنوبی هیچ تفاوتی ندارند و همینطور میزان کشندگی بیماری، تصریح کرد: صرفا قدرت سرایت پذیری ویروس در سطح جامعه بیشتر است، بنابراین فعلا از اینکه اعلام کنیم ویروس جدید یا گونه کاملا جدیدی ایجاد شده است پرهیز می کنیم، چون صرفا یکسری فاکتورهای اپیدمولوژیکی این گونه هاست که با یکدیگر متفاوت است.
شناسایی نوع جدیدی از ویروس کرونا در ژاپن
وزارت بهداشت ژاپن میگوید ۴ نفر که در اوایل ماه جاری میلادی وارد فرودگاه هاندا توکیو شدند، مبتلا به یک نوع جدید از ویروس کرونا شدهاند که با ویروس کرونای یافتشده در بریتانیا و آفریقای جنوبی متفاوت است.
به گزارش ایرنا، وزارت بهداشت ژاپن امروز دوشنبه اعلام کرد: این ۴ نفر در سنین نوجوانی تا ۴۰سالگی هستند و همه آنها در ایالت آمازوناس برزیل اقامت داشتند.
ابتلای آنها به ویروس کرونا در روز دوم ژانویه /۱۲ دی ماه ۱۳۹۹/ در فرودگاه هاندا تایید شد. موسسه ملی بیماری های عفونی نمونه های آنها را تجزیه و تحلیل کرد و دریافت که این یک نوع جدید ویروس است. این اولین بار است که این نوع خاص از ویروس کرونا در آزمایش های قرنطینه فرودگاهی در ژاپن شناسایی می شود.
انستیتو ملی بیماریهای عفونی ژاپن هم در این زمینه اعلام کرد: هیچ مدرکی در حال حاضر وجود ندارد که نشان دهد نوع جدید دارای امکان انتقال بالا است یا احتمال ایجاد علائم جدی را دارد. نگرانی در مورد ویروس های مختلف کرونا که پیشتر در کشورهای انگلیس و آفریقای جنوبی کشف شده اند، دولت را بر آن داشت تا ورود اتباع خارجی غیرمقیم به ژاپن را متوقف کند.
دستور وزیر بهداشت برای اجرای پروتکل های سختگیرانه در مبادی ورودی کشور
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به گسترش ویروس جهش یافته در اکثر کشورهای اروپائی، تاکید کرد: کلیه مسافرینی که از مقصد اروپا بصورت مستقیم یا غیرمستقیم از مرزهای هوائی، زمینی و دریایی وارد کشور می شوند، ضروری است علاوه بر تست مجدد در مبادی ورودی، به مدت مناسب و منطبق با پروتکلهای مربوطه در محل سکونت به صورت قرنطینه به سر برند.
3 عارضه کووید-۱۹ که تا ماه ها ادامه پیدا می کند
خستگی، مشکلات تنفسی و مشکلات خُلقی و روانی از جمله عوارضی است که ماهها پس از بهبودی بیماری کووید-۱۹ ادامه پیدا می کنند.
به گزارش ایسنا، پزشکان در بررسی های جدید خود اظهار داشتند: در بیش از ۷۵ درصد افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ حداقل شش ماه پس از آلوده شدن به ویروس، حداقل یک مورد از علائم بیماری مشاهده می شود.
اطلاعات موجود نشان می دهد: خستگی و ضعف عضلانی شایع ترین علائم مداوم است که بیش از ۶۰ درصد شرکت کنندگان در این مطالعه را تحت تاثیر قرار داده است. علاوه بر این، از هر چهار شرکت کننده یک نفر با مشکلات خواب یا علائم اضطراب یا افسردگی ماه ها پس از تشخیص کروناویروس مواجه بوده است.
احراز هویت افراد حتی از روی ماسک با دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی
شرکت دانش بنیانی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی موفق به تولید اولین سختافزار احراز هویت در ایران شده است که دوربین هوشمند آن قادر است با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی چهره افراد را حتی با وجود زدن ماسک شناسایی کند.
به گزارش ایسنا، نیما شمساپور، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در مورد ویژگیهای این محصول گفت: این دستگاه با بهرهگیری از هوش مصنوعی و الگوریتمهای یادگیری ماشین و یادگیری ژرف توسعه داده شده که در حوزه احراز هویت کاربرد دارد.
وی با بیان اینکه اولین محصول ما با نام دیگری برای احراز هویت به بازار ایران معرفی شد، اظهار کرد: دستگاه جدید نمونه توسعهیافته اولین محصول ما است که دوربین هوشمند آن قادر است با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی شامل تشخیص چهره Face Detection، شناسایی Recognition و تطبیق چهره Face Matching، فرد را شناسایی کند. با تعریف شدن چهره افراد در سیستم این دستگاه، به محض عبور فرد از مقابل دوربین، حتی با وجود پوشیدن ماسک، چهره وی تشخیص داده شده و متناسب با نیاز، کسب و کارها، ماموران امنیتی و مسئولان مربوطه را از ورود فرد مطلع میسازد.
شمساپور در مورد کارکرد این محصول نیز خاطرنشان کرد: کاربردهای عملیاتی این محصول شامل تشخیص پوشش ماسک و جلوگیری از ورود افراد بدون ماسک، شناسایی سارقان و افراد لیست سیاه در فروشگاهها با وجود ماسک، کنترل حضور و غیاب پرسنل با وجود ماسک و مدیریت و کنترل دسترسی به مراکز حساس مانند اتاق سرور است.
وی در مورد مزیت رقابتی محصول تولیدی این شرکت با نمونههای خارجی آن گفت: در حال حاضر نمونه کرهای این محصول در کشور به قیمت ۳۳ میلیون تومان به فروش میرسد که قیمت تمام شده ما بسیار کمتر از نمونه خارجی است. این مزیت رقابتی موجب شده تا برای صادرات این محصول نیز برنامهریزی کنیم
شیوع گونه جهش یافته ویروس کرونا
همزمان با افزایش نگرانیها در پی شیوع گونه جدیدی از ویروس کرونا در جنوب انگلستان، برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در اقدامی فوری، کلیه پروازهای ورودی از بریتانیا را لغو و ممنوع اعلام کردند.
اعمال محدودیتهای اضطراری اخیر توسط برخی کشورهای اتحادیه اروپا در شرایطی صورت میگیرد که وزیر بهداشت بریتانیا، گونه شناساییشده جدید ویروس کرونا را به لحاظ سرعت شیوع، «مهارناپذیر» خوانده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز یکشنبه ۲۰ آذر در گزارشی از ممنوعیت پروازها از بریتانیا به هلند، دستکم تا پایان سال جاری میلادی، خبر داده است. به نوشته روزنامه بریتانیایی «گاردین»، فرانسه و آلمان نیز مشغول بررسی اعمال محدودیت یا لغو کلیه پروازها از بریتانیا هستند تا از گسترش و شیوع گونه جدید ویروس کرونا در اروپا جلوگیری کنند.
در همین حال، خبرگزاری فرانسه مینویسد که پرسشهای خبرنگارش از شورای اروپایی در مورد اتخاذ تدابیر جدید در نحوه پذیرش یا ممنوعیت ورود مسافرانی که از بریتانیا به کشورهای اتحادیه اروپا سفر میکنند، تاکنون از سوی این نهاد بیپاسخ مانده است.
ساکنان لندن و نواحی جنوب شرقی انگلستان از امروز وارد جدیدترین فاز از تعطیلیهای گسترده شدند. طرح اعمال محدودیتهای اضطراری جدید، در پی شناسایی ۱۱۰۰ مورد ابتلا به گونه جدید ویروس کرونا بلافاصله به تصویب رسید.
مقامهای بریتانیایی میگویند سازمان جهانی بهداشت را در جریان وضعیت مخاطرهآمیز فعلی قرار دادهاند و همچنان به تحلیل و بررسی دادههای جمعآوریشده ادامه میدهند تا به درک و دریافت بهتری از این گونه جدید ویروس کرونا دست یابند.
شیلدهای صورت در برابر کروناویروس کارآمد نیستند
محققان "دانشگاه فوکوئوکا"(Fukuoka University) ژاپن در مطالعه اخیرشان اظهار کردهاند، شیلد صورت پلاستیکی(Face shield) در برابر کووید-۱۹ محافظت نمیکنند زیرا عطسه فرد آلودهای که سه فوت(۰.۹ متر) دورتر ایستاده است، حلقههای گردابی را تشکیل میدهد که به راحتی از کنار این شیلد عبور میکنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، یک مطالعه نشان میدهد که اگر یک فرد آلوده و مبتلا به کووید-۱۹ بدون ماسک در نزدیکی فردی که از شیلد صورت استفاده میکند باشد و عطسه کند این شیلدها هیچ گونه محافظتی از فرد در برابر جلوگیری از ابتلا به کروناویروس نمیکنند. محققان از مدلهای رایانهای برای تجسم گسترش قطرات خارج شده توسط عطسه انسان از فاصله ۳ فوتی(۱ متر) در اطراف شیلد صورت استفاده کردند.
نتایج نشان داد که "حلقههای گرداب مانند"(vortex rings) تولید شده توسط عطسه در کمتر از یک ثانیه ذرات عفونی را به شیلد صورت منتقل میکنند و آنها به لبههای پلاستیک میچسبند.
بسیاری از افراد استفاده از شیلد صورت را به ماسک تریج میدهند زیرا شیلدصورت محدودیتش کمتر است. شیلد صورت همچنین به افراد اجازه میدهند دهان فرد مقابل را ببینند، این امر به لب خوانی و ارتباطات غیرکلامی کمک میکند و برای افرادی که مشکل شنوایی دارند مفید است.
این مواد غذایی مانع تکثیر کرونا ویروس می شوند
نتایج جدید تحقیقات زیست شناسان گیاهی دانشگاه دولتی کارولینای شمالی (NC) نشان میدهد که ترکیبات شیمیایی موجود در برخی غذاها یا نوشیدنیهایی مانند چای سبز، انگور موسکادین (انگور متعلق به نواحی گرم است و در بخشهای مختلف آمریکا یافت میشود) و شکلات تلخ میتوانند به یک آنزیم خاص یا پروتئاز در ویروس سارس-کوو-۲ (SARS-CoV-۲) متصل شده و عملکرد آن را مسدود و از نفوذ آن جلوگیری کنند.
کرونا عامل افزایش ریسک اقدام به خودکشی در جهان
به گزارش ایسنا پژوهش ها از افزایش نرخ خودکشی در سراسر دنیا در طول تاریخ و طی وقوع پاندمی های مختلف خبر می دهند به طوریکه در حال حاضر نیز فراگیر شدن پاندمی کرونا در جهان با تأثیرگذاری بر سلامت روان افراد، نرخ خودکشی در جهان را به طور چشمگیری افزایش داده که ناشی از اثرات نامطلوب این پاندمی بر افراد مبتلا به اختلالات روانی و به طور کلی بر سلامت روان جامعه به علت ایجاد فاصله فیزیکی، ایزوله سازی و همچنین ترس است.
برگزاری جشنواره مجازی زنگ هشدار کرونا
جشنواره مجازی زنگ هشدار کرونا برای دانشآموزان ۷ تا ۱۸ سال سراسر کشو در محور آزمایشگاه ایده با موضوع «راهکارهایی برای پایان دادن به چالش کرونا با شستن دستها بهعنوان مهمترین عامل انتقال ویروس و داشتن دنیایی پاک و بهدوراز آلودگیهای جسمی و روحی با دستانی پاک» برگزار می شود.
به گزارش ایسنا، جشنواره مجازی زنگ هشدار کرونا با حمایت و همکاری انجمن ترویج علم ایران و اداره کل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران برگزار می شود.
شش محور برای ارائه ایده شامل موارد زیر است:
۱-راهکارهایی ارائه کنید تا حس مسئولیتپذیری و کمک به همنوعان در افراد جامعه در این ایام بحران کرونا افزایش پیدا کند.
۲- راهکارهایی برای پایان دادن به چالش کرونا با شستن دستها بهعنوان مهمترین عامل انتقال ویروس و داشتن دنیایی پاک و بهدوراز آلودگیهای جسمی و روحی با دستانی پاک ارائه کنید.
۳- بسیاری از کسبوکارها با شروع بحران کرونا با مشکل مواجه شدند. برای حل این مشکلات چه ایدههایی دارید؟
۴- بحث آموزش دانشآموزان در این دوران با چالشهای زیادی همراه شد. برای برطرف کردن این چالشها پیشنهادهای شما چیست؟
۵- در این ایام پخش شدن اخبار جعلی و نادرست در خصوص کرونا مشکلات زیادی را ایجاد کرد. به نظر شما راهکارهای عملی برای شناخت اخبار درست از اخبار جعلی و اطلاعرسانی درست و صحیح به افراد جامعه به چه صورتی میتواند باشد؟
۶- با تعطیلی ورزشگاه ها و باشگاه های ورزشی در دوران همه گیری ویروس کرونا، ورزش کردن در این ایام با مشکل جدی مواجه شده است. با توجه به اهمیت ورزش در تقویت سیستم ایمنی بدن و نقش آن در پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا، چه ایده هایی برای ورزش در دوران قرنطینه دارید؟
بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره، علاقه مندان می توانند طبق دستورالعملی که در وب سایت جشنواره آمده است، ویدئوی ارائه ایدههای خود را در سه دقیقه آماده و تا 20 آذرماه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. پس از دریافت کامل ایدهها، صاحبان ۵ ایده منتخب در هر محور میبایست خودشان را برای یک ارائه مجازی در روز اختتامیه آماده کنند.
پس از داوری ارائههای مجازی به ۳ گروه برتر هر محور جوایز نقدی، غیر نقدی و گواهینامههای معتبر اهدا خواهد شد.
بر اساس اعلام انجمن ترویج علم، علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به وب سایت http://www.zangecorona.com/single.php?id=17 مراجعه کنند.
تشخیص کووید-۱۹ در ۴۵ دقیقه با کیت جدید محققان کشور
محققان سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با استفاده از یک روش نوین کیتهای تشخیص کووید-۱۹ را عرضه کردند که در مدت ۴۵ دقیقه قادر به تشخیص این ویروس است و به گفته آنها برنامه توسعهای برای کاهش زمان تشخیص در دستور کار آنها قرار دارد.
به گفته دکتر محسن واعظ، عضو هیات علمی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و مجری طرح، از آنجا که در این روش کلیه مراحل تکثیر در یک دما صورت میگیرد، از این رو به دستگاهها و تجهیزات پیچیده و گرانقیمت نیازی ندارد و همچنین امکان انجام آزمون به صورت میدانی با قابلیت افزایش مقیاس جهت بهرهبرداری نیز فراهم است.
وی با اشاره به مزایای استفاده از این روش گفت: اختصاصی بودن بالا به علت استفاده از ۶ تا ۸ پرایمر به جای ۲ پرایمر، حساسیت بالاتر در حضور کمتر از ۱۰ نسخه از ژنوم ویروس، عدم نیاز به دستگاه گرانقیمت، قابلیت استفاده توسط پرسنل با حداقل آموزش، امکان افزایش مقیاس و اجرا در شرایط میدانی، تاثیرپذیری کمتر روش در برابر مهارکنندگان واکنش مانند ممانعت کنندههای موجود در نمونه بیمار، قابلیت ساده تولید انبوه، قابلیت قرائت ساده و سریع نتایج از جمله مزایای استفاده از این روش برای تشخیص کووید-۱۹ در بیماران است.
واعظ با اشاره به نتایج به دست آمده از اجرای این طرح، خاطر نشان کرد: کیت ساخته شده برای تشخیص وجود کووید-۱۹ در مدت ۴۵ دقیقه بهینهسازی شده و اقدامات توسعهای برای کاهش زمان تشخیص در دستور کار قرار دارد.
تاثیر «رمدسیویر» در ترخیص زودتر بیماران کرونایی بستری در بیمارستانها
اپیدمیولوژیست شرکت داروسازی گیلید آمریکا گفت: رمدسیویر با کمک به ترخیص زودتر بیماران بستری در بیمارستان علاوه بر برگرداندن زودتر بیمار به آغوش خانواده و جامعه موجب کاهش بار کاری پرسنل درمانی و خالی شدن سریعتر تخت های بیمارستانی می شود.
دکتر "سودابه نواده" در گفت و گو با ایسنا درباره تاثیر داروی «رمدسیویر» گفت: رمدسیویر در حال حاضر تنها داروی ضدویروسی تایید شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان کووید ۱۹ است که این دارو که توسط شرکت داروسازی گیلید ساخته شده و هم اکنون مجوز استفاده در حدود ۵۰ کشور جهان را کسب کرده است.
این اپیدمیولوژیست شرکت داروسازی گیلید کالیفرنیای آمریکا با تاکید بر اینکه مطالعات بالینی انجام شده بر روی این دارو نشان دهنده اثر بخشی رمدسیویر در بیماران بستری در بیمارستان با کاهش طول مدت بستری است افزود: رمدسیویر با کمک به ترخیص زودتر بیماران بستری در بیمارستان علاوه بر برگرداندن زودتر بیمار به آغوش خانواده و جامعه موجب کاهش بار کاری پرسنل درمانی و خالی شدن سریعتر تخت های بیمارستانی می شود.
نواده با اشاره به اینکه رمدسیویر تنها به شکل تزریقی قابل استفاده است خاطر نشان کرد: این دارو که در بیماران بالای ۱۲ سال و با وزن بیش از ۴۰ کیلوگرم قابل تجویز است، ۵ روزه یا ۱۰ روزه، بر اساس شرایط بیمار، متفاوت خواهد بود.
دارویی معجزه آسا برای نجات بیماران وخیم کرونایی
در مطالعهای جدید مشخص شده است، دارویی که برای بیماران قلبی مفید است، احتمال مرگ و شدت بیماری کرونا را کاهش میدهد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از دیلی میل؛ دانشمندان با آزمایش آسپرین روی بیماران وخیم کرونایی که در بیمارستان بستری بودند، دریافتند این دارو میتواند بیش از چهل درصد احتمال مرگ ناشی از کرونا را کاهش دهد. متخصصان دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند میگویند که این یافتهها استفاده از آسپرین را برای جلوگیری از عوارض شدید کرونا تحقق میبخشد.
مردم از آسپرین به عنوان رقیق کننده خون برای کاهش خطر حملات قلبی و مغزی یا مدیریت بیماریهای قلبی استفاده میکنند. آسپرین که به عنوان داروی ضد التهابی استفاده میشود، این توانایی را دارد که جلوی لخته شدن خون را بگیرد و برای بیماریهایی که باعث افزایش غلظت خون میشود مفید است.
در این مطالعه، ۴۱۲ بیمار کرونایی با میانگین سنی ۵۵ سال که در چند ماه اخیر به دلیل ابتلاء به این عفونت در بیمارستان مریلند بستری شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. حدود یک چهارم بیماران قبل از بستری شدن در بیمارستان یا بلافاصله بعد از بستری شدن در بیمارستان به خاطر کنترل بیماری قلبی عروقی شان، روزانه آسپرین با دوز پایین مصرف میکردند.
محققان دریافتند که مصرف آسپرین با کاهش ۴۴ درصدی خطر قرارگیری در زیر دستگاه ونتیلاتور، کاهش ۴۳ درصدی خطر پذیرش در ICU و همچنین کاهش ۴۷ درصدی خطر مرگ در بیمارستان در مقایسه با کسانی که آسپرین مصرف نمیکردند، مرتبط بود.
جاناتان چو، استاد دانشگاه و متخصص بیهوشی در بیمارستان مریلند گفت: این نتایج نیاز به تحقیقات بیشتری دارد و باید به صورت تصادفی نیز این دارو مورد استفاده قرار گیرد.
تشخیص احتمال ابتلا به ذاتالریه بیماران کرونایی به کمک آزمایش خون
بهزودی آزمایش خون برای شناسایی بیماران کروناویروس که در معرض خطر ذاتالریه قرار دارند، در دسترس خواهد بود.
به نقل از نیوز، بنا بر نتایج پژوهش انتشار یافته در نشریه Infectious Diseases، به کمک آزمایش خون برای شناسایی بیماران مبتلابه کووید- ۱۹ در مراحل اولیه که در معرض خطر ابتلا به ذاتالریه و عوارض شدید ریوی هستند، میتوان بیماران را تحت درمان قرارداد. محققان میزان بالایی از پروتئین کلیدی در سیستم ایمنی بدن افرادی که در معرض خطر بیشتر قرار دارند را یافتند. نتایج بررسی نشان داد، بیماران حاوی مقادیر بالای CR 3 پروتئینی که سیستم ایمنی بدن را فعال میکند با افزایش خطر ابتلا به ذاتالریه روبرو هستند.
این بررسی باعث شده تا درمانهای موجود مانند داروی کاهش کلسترول بهعنوان روش موثر برای درمان یا پیشگیری از ذاتالریه در بیماران مبتلابه کووید- ۱۹ در نظر گرفته شود.
محققان دریافتند، بیماران با مقادیر بالایCR3، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به ذاتالریه هستند و این مورد، ناشی از پاسخ ایمنی بیشازحد فعال است. درمانهای ضدالتهابی موجود، میتوانند این مشکل را برطرف کنند زیرا برای جلوگیری از فعالیت CR3 ایجادشدهاند.
راجیف گوپتا، محقق ارشد کالج دانشگاه لندن گفت: در سلولهای سیستم ایمنی بدن بیماران مبتلابه کووید- ۱۹، تفاوتهای چشمگیر و غیرمنتظرهای مشاهده شده است؛ میزان CR3 در بیماران مبتلابه کووید- ۱۹ که نارسایی تنفسی داشتند، افزایشیافته بود، اما در بیماران مبتلابه کووید- ۱۹ که این نارسایی را نداشتند، اینطور نبود. یافتههای محققان نشان میدهد که ردیابی میزان CR3 در بیماران مبتلابه کووید- ۱۹ میتواند در ارزیابی شدت بیماری موثر باشد. با شناسایی افرادی که در مراحل اولیه خطر بیماری شدید قرار دارند، میتوانیم به برنامهریزی روشهای درمانی کمک کنیم.
هدف قرار دادن CR3 با داروها میتواند روشی موثر برای پیشگیری یا درمان ذاتالریه در بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ باشد و در صورت عدم دسترسی به واکسن موثر برای جلوگیری از نارسایی ریه در بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ روشی ایدهآل خواهد بود.
نتایج این بررسی همچنین نشان داد که تعداد سلولهای بهاصطلاح، کشنده طبیعی( بخش مهمی از سیستم ایمنی بدن، موجود در گلبولهای سفید خون) در بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ با علائم خفیف، دو برابر بیشتر از افراد با علائم شدید است و بهطور بالقوه، یکی دیگر از نشانگرهای زیستی خطر خواهد بود.
بیماری کووید- ۱۹ به روشهای مختلفی بر بدن تاثیر میگذارد. بیشتر افراد آلوده، علائم خفیف تا متوسطی را تجربه میکنند و این در حالی است که برخی به بیماریهای شدید یا بحرانی ازجمله ذاتالریه و نارسایی حادتنفسی مبتلا میشوند. محققان نوعی گلبول سفید در سیستم ایمنی بدن را که بهعنوان مونوسیتهای در گردش شناخته میشوند در گروهی بیمار بزرگسال مبتلا به کووید- ۱۹ مورد بررسی قراردادند و افرادی که علائم خفیف داشتند را با افرادی که مبتلابه ذاتالریه شده بودند، مقایسه کردند. نتایج نشان داد که سطح پروتئین CR3 در بیماران کووید- ۱۹ که به ذاتالریه مبتلا شدهاند در مقایسه با بیماران دیگر بالاتر است.
کارشناسان گفتند که این نتایج امیدوارکننده است، البته نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه دارد، زیرا تنها بر روی ۲۹ شرکتکننده انجامشده است.
شباهت کووید-۱۹ به بیماری خودایمنی "لوپوس"
پژوهشگران "دانشگاه اموری" در بررسی جدید خود، شباهتهایی میان کووید-۱۹ و بیماری خودایمنی "لوپوس" یافتهاند.
به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکالاکسپرس، پژوهشگران "دانشگاه اموری"(Emory University) در بررسی موارد شدید کووید-۱۹، فعالیت قابل توجه سلولهای ایمنی را مشاهده کردهاند که به بیماری خودایمنی لوپوس شباهت دارد.
یافتههای این پژوهش، به آزمایشاتی اشاره دارد که میتوانند برخی از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را که به درمانهایی برای تسکین ایمنی بدن نیاز دارند، از بقیه بیماران که شاید نیازی به این نوع درمان نداشته باشند، تفکیک کند. شاید این یافتهها بتوانند این موضوع را توضیح دهند که چرا بدن برخی از افراد مبتلا به کووید-۱۹، پادتنهای فراوانی را در برابر ویروس تولید میکند و این افراد نتایج ضعیفتری میگیرند.
نتایج این پژوهش، با نتایج پژوهشهای اخیر مطابقت دارد که نشان میدهند بروز التهاب شدید در کووید-۱۹ ممکن است تشکیل مراکز اصلی و ساختارهایی که سلولهای تولیدکننده پادتن در آنها پرورش مییابند، مختل کند. بررسی پژوهشگران اموری نشان داد که فعالیت "سلولهای بی"(B cell) در کووید-۱۹، به فعالیت آنها در بیماری لوپوس شباهت دارد. سلولهای بی، رونوشتهایی از پادتنها را ارائه میدهند که سیستم ایمنی میتواند به کمک آنها با عفونت مبارزه کند.
پژوهشگران دانشگاه اموری پیش از آغاز همهگیری کووید-۱۹، به بررسی تاثیر لوپوس بر رشد سلولهای بی مشغول بودند. "ایگناسیو سانز"(Ignacio Sanz)، از نویسندگان این پژوهش گفت: ما کاملا بدون جهتگیری وارد این پژوهش شدیم. ما سلولهای سه چهارم بیمارانی را که در بخش مراقبتهای ویژه بستری بودند، مورد بررسی قرار دادیم و الگوهای مشابهی را میان آنها و بیماران مبتلا به لوپوس یافتیم.
سلولها در بیماران مبتلا به لوپوس، به صورت غیرمعمول فعال میشوند و تعادل عادی آنها به هم میریزد. این موضوع اغلب به تولید پادتنهایی منجر میشود که نسبت به سلولهای بدن واکنش نشان میدهند و علائمی مانند خستگی، درد مفصلی، بثورات پوستی و مشکلات کلیوی را به همراه دارند. سانز و گروهش، پادتنها را در مرحله حاد بیماری مورد بررسی قرار دادند زیرا این کار برای درک واکنشهای بلندمدت خودایمنی که به بروز نشانههای بیماری منجر میشود، مهم است.
یافتههای این پژوهش به مطرح کردن این ایده میپردازند که بیماران کووید- ۱۹ نیز باید مورد ایمنیدرمانی قرار بگیرند و داروهای ضد التهاب مصرف کنند. این پژوهش، در "Nature Immunology" به چاپ رسید.
تشکیل ستاد ویژه مقابله با عوارض کرونا
رییس سازمان نظام روانشناسی کشور خواستار تشکیل ستاد ویژه مقابله با عوارض کرونا تحت نظارت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور و توسط ستاد ملی مقابله با کرونا شد.
به گزارش ایسنا، محمد حاتمی در پیامی به مناسبت بزرگداشت هفته سلامت روان، اظهار کرد: تداوم شیوع بیماری کرونا، همه گیری آن، نقش عوامل روان شناختی در مدیریت بیماری و نقشی که روان شناسان و مشاوران در ایام بحران کرونا در مدیریت عوارض روانی کرونا ایفا کردند، لزوم توجه به مسئله سلامت روان را بیش از پیش یادآور می کند و لذا خواسته ما از دولت این است که ستاد ملی مقابله با کرونا هرچه زودتر، ستاد ویژه مقابله با عوارض کرونا را تحت مسئولیت و نظارت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تشکیل دهد.
احتمال درمان کووید-۱۹ با کمک داروی ام.اس
پژوهشگران دانمارکی در بررسیهای جدید خود دریافتند که شاید یکی از داروهای اماس بتواند به درمان کووید-۱۹ کمک کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از فلیپبرد، پژوهشگران "دانشگاه آرهوس"(Aarhus University) دانمارک در بررسی جدیدی نشان دادهاند که شاید داروی موسوم به "دیمتیل فومارات"(Dimethyl fumarate) که برای درمان اماس به کار میرود، بتواند رشد بسیاری از سلولها از جمله کروناویروس را در سلولهای بدن مهار کند.
"کریستین کانستراپ هولم"(Christian Kanstrup Holm)، استادیار بخش زیستپزشکی دانشگاه آرهوس و از پژوهشگران این پروژه گفت: هنگامی که در حال انجام دادن بررسیهای ابتدایی بودیم، نمیدانستیم که آیا این دارو میتواند تاثیری بر عفونتهای بدن انسان داشته باشد یا خیر اما اکنون باید بگویم که در این مورد، بسیار خوشبین هستم.
پژوهشگران با آغاز همهگیری کروناویروس، به بررسی مادهای موسوم به "4-octyl-itaconate" روی آن پرداختند و بررسیهای آنها با موفقیت همراه بود. کانستراپ هولم ادامه داد: با ظهور ناگهانی کروناویروس ما به بررسی 4-octyl-itaconate روی آن پرداختیم و اثرات قابل توجهی را مشاهده کردیم. این ماده توانست میزان تکثیر کروناویروس در سلولهای بدن را به شدت کاهش دهد.
وی افزود: 4-octyl-itaconate توانست واکنش ایمنی و التهاب را که تهدیدی برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ محسوب میشود، مهار کند. این بیماران به خاطر ویروس از دنیا نمیروند، بلکه التهابی که در ریه رخ میدهد، آنها را از بین میبرد.
هنگامی که پژوهشگران تاثیر 4-octyl-itaconate را دیدند، آزمایشها را با دیمتیل فومارات تکرار کردند و اثر مهارکننده آن را دیدند. این نتایج نشان میدهند که میتوان دیمتیل فومارات را روی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ آزمایش کرد.
کانستراپ هولم اضافه کرد: هنگامی که به آزمایش یک داروی تایید شده میپردازید، در زمان خود صرفهجویی میکنید. من تمایل دارم که آزمایش این دارو با کمک پژوهشگران حوزه بیماریهای عفونی صورت بگیرد.
این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسیده است.
پیشنهاد جریمه برای متخلفین کرونایی در تهران/بررسی مواد اولیه تولید و نحوه توزیع ماسک
وزیر کشور از ارائه پیشنهاد جریمه برای متخلفین عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در تهران به عنوان الگو را خبر داد و گفت: در صورت تصویب این موضوع در ستاد ملی با روش های اقناع سازی و جذب همراهی مردم این پیشنهاد اجرایی خواهد شد.
به گزارش ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در خصوص پیشنهاد جریمه کردن متخلفین در تهران به عنوان الگو گفت: بر اساس دستورالعملی که نوشته شده تهران در این موضوع به عنوان الگو در نظر گرفته می شود و پیگیری برای اجرای این موضوع ادامه دارد، به شکلی که اگر موضوع جریمه مورد توصیه ستاد ملی قرار بگیرد با روش های بیشتر اغنایی و جذب همراهی مردم آن را اجرایی کنیم.
رحمانی فضلی تاکید کرد: اقناع و همکاری مردم کمک رسانه ها را می طلبد که بر همین اساس به کمیته اطلاع رسانی تکلیف شد برنامه خود را همراه با زمان بندی ارائه کند تا در جلسه بعد مورد بررسی و تصویب قرار گیرد. بی تردید تا رسیدن به نقطه کاهشی ابتلا و بستری بیماران کرونا ویروس باید این موارد مورد پیگیری قرار گیرد اما تنها راه غلبه بر این بیماری همکاری همه مردم است.
وی ادامه داد: موضوع ماسک مجددا مطرح شد، بر اساس گزارش های ارائه شده در حال حاضر ماسک با قیمت ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ تومان تولید و توزیع می شود اما در خصوص توزیع و رسیدن ماسک به دست مردم شبهاتی وجود داشت که مقرر شد تیمی یک ماهه اخیر را در خصوص توزیع ماسک مورد بررسی و گزارش آن را ارائه کنند.
وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر اولویت بندی توزیع ماسک در کشور گفت: در اولویت نخست وزارت بهداشت، کادر درمان و داروخانه ها قرار دارند و حمل و نقل عمومی، دانشگاه ها و دانش آموزان در اولویت بعدی هستند.
به گفته وی، روزانه ۲۰ میلیون ماسک تولید می شود اما در خصوص تامین مواد اولیه تولید ماسک نگرانی هایی وجود داشت که مقرر شد این موضوع پیگیری و حل و فصل شود.
وی ادامه داد: اصناف جزو مواردی هستند که بیشترین تردد و تعامل با مردم را دارند که در پی شیوع کرونا ویروس نیز با مشکلات بسیاری مواجه شدند. گزارش ها نشان می دهد این قشر تا ۶۰ درصد پروتکل ها را رعایت کردند و ما امیدواریم با همکاری بیشتر این عدد به ۸۰ درصد برسد به شکلی که هم خودشان و هم مراجعین مکلف به رعایت پروتکل ها باشند. بی تردید موفقیت در این امر نیازمند همکاری و تعامل همه مردم است تا بر این بلا فائق شویم.
توصیه های کاربردی برای زندگی سازگار با کرونا
این روزها بارها «سازگاری با کرونا» را از زبان مسئولان و پزشکان شنیده ایم، اما سبک زندگی سازگار با کرونا چگونه است و چطور می توانیم با ویروس ناشناخته ای که تاکنون میلیون ها نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و جان بسیاری را گرفته، درحالی که هنوز دارو و درمان قطعی ندارد سازگار شویم و با آن زندگی کنیم؟
میساء قیم، پزشک بیمارستان بوعلی و دانشجوی سال آخر دستیار تخصصی بیماری های داخلی است که در گفت و گو با ایسنا، با تأکید بر اهمیت پیشگیری از ابتلا به کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی همچون استفاده از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی و شست و شوی منظم دست ها، اظهار کرد: حتی در صورتی که واکسن کرونا تولید و در بازار عرضه شود، محافظت صد در صد در برابر بیماری ایجاد نخواهد کرد، همانگونه که پیش از این برای ویروس آنفلوآنزا نیز واکسن هایی داشتیم، اما حتی کادر درمان با وجود تزریق واکسن آنفلوآنزا، به این بیماری مبتلا می شدند. وی با اشاره به اینکه تاکنون جهش های ویروس کرونا خیلی کمتر از آنفلوآنزا بوده و این یک نقطه امید است، گفت: با این وجود خیلی سخت است که بخواهیم به زندگی قبل از کرونا برگردیم، حداقل برای کادر درمان، اگرچه با تولید واکسن کرونا بار کادر درمان کمتر می شود ولی باز هم فکر نمی کنم بتوانیم از این ویروس راحت شویم و در بهترین حالت مثل آنفلوآنزا خواهد بود.
قیم تصریح کرد: بیشتر راه های انتقال این ویروس ها تنفسی است، راه اصلی انتقال ویروس نیز از طریق عطسه، سرفه و حتی آواز خواندن است، اگرچه افرادی که علائم گوارشی دارند نیز می توانند ناقل فعال ویروس باشند.
وی گفت: در مقابل برخی افراد که هنوز با وجود آمار بالای ابتلا و مرگ و میر، کرونا را جدی نمی گیرند، برخی افراد را می بینیم که زندگی برایشان خیلی سخت شده و حتی وقتی خودشان به تنهایی در ماشین هستند شیلد، عینک و ماسک زده اند، درحالی که وسواس و اضطراب به افراد آسیب می زند و زندگی آنها را مختل می کند، پس باید توصیه های اصلی را رعایت کنیم؛ نه بیشتر و نه کمتر.
قیم حفظ پروتکل های بهداشتی در ادارات و شرکت ها را سخت تر عنوان کرد و افزود: متاسفانه برخی افراد هنوز به پروتکل های بهداشتی پایبند نیستند و سلامت افرادی که پروتکل ها را رعایت می کنند به خطر می اندازند. اینکه افراد پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند خوب است ولی باید دو طرفه باشد تا حفاظتی بیش از ۹۰ درصدی ایجاد کند و به خاطر همین است بیمارانی داریم که با وجود رعایت همه موارد بهداشتی درگیر کرونا شده اند.
پزشک بیمارستان بوعلی با تاکید براینکه همه یک تیم هستیم و همه باید کمک کنند زنجیره انتقال کرونا قطع شود، گفت: در مقالات متعددی تاکید شده در محیط مترو و محیط های سربسته که تبادل جریان هوا صورت نمی گیرد فاصله ۶ تا ۸ متری لازم است، درحالی که در محیطی که حتی یک پنجره باز و هوا جریان داشته باشد، فاصله دو متر کافی است، در غیر این صورت مجبور به استفاده از عینک و شیلد برای محافظت بیشتر هستیم.
وی درخصوص تبادل جریان هوا در فصل سرما نیز گفت: حتی اگر هوا سرد شود لازم است تهویه و گردش هوا صورت گیرد، چون احتمال انتقال ویروس در جریان هوا کمتر است، بنابراین در پاییز و زمستان یک دریچه یا پنجره کوچک در منزل و محل کار باید باز باشد و در ماشین هم شیشه ها کمی پایین بیاید، اگر لازم است لباس گرم تر بپوشیم اما بهتر است در محیط کاملا سربسته بدون تبادل جریان هوا قرار نگیریم.
وی درخصوص بازگشایی مدارس نیز گفت: اگر مطمئن بودیم که تمام پروتکل های بهداشتی در مدارس اجرا می شود کمتر نگران بودیم، ولی متاسفانه محدودیت هایی مثل هزینه تامین ماسک یا کوچک بودن فضای مدرسه باعث می شود پروتکل ها اجرا نشود و این امر می تواند منجر به افزایش موارد بیماری شود. هرچند در کودکان موارد کمتری می بینیم و تمام مقالات اعلام می کند که کودکان عموما بدون علامت هستند، اما همین بدون علامت بودن اطمینان به نفس کاذب ایجاد می کند و کودکان به عنوان ناقلان فعال در جامعه، عامل خطری برای بقیه محسوب می شوند. بنابراین کسانی که امکان آموزش غیرحضوری دارند بهتر است آموزش غیرحضوری را در اولویت قرار دهند.
قیم همچنین به برخی دیگر از اشتباهات رایج برای پیشگیری از کرونا اشاره و تصریح کرد: برخی افراد کارهای عجیب و غریبی انجام می دهند؛ مثلا بعد از هر بار بیرون رفتن از منزل تمام وسایل شان را می شویند. پیشنهاد من این است که حتی اگر به بیمارستان رفته اید، لباس هایتان را چند ساعت در آفتاب قرار دهید، چون انتقال ویروس از راه پوست ممکن نیست و اینکه گفته می شود به دست ها الکل یا ژل ضدعفونی کننده بزنید برای این است که امکان دارد ویروس روی دست زنده بماند و دست را به چشم، هان و بینی بزنیم.
وی به اهمیت مصرف ویتامین دی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا اشاره و تصریح کرد: تحقیقات نشان داده هرچقدر سطح ویتامین دی پایین تر باشد، ایمنی بدن ضعیف تر و احتمال ابتلا به کرونا بیشتر است، به همین دلیل مصرف ویتامین دی و ویتامین سی اهمیت زیادی دارد.
قیم بر اهمیت مصرف مایعات و آب میوه های تازه تأکید کرد و گفت: افراد مبتلا به کرونا معمولا تب می کنند و آب بدن آنها کم و دمای بدن زیاد می شود. مصرف مایعات و آب میوه معادل سرم تراپی است که در بیمارستان برای بیماران انجام می دهیم و بسیار کمک کننده است، به خصوص اگر آب میوه های طبیعی و تازه حاوی ویتامین و آنتی اکسیدان باشد.
وی در ادامه درباره ابتلای افراد سیگاری و معتاد به کرونا گفت: جای تعجب دارد که هنوز هم چنین تفکری وجود دارد، درحالی که تخریب بافت ریه در این بیماری بسیار جدی است و به خصوص در مورد افراد سیگاری، بافت ریه تخریب شدیدتری دارد و بیمار به اکسیژن و اسپری های تنفسی وابسته می شود. در مصرف کنندگان مواد مخدر، به غیر از تخریب ریه، مواد مخدر در مغز همه چیز را سرکوب می کند و متاسفانه همزمان تنفس بیمار هم سرکوب می شود؛ یعنی ماهیچه های تنفسی نمی توانند مثل یک فرد سالم تنفس بدهند. این ساده ترین شکل بیان تاثیر مواد مخدر بر بدن است، ولی مکانیزم بسیار پیچیده تری دارد. پس اینکه اعتیاد به مواد مخدر جلوی کرونا را می گیرد، مثل همان باورهای غلطی است که درباره تاثیر نیش زنبور و یا مصرف الکل شایع شده بود و متاسفانه افراد زیادی را دچار آسیب کرد.
دانشجوی سال آخر دستیار تخصصی بیماری های داخلی ادامه داد: استرس باعث می شود حتی برخی بیماران به مراکز درمانی مراجعه نکنند و یا بیمار یک هفته تا ۱۰ روز دیرتر بیاید، درحالی که به خصوص اگر تب بیمار با علائم دیگر و یا به تنهایی پایدار بود حتما علامت خطر است و باید جدی گرفته شود.
اقدامات ضروری بعد از اطلاع از ابتلا به کرونا
وی درخصوص اقداماتی که فرد پس از اطلاع از ابتلا به کرونا باید انجام دهد، گفت: پیش از هر چیز فرد مبتلا باید به هر کسی که در ارتباط بوده اطلاع دهد و بعد از آن تا زمانی که از وضعیت سلامت خود مطمئن نشده خودش را قرنطینه کند. حداقل به صورت میانگین طی ۴ روز علائم بیماری پدیدار می شود، اما گاهی مواقع بیماری بدون علامت است. وی اضافه کرد: تست پی سی آر تنها تست معتبر برای تشخیص کرونا است، ولی همه افراد نمی توانند تست بدهند، در این شرایط بهترین کار این است که قرنطینه را رعایت کنند و دوره ای که مشکوک هستند در منزل باشند. البته اگر فرد پرخطری در سن بالا یا بیمار زمینه ای است توصیه می کنیم حتما تست پی سی آر بدهد تا اگر مبتلا شده بدانیم چه اقداماتی باید انجام شود و جلوی اتفاقات ناگوار بعدی را بگیریم.
قیم با یادآوری اینکه هم اکنون داروی خاصی برای درمان بیماران کووید وجود ندارد و تنها تلاش می کنیم بیماری را کنترل کنیم تا عوارض بعدی ایجاد نشود، گفت: متاسفانه برخی افراد زمانی مراجعه می کنند که عوارض ایجاد شده و نجات جانشان سخت است. مردم باید بدانند اگر تب دارند حتما به مراکز درمانی مراجعه کنند، نه اینکه به خاطر کرونا از مراجعه به بیمارستان خودداری کنند.
این پزشک با اشاره به اینکه در حال حاضر گفته می شود هر علامت مشکوکی را کرونا درنظر بگیرید، توضیح داد: حجم زیادی از بیماران ما واقعا علائمی حتی کمتر از سرماخوردگی دارند، پس مردم فقط نباید بیماران بدحال را ببینند درحالی که تعداد بیماران سرپایی خیلی بیشتر است، به ویژه در زنان جوان، خیلی کم بیماری دیدم که نیاز به بستری داشته باشد و معمولا علائم بیمار به صورت کاهش حس بویایی، چشایی، سرماخوردگی و گلودرد است، درحالی که مردان در هر سنی ممکن است بدحال شوند.
چه زمانی خطر برطرف شده است؟
وی با بیان اینکه در بسیاری از موارد بیماری کووید مثل سرماخوردگی است و بیمار با استراحت، مصرف مسکن، تغذیه مناسب و مصرف مایعات بهبود می یابد، افزود: علائم خطر را گوشزد می کنیم که اگر به ویژه در هفته اول که منتظر وقایع بد هستیم، بیمار با این علائم روبرو شد منتظر نماند و به بیمارستان مراجعه کند.
قیم ادامه داد: اگر در یک هفته اول عوارض بیماری در همین حد باقی بماند، خطر برطرف شده ولی حداقل ۱۰ تا ۱۴ روز آن هم به شرطی که ۲ تا ۳ روز آخر تب نداشته باشد باید قرنطینه را رعایت کند. قرنطینه هم از ابتلای دیگران پیشگیری می کند و هم با استراحت، باعث بهبود وضعیت جسمی و کاهش عوارض بعدی بیماری در فرد می شود.
بازگشت بیمار بهبود یافته به زندگی عادی
پزشک بیمارستان بوعلی با یادآوری اینکه بعد از دوره قرنطینه کمی طول می کشد تا بیمار به زندگی عادی برگردد، توضیح داد: اگرچه بیماران بهبود می یابند ولی از نظر قوای جسمی و بدنی ضعیف می شوند. مثلا برخی بیماران می گویند وقتی از پله بالا می روم یا در آفتاب دچار سرگیجه می شوم، حتی در بین بیماران شایع است که می گویند انگار روی ابرها راه می روم و این وضعیت در برخی افراد حتی تا یکی دو ماه هم ادامه دارد، اگرچه دیگر بیمار و ناقل نیستند.
وی در مورد ایمنی افراد مبتلا به کرونا گفت: اطلاعات ما درباره کرونا هنوز زیاد نیست و دقیقا نمی دانیم افراد بهبود یافته چه مدت بعد دوباره مبتلا می شوند اما در بهترین حالت فرد بهبود یافته تا مدتی ایمن شده و کرونا نمی گیرید، اگرچه هنوز خطر ابتلا به آنفلوآنزا وجود دارد، بنابراین کسی به سلامت خود اهمیت می دهد این ریسک را نمی کند که دوباره در معرض بیماری قرار گیرد.
وی ادامه داد: اینکه الان اساتید پزشکی می گویند هر علامتی را باید کرونا در نظر گرفت کاملا درست است و من بعد از دیدن این همه بیمار کرونایی جرأت نمی کنم به هیچ فردی با اطمینان بگویم کرونا نداری، بلکه باید به هر فرد علامت داری تاکید کنیم علائم خود را چک کند و در صورت نیاز حتما به مراکز درمانی مراجعه کند.
قیم همچنین توصیه کرد بیمارانی که بعد از بهبود از بیمارستان مرخص می شوند حداقل یک ماه بعد باید توسط پزشک ویزیت شوند، به ویژه افرادی که درگیری ریوی داشته اند و یا سن بالایی دارند، چون متاسفانه عارضه قلبی در بیماران کووید زیاد دیده شده، پس بهتر است با فاصله های کوتاه و با وسواس بیشتر در ۶ ماه بعد از بیماری، بیمار را ویزیت کنیم، اما برای بقیه افرادی که در حد سرماخوردگی و التهاب معمولی دارند کار خاصی لازم نیست انجام شود.
این پزشک با تاکید براینکه در حال حاضر مردم، پزشکان و مسئولان همه در یک تیم هستند، خاطرنشان کرد: هر کسی در این زنجیره بخواهد مردم را بیش از اندازه بترساند یا امید واهی بدهد تعادل را به هم می زند. بنابراین ضمن اینکه هر فرد باید محافظ جان خودم و خانواده اش باشد، باید نسبت به جامعه هم احساس مسئولیت کند و اگر با کسی برخورد کرد که نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی بی توجه بود حتما تذکر بدهد، قطعا اگر هر کسی چنین حس مسئولیتی داشته باشد وضعیت بهتر از این خواهد شد.
چرا برخی از افراد به کووید-۱۹ شدید مبتلا میشوند؟
یافتههای جدید دانشمندان "موسسه ملی سلامت" درخصوص اینکه چرا برخی از افراد به کووید-۱۹ شدید مبتلا میشوند، کمک میکند. این یافتهها همچنین ممکن است اولین توضیح مولکولی را در مورد دلیل مرگ بیشتر مردان نسبت به زنان در اثر کووید-۱۹ ارائه دهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از تکنولوژی نتورکس، محققان دریافتند که بیش از ۱۰ درصد از افرادی که به کووید-۱۹ شدید مبتلا میشوند، دارای آنتی بادیهای غلط(اتوآنتی بادی) هستند که به جای حمله به ویروس عامل بیماری، به سیستم ایمنی حمله میکنند.
۳.۵ درصد یا بیشتر افرادی که دچار کووید-۱۹ شدید میشوند دارای نوعی جهش ژنتیکی خاص هستند که بر ایمنی بدن تأثیر میگذارد. در نتیجه هر دو گروه پاسخ ایمنی موثری ندارند که این موضوع نیز به اینترفرون نوع یک بستگی دارد که مجموعهای از ۱۷ پروتئین برای محافظت از سلولها و بدن است که در برابر ویروسها بسیار مهم هستند. خواه این پروتئینها توسط آنتی بادیها خنثی شده باشند یا به دلیل وجود ژن معیوب در مقادیر ناکافی تولید شده و یا باعث ایجاد یک واکنش ضد ویروسی ناکافی شده باشند، به نظر میرسد عدم وجود آنها یک وجه مشترک در بین افرادی است که از ذات الریه ناشی از کووید-۱۹ رنج میبرند.
تنوع گسترده در شدت بیماری ناشی از کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲، دانشمندان و پزشکان را متحیر کرده است. کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ میتواند سبب ایجاد یک عفونت شود و در بدترین حالت نیز سبب مرگ افراد میشود. از فوریه سال ۲۰۲۰، دکتر سو و دیگر محققان این موسسه دادههای هزاران بیمار مبتلا به کووید-۱۹ را ثبت و ارزیابی کردند تا دریابند آیا عامل ژنتیکی این نتایج بالینی متفاوت را ایجاد میکند یا خیر.
محققان کشف کردند که در بین تقریباً ۶۶۰ فرد مبتلا به کووید-۱۹ شدید، تعداد قابل توجهی از افراد دارای انواع ژنتیکی نادر در ۱۳ ژن شناخته شده برای دفاع بدن در برابر ویروس آنفلوانزا هستند و بیش از ۳.۵ درصد به طور کامل ژن عملکردی ندارند. آزمایشهای بیشتر نشان داد که سلولهای ایمنی از این ۳.۵ درصد هیچ گونه اینترفرون نوع یک قابل تشخیص در پاسخ به کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ تولید نمیکنند.
با بررسی نزدیک به ۱۰۰۰ بیمار مبتلا به ذات الریه ناشی از کووید-۱۹، محققان همچنین دریافتند که بیش از ۱۰ درصد آنها در شروع عفونت اتوآنتیبادی علیه اینترفرون داشتند و ۹۵ درصد از این بیماران مرد بودند. آزمایش های زیست شیمی تایید کردند که اتوآنتی بادیها فعالیت اینترفرون نوع ۱ را مسدود میکنند. اینترفرون نوع ۱(Interferon type I) زیرگروه بزرگی از اینترفرونها هستند که به تنظیم فعالیت دستگاه ایمنی بدن کمک میکنند.
با ترس بازگشت کرونا چه طور کنار بیاییم؟
به گزارش ایسنا، زمانی که با رویداد یا محرکی مواجه می شویم که سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی ما را تهدید می کند، احساس ترس میکنیم. بنابراین ترس یک منبع واقعی بیرونی دارد و به عنوان یک هیجان شایع موجب افزایش انرژی برای حفظ حیات می شود. محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران میگویند: ابتلا به بیماری همیشه با خود نگرانی و ترس به همراه دارد. این امر حتی پس از درمان هم وجود دارد. ترس از بازگشت بیماری یکی از ترس های واقعی بیماران است. ترس از بازگشت بیماری، انگیزه لازم برای پیگیری دوره درمان را ایجاد می کند، اما زمانی که این ترس طولانی مدت و اغراق آمیز شود، می تواند مشکلاتی در زندگی روزانه ایجاد کند و کیفیت زندگی را بکاهد. با شیوع کووید ۱۹، نگرانی بابت ابتلا به عنوان یکی از ترس های شایع، قابل درک است.
در این راستا ترس از بازگشت بیماری، یکی از چالش های چند ماه اخیر برخی از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ شده است. البته تاکنون شواهدی از عود این بیماری وجود ندارد. در ادامه برخی از راهکارها برای کاهش ترس از بازگشت کووید ۱۹ ارائه می شود.
۱- ترس و نگرانی واکنش طبیعی نسبت به کووید ۱۹ و بازگشت آن است. به خود اجازه دهید که هیجانات خود را احساس و آن را تجربه کنید. هیجانی مانند ترس نه غلط است و نه درست. آنچه در این میان مهم است مدیریت هیجان هایی نظیر ترس است. بنابراین سعی به کتمان آن نداشته باشید و آگاه باشید که ترس، واکنش طبیعی به احتمال بازگشت کووید ۱۹ است.
۲- دانش خود را پیرامون کووید ۱۹ افزایش دهید. توصیه پزشکان و پرستاران و اطلاعاتی که ایشان در اختیارتان می گذارند به شما کمک می کند نگرانی خود را بر طرف کنید. می توانید از طریق پرسش از پزشکان و یا سایر منابع اطلاعاتی، پیرامون فعالیت هایی که از گسترش بیماری کووید ۱۹ پیشگیری میکند، اطلاعاتی به دست آورید.
۳- ترس های خود را با یک دوست یا گروه پشتیبانی به اشتراک بگذارید. این فعالیت ترسهای شما را کاهش داده و به تایید یا عدم تایید ترس شما کمک می کند. استفاده از تجربه افرادی که بر ترس خود نسبت به بیماری کووید ۱۹ غلبه کرده اند می تواند برای شما کمککننده باشد. بنابراین ترس های خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و شبکه ارتباطی قوی برای خود ایجاد کنید.
۴- محرکهای ایجادکننده ترس از بازگشت بیماری کووید ۱۹ را شناسایی و برنامه ای برای مدیریت آنها داشته باشید. برای مثال در معرض اطلاعات بیش از حد اینترنت، رسانه ها و شبکه های اجتماعی مجازی پیرامون کرونا قرارگرفتن، یکی ازمحرک های ایجادکننده ترس است. بنابراین توصیه می شود که در مواقع ضروری از منابع موثق اطلاعات کسب کنید.
۵- افکار غیر مفید را به چالش بکشید. برای مثال یکی از افکاری که به ذهن تان میآید را بنویسید. سپس شواهدی که این تفکر را تائید و یا رد می کند را جستجو و آنها را یادداشت کنید. سپس از خود بپرسید که آیا ترس های من منطقی است یا خیر؟ و اگر دوستم چنین نگرانی داشت به او چه توصیه ای می کردم.
۶- پس از طی شدن دوره درمان بیماری، ویزیت مجدد و چکاپ دوره ای را حتما انجام دهید. قرار ملاقات با پزشک و ویزیت ایشان پس از قطع درمان را حتما مورد توجه قرار دهید این فعالیت بار نگرانی و اضطراب را کم میکند. در این جلسات از پرستاران و پزشکان، برای پاسخ به سئوالات و نگرانی های خود یاری بگیرید.
تاثیر مولتی ویتامین های مختلف در مبارزه با کرونا
به گزارش ایسنا، با شروع اپیدمی ویروس کرونا در سراسر دنیا توجهات به سمت نقش مکملها و ویتامینها برای پیشگیری و افزایش سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری کووید-19 معطوف شد. پژوهشگران دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی شواهد موجود به این پرسش پاسخ دادند که آیا مصرف مولتی ویتامین یا تزریق نوروبیون برای ضعف و عوارض بعد از درمان کرونا توصیه می شود؟
تاثیر انواع ویتامین ها در بیماری کووید-19
ویتامین C: به نظر می رسد مصرف ویتامین C توسط بیماران دارای بیماریهای شدید و بحرانی مفید باشد. این ویتامین دارای اثر ضد التهابی است و موجب افزایش ایمنی سلولی و یکپارچگی عروقی می شود. مطالعات نشان داده اند که ویتامین C در درمان بیماران مبتلا به ذاتالریه که حالت شدید بیماری کووید-19 را تجربه میکنند، اثرات مفیدی دارد. توصیه می شود این بیماران روزانه ویتامین C را به صورت مکمل و یا در رژیم غذایی مصرف کنند. اما برای حالتی که بیماری شدید نیست محققین دلیل کافی برای مصرف ویتامین C پیدا نکرده اند.
ویتامین D: یافتههای جدید تأثیر مکملهای ویتامین D را در کمک به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با کووید-19 تأیید کرده است. به این معنی که ویتامین D به شدت روی پاسخ به عفونت تأثیر میگذارد.
ویتامین B12: کمبود این ویتامین موجب کمخونی، احساس ضعف، افسردگی، زخم دهان و زبان، اختلالات روحی، کاهش حافظه، کاهش وزن، اختلال در راه رفتن و بوی بد دهان می شود. بیماران مبتلا به کووید-19 که کمخونی و بیماریهای التهابی روده دارند باید حتما ویتامین B12 را به صورت تزریقی یا خوراکی مصرف کنند اما با توجه به شرایط پیش آمده به دلیل ازدحام و تراکم احتمالی جمعیت در مراکز ارائه خدمات، توصیه محققین به مصرف نوع خوراکی است.
بر اساس اعلام کمیته اطلاعرسانی و آموزش همگانی کرونا در دانشگاه علوم پزشکی تهران که به بررسی مستندات، شواهد و پاسخهای علمی در مورد ویروس کرونا میپردازد؛ توصیه می شود افراد از مولتی ویتامینها برای افزایش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با بیماری کووید- 19 استفاده کنند. نکته مهم این است که مصرف ویتامینها باید منطقی باشد. زیرا مصرف زیاد برخی ویتامینها با عوارضی همراه است. مصرف میوهها و سبزیجات تازه در رژیم غذایی روزانه به عنوان منبع غنی ویتامینها توصیه می شود.
از تجربیات پزشکان ایرانی در جهان در مقابله با کرونا
با همهگیر شدن ویروس جدید کرونا میلیونها نفر در سراسر جهان بیمار شده و صدها هزار جان خود را از دست دادند، این درحالی است که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده پاندمی ویروس کرونا در آینده نزدیک مهار نخواهد نشد و خطر گسترش این ویروس هنوز بسیار زیاد است.
درحالی که کرونا هنوز نه درمان قطعی و نه واکسن تایید شده ای دارد، این روزها پزشکان ایرانی مقیم کشورهای دیگر در کنار انجام رسالت خطیر خود تلاش می کنند اطلاعات و تجربیات خود در زمینه مقابله با این بیماری و روش های موثر پیشگیری و درمان بیماران را با همکاران خود در ایران به اشتراک گذاشته و از فضای مجازی به عنوان فرصتی برای تبادل و انتقال نظرات و تجربیات استفاده کنند.
دکتر پوریا ثابتیان، متخصص جراحی عروق و فوق تخصص جراحی اندوواسکولار در بیمارستان الیزابت شهر مونشن گلادباخ آلمان از جمله این پزشکان ایرانی است که در گفت و گوی اختصاصی با ایسنا با اشاره به اینکه ویروس کرونا یک ویروس بسیار مهاجم است که می تواند به راحتی از طریق قطرات تنفسی انتقال پیدا کند، اظهار کرد: هنوز انتقال این ویروس از طریق سطوح و مواد غذایی اثبات نشده است، بنابراین بهترین راه مواجهه با این ویروس همچنان رعایت پرتوکل هاست (حفظ فاصله مناسب و عدم ارتباط نزدیک با افراد دیگر و رعایت مسائل بهداشتی همچون ضدعفونی کردن دست ها و استفاده از ماسک) که می تواند از سرایت ویروس جلوگیری کرده و زنجیره انتقال این ویروس را بشکند.
وی با بیان اینکه از زمان شیوع ویروس جدید کرونا تاکنون، این ویروس مدل های مختلف و علائم و درگیری های متفاوتی از خود نشان داده، گفت: علت اینکه هنوز درمان مناسبی برای این ویروس پیدا نشده و واکسن آن نیز به تولید انبوه نرسیده و هنوز در مرحله تست مانده، تغییرات ویروس است که پیشگیری و درمان آن را سخت تر می کند.
وی با بیان اینکه علائم بیماری کووید۱۹ از ابتدا تاکنون تغییری نکرده، اما اطلاعات ما از بیماری بیشتر شده است، افزود: با گذشت چند ماه از پاندمی کرونا در حال حاضر می دانیم که این ویروس می تواند آندوتلیوم عروق را درگیر و بیماری های عروقی ایجاد کند، می تواند ترومبوز ورید عمقی و نیز آمبولی ریه ایجاد کند، همچنین می تواند علائم گوارشی و عصبی داشته باشد. این پزشک ایرانی مقیم آلمان با یادآوری اینکه تمام علائم بیماری کووید۱۹ از قبل هم وجود داشته، ولی برای ما ناشناخته بوده است، ادامه داد: در طول زمان علائم بیشتر بیماری را دیدیم و شناختیم، آزمایش های مختلف انجام شد و مقالات متخلفی در مورد آن نوشته و منتشر شد.
طوفان التهابی در ریه برگشت ناپذیر است
فوق تخصص جراحی اندوواسکولار در بیمارستان الیزابت آلمان در مورد مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا در گروه های سنی مختلف، توضیح داد: این بیماری افراد در گروه های مختلف سنی را درگیر می کند، در این میان برخی بهبود می یابند و برخی فوت می کنند، اما مسأله ای که وجود دارد این است که در ابتلا به ویروس کرونا اگر "طوفان سایتوکاینی" یا طوفان التهابی در ریه به وجود آید معمولا برگشت ناپذیر است. وی با بیان اینکه طوفان التهابی در ریه می تواند در افراد کهنسال یا جوان و افراد دارای بیماری های زمینه ای یا بدون هیچ بیماری زمینه ای اتفاق بیفتد، عنوان کرد: اگر طوفان التهابی در ریه اتفاق بیفتد، به قدری التهاب در ریه بالا می رود که حتی با دستگاه های تنفسی هم نمی شود تنفس بیمار را برقرار کرد و متاسفانه بیمار فوت می کند.
دکتر ثابتیان در ادامه به اقدامات مقابله ای با شیوع کرونا در آلمان اشاره و اظهار کرد: سیاست دولت آلمان برای مقابله با این ویروس ایجاد فاصله در بین مردم بوده است، در این راستا اقداماتی همچون کار از داخل منزل در دستور کار قرار گرفت تا افراد تا جایی که ممکن است در خانه بمانند، ضمن اینکه در محیط های عمومی نیز باید حتما فاصله ایمنی افراد با یکدیگر رعایت شود.
وی با اشاره به اجباری بودن استفاده از ماسک و جریمه ۱۵۰ یورویی برای استفاده نکردن از ماسک، افزود: در مکان های عمومی، وسایل حمل و نقل عمومی، ایستگاه های اتوبوس و قطار، مراکز خرید و حتی رستوران ها استفاده از ماسک اجباری است و فرد تا زمانی که سر میز غذا ننشسته باید ماسک داشته باشد. همه مراکز و فروشگاه ها موظف اند وسایل ضدعفونی در اختیار مشتریانشان قرار دهند و در مدارس هم میزهای دانش آموزان و ورود و خروج آنها به مدرسه و کلاس درس با حفظ فاصله است.
این پزشک فوق تخصص، حفظ فاصله افراد، کم کردن زمان حضور در اجتماعات، استفاده از ماسک و رعایت مسائل بهداشتی و ضدعفونی کردن دست ها را مهمترین مواردی برشمرد که در همه مقاطع و شرایط تلاش می شود در کشور آلمان رعایت شود و افزود: مردم آلمان برای قوانین احترام زیادی قائل هستند و اگر کسی این مسائل را رعایت نکند خودشان تذکر می دهند.
هنوز برخی از مردم بیماری و خطر آن را جدی نگرفته اند
متخصص جراحی عروق و فوق تخصص جراحی اندوواسکولار در آلمان، پیرامون اقدامات صورت گرفته در راستای پیشگیری از شیوع کرونا و کنترل آن در ایران بیان کرد: به خاطر مسائل اقتصادی و تحریم ها یکسری محدودیت هایی وجود دارد که باعث می شود رعایت برخی مسائل بهداشتی در ایران در اولویت نباشد، ضمن اینکه بسیاری از داروها و امکانات درمانی در ایران وجود ندارد و امکان ورود آنها نیز به ایران فراهم نیست.
فوق تخصص جراحی اندوواسکولار در بیمارستان الیزابت شهر مونشن گلادباخ خاطرنشان کرد: مهمترین مسأله ای که کنترل بیماری را در ایران مشکل می کند این است که هنوز برخی از مردم این بیماری و خطر آن را جدی نگرفته اند، هنوز به سفرهای تفریحی می روند و در اجتماعات مختلف به راحتی حضور پیدا می کنند، درحالی که شاید درصد کمی از افراد مسائل بهداشتی را جدی می گیرند و رعایت می کنند. دکتر ثابتیان، مشکلات اقتصادی را بر روی کنترل بیماری تاثیرگذار دانست و گفت: بخشی از اقدامات پیشگیرانه و کنترلی بیماری به دولت برمی گردد و بخشی به خود مردم که باید رعایت کنند، این درحالی است که هرکدام از این بخش ها کار خود را درست انجام ندهد، کنترل و مقابله با کرونا را با چالش مواجه می کنند.
رمدیسیویر، تنها داروی مورد استفاده برای بیماران بدحال در آلمان
وی در ادامه به داروهای مورد استفاده برای درمان کرونا در آلمان نیز اشاره کرد و گفت: در آلمان برای بیماران مبتلا به کرونا از داروهای حمایتی استفاده می شود؛ اگر بیمار مشکلات گوارشی، تهوع و استفراغ داشته باشد داروی ضد درد، تهوع و استفراغ و همینطور سرم تجویز می شود و به نوعی درمان های علامتی برای این بیماران صورت می گیرد. در کنار آن مواد غذایی با کالری مناسب به بیمار داده می شود. دارویی که به صورت رایج برای بیماران بدحال و موارد بستری در آی سی یو در آلمان تجویز می شود فقط رمدیسیویر است که به صورت منظم استفاده می شود.
این پزشک ایرانی مقیم آلمان با بیان اینکه داروهایی مثل هیدروکسی کلروکین، آزیترومایسین، دگزامتازون و کورتون ها به هیچ وجه در آلمان استفاده نمی شود، تاکید کرد: برای بیماران بستری دوز درمانی داروهای ضدانعقاد به صورت تزریق زیرجلدی و یا تزریق داخل وریدی تجویز می شود و برای بیماران سرپایی نیز از دوز پروفیلاکتیک استفاده می شود، به خاطر اینکه اثبات شده که ترومبوز ورید عروقی در این بیماران بسیار شایع است.
وی ادامه داد: پیشنهادی که برای همکارانم و کادر درمان در بیمارستان های ایران دارم این است که تا جایی که امکان دارد تلاش کنند باوجود همه کمبودها توصیه های بین المللی را برای پیشگیری و درمان کووید۱۹ را دنبال کنند و پزشکان از تجویز داروهای تایید نشده خودداری کرده و مطالعات بیشتری بر روی مقالاتی که به چاپ می رسد داشته باشند، چرا که عوارض داروهای تایید نشده شاید بیشتر از مزایای آن باشد و بهتر است برای بیماران تجویز نشود.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش در مورد واکسن کرونا، عنوان کرد: این واکسن تولید و به بازار عرضه خواهد شد. و فکر می کنم حدود ژانویه و یا فوریه سال میلادی آینده عرضه شود. کشورهای مختلفی نیز درحال تست واکسن کرونا هستند که در این میان آلمان، انگلیس، سوئیس، آمریکا و چین پیش رو هستند. دکتر ثابتیان تاکید کرد: درصورت تولید و عرضه واکسن کرونا تمام کشورهای دنیا بدون توجه به مسائل سیاسی و اقتصادی به واکسن دسترسی خواهند داشت، چراکه پاندمی جهانی اتفاق افتاده و همه کشورها باید واکسینه شوند. وی واکسن کرونا را به احتمال زیاد برای ۳ تا ۶ ماه موثر دانست و توضیح داد: بعد از گذشت این مدت نوع جدید واکسن باید تزریق شود، چون ویروس نوع خود را عوض می کند و ممکن است آنتی بادی در خون اثر خود را از دست بدهد، با این وجود همین فاصله، زمانی به ما می دهد تا بیماری را کنترل کرده و میزان مرگ و میر در جامعه را کاهش دهیم تا زمانی که مدل های جدید واکسن تولید و عرضه شود و این فرایند ادامه خواهد داشت.
این پزشک فوق تخصص ایرانی مقیم آلمان با تصریح براینکه بیماری کووید۱۹ از بین نمی رود و احتمالا افراد زیادی به این بیماری مبتلا می شوند، تاکید کرد: کشورها باید با این بیماری سازگار شوند، چراکه که کرونا ویروسی است که تغییرات مختلفی داشته و می تواند همچنان در بین افراد مختلف منتقل شود، بنابراین امیدوارم با واکسن بتوان آن را کنترل کرد، ولی به طور کلی مردم باید یاد بگیرند با این ویروس سازگار شوند.
جهشهای ویروس کرونا در مبتلایان ایرانی
نتایج پژوهش گروهی از محققان پژوهشگاه رویان نشان میدهد ویروس کووید-۱۹ در جامعه ایرانی جهش داشته است.
به گزارش ایسنا، با توجه به همهگیری سارس-کووید۱۹ در سراسر جهان، شناخت و بررسی ژنوم (ماده ژنتیکی) آن برای یافتن روشهای درمانی و کنترل بیماری ضروری است. در این میان توجه به این نکته که ماده ژنتیکی ویروس به سرعت دچار جهش شده و تغییر میکند، بسیار مهم است.
با هدف شناسایی جهشهای ایجاد شده در ویروس کووید- ۱۹ در مبتلایان ایرانی، متخصصان در پژوهشگاه رویان، به مقایسه ژنوم این ویروس در ۲۰ بیمار ایرانی و غیر ایرانی که سابقه مسافرت به ایران یا ارتباط با فردی از جامعه ایرانی را داشتند، پرداختند. نتایج این پژوهش که در مجله یاخته (Cell Journal) به چاپ رسیده است، نشاندهنده ۴۴ تفاوت در سطح نوکلئوتیدها و ۲۶ تفاوت در پروتئین حاصل بود که به علت جهش (موتاسیون) ایجاد شده بودند. مقایسه این دادهها با دادههای جهانی نشان داد که برخی از این جهشها تنها در جامعه ایرانی دیده میشود. بررسی محل جهشها نشان داد که محل قرارگیری آنان روی پروتئین ویروس از بخش متصل شونده به گیرندههای سلول انسانی، که با فراهم کردن امکان ورود ویروس به درون سلولهای انسانی باعث آلوده شده آنها میگردد، فاصله دارد.
بنا بر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه رویان، نتایج این پژوهش برای طرحی روشهای تشخیصی اختصاصی، بررسی تغییرات ژنوم ویروس در ایران، پژوهش در خصوص روشهای درمانی و تولید واکسن برای جامعه ایرانی ارزشمند خواهد بود.
سال تحصیلی کرونایی در دنیا چگونه آغاز شد؟
استفاده از ماسک، رعایت سختگیرانه تمهیدات بهداشتی و برگزاری کلاس در فضای باز و با تعداد کم دانش آموزان، راهکار اغلب کشورهای جهان برای بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید و در سایه کرونا است.
بر اساس گزارش یونسکو، از اواخر مارس ۲۰۲۰، همزمان با بروز همه گیری کرونا، مدارس ابتدایی و متوسطه تقریباً در اغلب کشورها بسته و بیش از ۱.۵ میلیارد زبان آموز تحت تأثیر این پاندمی، خانه نشین شدند. بسیاری از کشورها، با امید رهایی از شر این بیماری در سال تحصیلی بعدی، به سرعت به تدریس مجازی و آموزش از راه دور روی آوردند، اما در برخی از کشورها مانند ایالات متحده، حساب کار پیچیده است و تصمیم گیری به این راحتی نیست. در اروپا که در حال حاضر میزان عفونت بسیار پایین تر است -اگرچه هنوز کاملاً تحت کنترل نیست- نمودار شیوع کرونا باعث شده است که طی چند ماه گذشته مدارس با آزادی بیشتری بازگشایی شوند.
به گزارش ایسنا، درحالیکه برخی کشورها با تمهیدات ویژه و احتیاط، مدارس را بازگشایی کردند، برخی دیگر از کشورها قصد ندارند، کلاسهای حضوری را تا سال ۲۰۲۱ از سر بگیرند. در این میان تعدادی از کشورها دسترسی نداشتن به فناوری را مانعی برای موفقیت در آموزش از راه دور عنوان می کنند.
چالشهای بازگشایی مدارس
مدیران و مربیان مدارس با این مشکل روبه رو هستند که در صورت ابتلای یک دانش آموز یا معلم به ویروس کرونا چه کاری باید انجام دهند؟ البته اکثر کشورهایی که در اوایل سال مدارس را بازگشایی کردند تعداد نسبتاً کمی از بیماری را گزارش کردند. با این حال، باید دید که آیا مدارس می توانند با خیال راحت در مکان هایی که شیوع گسترده این ویروس تهدیدی جدی است، بازگشایی شوند یا خیر؟
از دیگر چالش های مدارس این است که بازگشایی مدارس هزینه بر است. متخصصان بهداشت از مدارس خواسته اند تجهیزات محافظت شخصی (PPE) مانند ماسک و محافظ صورت برای دانش آموزان و معلمان داشته باشند. تمیز کردن وسایل و تجهیز مدارس به مواد ضدعفونی کننده نیز تحمیل هزینههای مضاعف برای مدارس است. برخی از مدارس معلمان بیشتری را به دلیل داشتن کلاسهای کمتر به کار گرفته اند و برخی دیگر برای بهبود سیستم تهویه و ایستگاههای شست و شوی دست، هزینه بسیاری پرداخت کرده اند.
از سویی دیگر، همه گیری کرونا، بار ویژهای بر دوش مربیان و معلمان گذاشته است، آموزش به شیوه مجازی، یادگیری مشارکتی را برای دانش آموزان کم سن و سال تر و دانش آموزانی که از مشکلات رفتاری رنج می برند، مشکل می کند.
کارشناسان آموزش و پرورش هشدار می دهند عواقب بدتری در کمین دانش آموزانی که آموزش های حضوری مهم از دست می دهند، وجود دارد. محققان پیش بینی می کنند که در کشورهایی که مدارس را تعطیل کرده اند، میزان قابل توجهی کاهش در یادگیری ایجاد شود. فضای مدرسه نه تنها برای آموزش های آکادمیک بلکه برای تغذیه کودکان، یادگیری مهارت های اجتماعی و عاطفی و سلامت روحی و جسمی آنها لازم و ضورری است. مددکاران اجتماعی و طرفداران کودک هشدار می دهند که تعطیلی مدارس می تواند منجر به افزایش کودک آزاری شود. آنها می گویند معلمان و پرستاران قادر به نظارت بر کودکان برای موارد احتمالی نیستند.
برخی از منتقدان یادگیری دراز مدت از راه دور همچنین استدلال می کنند که با بازگشت والدین و سرپرستان به کار، آنها نمی توانند در خانه با فرزندان خود بمانند. کارشناسان می گویند که این امر می تواند منجر به حوادث و آسیب دیدگی بیشتر در بین کودکان تنها در خانه شود، یا مشکلات اقتصادی عمیق تری برای والدینی که کار خود را رها می کنند یا ساعات کار خود را برای ماندن در خانه کاهش می دهند به همراه داشته باشد. یک مطالعه در آلمان تخمین زده است که اگر مدارس و مراکز مراقبت روزانه تعطیل باقی بمانند، ۸ درصد از فعالیت اقتصادی کشور از بین می رود.
راهکار کشورهای مختلف برای بازگشایی مدارس در ایام کرونا
برای کاهش چالشهای بازگشایی، مدارس اقدامات احتیاطی زیادی انجام داده اند. محققان بارها هشدار داده اند که استفاده از ماسک به میزان قابل توجهی احتمال عفونت را کاهش می دهد. از این رو دانش آموزان و کادر مدارس ملزم به زدن ماسک در کلاس درس هستند. دولت تایوان مدارس را تعطیل نکرده و هر دو هفته یک بار ماسک جدید به بزرگسالان و کودکان ارائه می دهد.
تب سنجی، یکی از راه های اطمینان از سلامت افراد است؛ بررسی درجه حرارت و پر کردن فرم خوداظهاری در خانه، وارد کردن درجه حرارت در یک برنامه تلفن همراه یا استفاده از دماسنج بدون تماس در ورودی مدرسه از جمله راهکارهای مدارس برای انجام تب سنجی است.
رعایت فاصله اجتماعی در مدارس الزامی است؛ مدارس سعی کرده اند با افزایش فاصله میز و صندلی ها، استفاده از موانع پلاستیکی در کلاسها و بستن فضاهای گروهی، دانشجویان و اساتید را با حداقل فاصله از هم دور کنند. بیشتر مدارس دولتی در هنگ کنگ بوفه ها و غذاخوری های خود را تعطیل کردند و دانش آموزان را مجبور به آوردن ناهار از منزل کردند.
برگزاری کلاسها در فضای باز را می توان راهکار مناسبی برای جلوگیری از شیوع ویروس عنوان کرد. بعضی از مدارس سعی کرده اند، گاهی کلاس هایی را در فضای باز برگزار کنند. اگر شرایط آب و هوایی مانع یادگیری در فضای باز می شود، کارشناسان می گویند مدارس باید پنجره ها را باز کنند. سطوح مورد لمس باید اغلب تمیز شوند.
انجام تست کرونا، در اغلب مدارس روتین نبوده است، با این حال، یک مدرسه در آلمان دو بار در هفته تست رایگان از دانش آموزان و معلمان می گیرد. لوکزامبورگ قبل از شروع کلاسها در ماه مه، حدود شش هزار دانش آموز دبیرستانی و دو هزار معلم را از نظر ابتلا به کرونا تست کرد.
با آغاز شیوع بیماری در اوایل سال ۲۰۲۰، بسیاری از کشورها به سرعت به آموزش از راه دور روی آوردند و برخی تصمیم گرفتند این روش را ادامه دهند. یادگیری آنلاین و از طریق برنامه های رادیویی و تلویزیونی و پیام کوتاه تا زمانی که ویروس به اندازه کافی مهار شود یک گزینه درمانی جایگزین تعطیلی مدارس شد. اما در این میان کشورهایی با چالش در این زمینه مواجه شدند. در هند، از زمان تعطیلات تابستانی در ژوئن، بسیاری از ایالات به پورتال های آموزش الکترونیکی توسعه یافته توسط دولت مجهز شدند. چالشی عظیم در کشوری که فقط ۱۱ درصد از خانوارها کامپیوتر و ۲۴ درصد از اینترنت بهره می بردند.
فیلیپین دستور داده که برگزاری کلاس های حضوری تا زمان تولید واکسن موثر از سر گرفته نشود. مقامات آموزش و پرورش قصد دارند با پایان یافتن تعطیلات تابستانی در ماه آگوست، آموزش از راه دور را در سراسر کشور آغاز کنند، اما معلمان این نگرانی را مطرح کرده اند که بسیاری از بیست و هفت میلیون کودک در سن مدرسه این کشور در خانه کامپیوتر و اینترنت ندارند.
کشورهای دیگر به طور کلی آموزش حضوری را به حالت تعلیق درآورده اند. وزارت آموزش کنیا در ماه ژوئیه اعلام کرد که مدارس تا پایان سال ۲۰۲۰ بسته خواهند ماند و احتمالا دانش آموزان سال تحصیلی را تکرار کنند. در حالی که دولت در تلاش است تا آموزش آنلاین را برای دانش آموزان کنیایی در دسترس قرار دهد و برخی از برنامه های مدرسه را از رادیو و تلویزیون پخش می کند، بسیاری از خانوارها منابع لازم برای آموزش از راه دور را ندارند.
زمان و نحوه بازگشایی مدارس در ایالت ها و مناطق مختلف آمریکا متفاوت است. برخی از مدارس مانند مناطق شیکاگو و نیویورک قصد دارند ترکیبی از کلاسهای آنلاین و غیر حضوری را برگزار کنند. برخی دیگر، از جمله مناطق لس آنجلس و سن دیگو همه کلاس ها را به صورت آنلاین برگزار می کنند. بر اساس قوانین کالیفرنیا مدارس نمی توانند بازگشایی شوند تا زمانی که در مناطق اطراف شاهد چهارده روز متوالی کاهش موارد ویروس کرونا باشد. دانش آموزان در کلاس چهارم به بالا ملزم به استفاده از ماسک هستند و در صورت گزارش موردی مدارس را مجبور به تعطیلی می کنند.
دانمارک به عنوان کشوری که با ۱۰ مرگ در هر صدهزار نفر، میزان مرگ و میر به مراتب کمتری را نسبت به اکثر کشورهای اروپایی تجربه کرده است، پس از یک ماه تعطیلی، اولین کشور غربی بود که در ۱۵ آوریل مدارس خود را بازگشایی کرد. با تصویب پارلمان، دولت مرکزی تصمیم به بازگشایی مدارس گرفت و هنگامی که کودکان ۲-۱۲ ساله به مدرسه بازگشتند، قوانینی خاصی در شرایط خاص تصویب شد. ابتدا دانش آموزان به "گروه های کوچک" کمتر از دوازده نفر تقسیم شدند، این گروه ها به طور دوره ای به مدرسه می آیند، ناهار را جداگانه می خورند و مناطق مخصوص خود بازی می کنند. همه دانش آموزان موظف هستند هر دو ساعت یکبار دست های خود را بشویند، اما نیازی به استفاده از ماسک صورت ندارند. میزها به فاصله دو متر از یکدیگر چیده شده و همه مواد آموزشی باید دو بار در روز تمیز شوند و در صورت امکان، کلاس ها در فضای باز برگزار می شود و از همه مهم تر اینکه والدین مجاز به حضور در مدرسه نیستند. به نظر می رسد اقدامات انجام شده تاکنون موفقیت آمیز بوده است؛ از زمان بازگشایی مدارس، بر اساس داده های رسمی دولت، موارد بیماری افزایش یافته ای وجود نداشته است. اولویت بندی دانش آموزان آسیب پذیر راهکار دیگری است کشور دانمارک برای بازگشایی مدارس در پیش گرفته است.
بررسی ها از سراسر جهان نشان می دهد که موفقیت در برگزاری بی خطر کلاس های حضوری بستگی به اندازه کلاس، فاصله، سن دانش آموزان و شیوع محلی ویروس دارد. در این میان چند نکته مشخص است، اول اینکه اکثر بچه ها به اندازه بزرگسالان بیماری را جدی نمی گیرند و از سوی دیگر شیوع این بیماری در میان کودکان بسیار کمتر از بزرگسالان و میزان مرگ و میر آنها بسیار پایین است. اما هنوز این سوال که کودکان احتمالاً بیماری را به معلمان، کارمندان و سایر دانش آموزان منتقل می کنند، حل نشده است. یک مطالعه جدید از کره جنوبی نشان داد که دانش آموزان از نظر توانایی انتقال ویروس بیشتر شبیه بزرگسالان هستند و این تحقیق تصمیمات بازگشایی مدارس را سخت تر می کند. آیا مدیران باید فقط به دانش آموزان ابتدایی اجازه حضور بدهند، در حالی که دبیرستان ها و راهنمایی در خانه آنلاین بمانند؟ آیا کودکان کم سن تر می توانند ماسک های خود را تمام روز نگه دارند و یا از هم دور باشند؟ در مورد تأثیرات روانشناختی ادامه انزوا بر روی نوجوانان چه باید کرد؟
در کره جنوبی که به سختگیری در تحصیلات شهره است و روزهای ۱۲ ساعته مدرسه امری عادی است، بازگشایی برنامه ریزی شده مدارس پنج بار به تأخیر افتاد و در نهایت راه اندازی مجدد به صورت مرحله ای با دبیرستان در ۲۰ مه آغاز شد. در حال حاضر، دانش آموزان در ورودی مدارس کنترل دما می شوند و دانش آموزان ملزم به استفاده از ماسک هستند، حفظ فاصله اجتماعی و شستن مرتب دستان نیز تاکید شده است. برخی از مدارس دانش آموزان را در روزهای زوج و فرد می پذیرند. در حالی که برخی دیگر رویکردی ترکیبی از کلاس حضوری و آنلاین اتخاذ کرده اند.
فرانسه برخی از دقیق ترین رهنمودها را برای زمان بازگشایی مدارس صادر کرده است. دانش اموزان هر زمان که در مدرسه و زمین بازی هستند، باید از پوشش صورت استفاده کنند. قانون حفظ فاصله اجتماعی یک متری توصیه می شود اما اجباری نیست.
لهستان برای اولین بار از اواسط ماه مارس مدارس را بازگشایی کرد. استفاده از ماسک برای کودکان در کلاس ضروری نیست. با این حال، مدیران می توانند تصمیم بگیرند که پوشش صورت را در سالن های مدرسه و رختکن اجباری کنند. برخلاف برخی دیگر از کشورها، هیچگونه کنترل دما در ورودی های مدارس انجام نمی شود.
بلژیک با دارا بودن یکی از بالاترین سرانه مرگ و میر در جهان در طی همه گیری، موضوع استفاده از ماسک را در کلاس از نزدیک بررسی کرده است. همه کودکان ۱۲ ساله و بالاتر و معلمان باید ماسک بزنند.
آلمان در روزهای اخیر به دلیل تجربه برلین مورد توجه است، جایی که پس از بازگشایی دو هفته ای، ده ها مدرسه به دلیل انتشار عفونت مجبور به تعطیلی شدند. مقامات می گویند بیشتر عفونت ها در برلین فقط به یک معلم یا دانش آموز مربوط می شود و اظهار می دارند که انتقال در خارج از مدرسه اتفاق افتاده است. در حالی که برخی از ایالت های آلمان پوشش صورت را در مدارس در هر زمان اجباری دانسته اند، در برخی دیگر این موارد فقط در راهروها و زمین های بازی اجباری است. به طور کلی، مدارس در سراسر کشور سعی کرده اند با جدا کردن کلاس ها، خطر ابتلا به عفونت را کنترل کنند.
مدارس هرگز در سوئد تعطیل نشدند. تنها دانش آموزان ۱۶ سال به بالا در خانه ماندند و یادگیری از راه دور انجام دادند. فاصله اجتماعی و ماسک توصیه می شود اما اختیاری است. به نظر می رسد طرح سوئد به اندازه کافی ایمن بوده است. آژانس بهداشتی در ۱۵ ژوئیه گزارش داد که شیوع کووید ۱۹ در میان ۱ میلیون کودک مدرسه ای سوئد از افرادی که در فنلاند همسایه بودند، که مدارس را تعطیل کرد، بدتر نیست. بر اساس یک مطالعه مشترک از دانشگاه اوپسالای سوئد و دانشگاه ویرجینیا، سوئد از ۲۱ ژوئیه بیش از ۷۰ هزار مورد کووید-۱۹ داشته است که از این تعداد، کمی بیشتر از ۱۰۰۰ کودک و نوجوان درگیر شدند.
ژاپن که تا اینجا خوب توانسته کووید ۱۹ را تحت کنترل کند، در ماه ژوئن رویکرد محافظه کارانه ای برای بازگشایی مدارس در پیش گرفت. مدارس مختلف استراتژی های مختلفی دارند، اما به طور کلی دانش آموزان ژاپنی در روزهای زوج و فرد به صورت حضوری در کلاس شرکت می کنند، به طوری که نیمی از کلاس ها پر می شوند. ناهارها انفرادی و از نظر اجتماعی با فاصله خورده می شود. دانش آموزان هر روز تب سنجی می شوند. این اقدامات احتیاطی سختگیرانه تر از سایر کشورها است. با این حال هنوز هم، بعضی از بچه های مدرسه ژاپنی به خصوص در شهرهای بزرگ به کرونا مبتلا شده اند.
اروگوئه کشور مترقی آمریکای جنوبی با ۳.۴ میلیون نفر جمعیت دارای کمترین میزان ابتلا به کووید-۱۹ است و هرگز اقتصاد خود را به طور کامل تعطیل نکرد. اروگوئه یکی از اولین کشورهای نیمکره غربی بود که دانش آموزان خود را با استفاده از یک رویکرد مرحله ای به مدرسه بازگرداند. در اواخر آوریل، اروگوئه مدارس را در مناطق روستایی که جمعیت دانش آموزان کمی است، بازگشایی کرد. در اوایل ماه ژوئن، گروه های آسیب پذیر دانش آموزی را که برای دستیابی به یادگیری آنلاین و دبیرستانی هایی که دچار مشکل بودند دوباره وارد کلاس ها کرد. سپس همه دانش آموزان در مناطق غیرشهری به کلاس های درس برگشتند. سیستم آموزش شامل یک برنامه متناوب آموزش حضوری و مجازی است و تعداد دانش آموزان را به صورت هم زمان در کلاس ها کاهش می دهد.
مدارس اسکاتلند قرار است روز سه شنبه بازگشایی شوند، مقامات اشاره کردند که کرونا تنها ۸ درصد افراد زیر ۱۵ سال اسکاتلندی را درگیر کرده است. فاصله اجتماعی برای بچه ها در مدارس ابتدایی لازم نیست، اما بزرگتر ممکن است از تماس بدنی منع شوند. بسیاری از مدارس ولز در اواخر ماه ژوئن بازگشایی شدند، کلاس ها کوچکتر و فقط یک سوم (حداکثر) دانش آموزان در هر زمان حضور دارند. دانش آموزان و معلمان باید ماسک بزنند (دومی ها نیز باید از محافظ صورت استفاده کنند).
در انگلیس مطالعه منتشر شده در هفته گذشته در لانست پیش بینی کرد که بازگشایی مدارس در ماه سپتامبر باید با آزمایش ویروس کرونا، قرنطینه و اقدامات ردیابی تماس همراه باشد - در غیر این صورت موج دوم احتمالاً ظاهر می شود که در ماه دسامبر به اوج خود می رسد.در ایتالیا برای ایجاد امکان فاصله اجتماعی، کلاسها باید کوچک تر شوند.
اگرچه هیچ راهکار کاملی برای بازگشایی مدارس و در امان ماندن از شر ویروس کرونا وجود ندارد، اما از سویی دیگر تعطیلی مدارس و حالت تعلیق دانش آموزان هم بیش از این نمی تواند ادامه دار باشد. در این میان استفاده از سیاست ها و عملکرد کشورهایی که موفقیت های اولیه ای در بازگشایی مدارس داشته اند، قطعا راهگشا خواهد بود...
منابع: cfr، Wired، Sciencemag، Fortune، Theguardian، Theconversation، Time
لنست" جزئیات تازهای درباره واکسن روسیِ کرونا منتشر کرد
مجله بینالمللیِ معتبر و تخصصی "لنست" نتایج دو مرحله اول آزمایشات بالینی روی واکسن کرونای روسیه و پاسخ متخصصان روسی به تردیدها در مورد واکسن "اسپوتنیک - وی" را منتشر کرده است.
به گزارش ایسنا، در کمتر از یک ماه پس از ثبت واکسن کرونای "اسپوتنیک-وی" نشریه لنست، بانفوذترین مجله علمی جهان نتایج دو مرحله اول آزمایشات بالینی این واکسن را که جامعه علمی روسیه و بین المللی بسیار در انتظار آن بودند، منتشر کرده است.
این مقاله به انتقادات خارجی پاسخ داده و شفافیت مورد نظر را در مورد واکسن کرونای روسی ارائه کرده است. بر اساس توضیحات این مقاله اولین واکسن کرونای جهان که به دست دانشمندان روسیه ساخته شده نه تنها موثر بلکه ایمن و بیخطر نیز است.
بر اساس این مقاله علمی، در ماه سپتامبر، یک مطالعه کامل در مورد تاثیر واکسن روی حیوانات، پریماتها (نخستیسانان)، همسترهای سوری، موشهای تراریخته که واکسن روی آنها ۱۰۰ درصد اثر محافظتی نشان داده است، منتشر خواهد شد. اولین نتایج آزمایش بالینی پس از ثبت نام که شامل ۴۰ هزار داوطلب است در ماههای اکتبر-نوامبر منتشر میشود.
ایمنی واکسن اسپوتنیک-وی یکی از نتیجهگیریهای اصلی است که در مقاله ذکر شده است. طبق نتایج آزمایش بالینی مرحله اول و دوم، دانشمندان هیچ گونه عوارض جانبی جدی از واکسن در مورد هیچ یک از معیارهای ارزیابی شده پیدا نکردند. همه واکسنهای کاندیدا نمیتوانند از چنین نتایج بالایی برخوردار باشند، برخی واکسنها تا ۲۵ درصد عوارض جانبی جدی برای دریافت کنندگان خود به همراه دارند.
آیا وجود کروناویروس در فاضلاب میتواند خطرناک باشد؟
براساس مطالعه جدید جهانی که توسط محققان موسسه تحقیقات آب زاکربرگ در دانشگاه "بن گوریون" انجام شده، فاضلابهای حاوی کروناویروس ممکن است یک تهدید جدی باشند.
به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، مقاله جدید که با همکاری بین المللی ۳۵ محقق انجام شده اخیرا در مجله"Nature Sustainability" منتشر شده است و طی آن محققان به بررسی کرونا ویروسهای موجود در فاضلاب و بیماریهای عفونی هوابرد پیشین از جمله سارس و مرس پرداختهاند.
هدف محققان از انجام این مطالعه، ارزیابی تهدیدات احتمالی، راههای تحقیق و راه حلهای ممکن و همچنین ارائه دیدگاههای مفید برای آینده است.
دکتر "ادو بار زیو"(Edo Bar-Zeev) محقق این مطالعه گفت: دلایل کافی وجود دارد که نگران این موضوع باشیم. ما قصد داریم بدانیم تا چه مدت کروناویروسها میتوانند در فاضلاب زنده بمانند و چگونه حضور آنها میتواند بر منابع آب طبیعی تأثیر بگذارد. آیا فاضلاب میتواند حاوی کروناویروسهای کافی برای آلوده کردن افراد باشد؟ حقیقت این است که ما به اندازه کافی درباره این موضوع نمیدانیم و این موضوع میبایست هرچه سریعتر مورد بررسی قرار گیرد.
بار زیو و سایر محققان اظهار داشتند که نشت فاضلاب به داخل رودخانههای طبیعی، ممکن است از طریق هوابرد به عفونت منجر شود. به همین ترتیب ، فاضلاب تصفیه شدهای که برای پر کردن تأسیسات آب تفریحی مانند دریاچهها و رودخانهها استفاده میشود، میتواند منبع آلودگی نیز باشد. سرانجام، میوهها و سبزیجات آبیاری شده با فاضلابهایی که به طور مناسب ضد عفونی نشدهاند نیز میتوانند مسیری برای آلودگی غیرمستقیم باشند.
بیماری هوابُرد به بیماری گفته میشود که در اثر عوامل بیماریزایی که میتوانند توسط ذرات ریز، از طریق هوا و مکان منتقل شوند، ایجاد شود. این عوامل بیماریزا (پاتوژن) میتواند ویروسها، باکتریها یا قارچها باشند که از طریق تنفس، صحبت، سرفه، عطسه، بر پا شدن گرد و غبار، افشاندن(اسپری)، کشیدن سیفون توالت یا هرگونه فعالیتی که باعث ایجاد ذرات هواپخش (aerosol) یا ریزقطرات (Droplet) میشود، منتقل شوند.
محققان این مطالعه اظهار کردند تحقیقات جدید و فوری برای تعیین میزان آلودگی احتمالی آبها و دریافتن ماندگاری کروناویروس در آبهای مختلف میبایست انجام شود.
محققان گفتند: کارخانههای تصفیه فاضلاب باید پروتکلهای درمانی خود را به روز کنند و در آینده نزدیک نیز به استفاده از فناوریهای پیشرفته از طریق غشاهای میکرو برای تصفیه فوق پیشرفته روی آورند که در آن صورت ویروسها با موفقیت از بین میروند.
در عین حال، فاضلاب میتواند به عنوان "قناری در معدن ذغال سنگ" نیز عمل کند زیرا میتوان برای ردیابی و نظارت بر شیوع کووید-۱۹ از آن استفاده کرد. قبل از بروز سایر علائم مانند تب و سرفه در افراد بدون علامت، کرونا ویروسها در مدفوع ظاهر میشوند که این موضوع می تواند به محققان در یافتن اینکه در چه نواحی شیوع این بیماری در حال گسترش است کمک کنند. محققان اخیراً مطالعه مقدماتی را که در آن از یک روش جدید برای کشف و ردیابی حضور ویروس و محاسبه غلظت آن برای مشخص کردن نقاط مهم گسترش وشیوع این بیماری استفاده شده است، به اتمام رساندهاند. سایر محققان این مطالعه نیز در تلاشند تا فناوریهای نانوفیلتراسیون آب را توسعه دهند.
چقدر به عملکرد واکسن کرونا امیدوار باشیم؟
به گزارش ایسنا و به نقل از ژاپنتایمز،مطالعات تعدادی از دانشمندان نشان می دهد که افراد مبتلا به کووید ۱۹ ایمنیشان نسبت به این عفونت را پس از چند ماه از دست می دهند اما همچنان کارشناسان می گویند که شرایط از آنچه به نظر می رسد بهتر است.

مطالعه کالج سلطنتی دانشگاه لندن بر روی ۹۰ نفر از افراد مبتلا به کووید ۱۹ نشان داده که سطح آنتی بادی در این افراد سه هفته بعد از بروز اولین علائم به پیک خود رسیده و بعد از آن به سرعت کاهش پیدا می کند و تنها در حدود ۱۶.۷ درصد از این افراد سه ماه بعد از ابتلا به این بیماری سطح آنتی بادی آنها بالا می رود. یافته هایی همانند این گزارش نیز در اسپانیا مطرح شده است.
دکتر "تتسوو ناکایاما" استاد تمام انیستیتو علوم حیات کیتاساتو و مدیر انجمن ژاپنی ویروس شناسی بالینی در این باره می گوید: سطح آنتی بادی برای افراد بدون علامت یا دارای علائم خفیف پایین تر بوده و آنتی بادی در این افراد دوام چندانی نخواهد داشت.
دکتر "باری بلووم" استاد تمام دانشکده سلامت عمومی هاروارد نیز می گوید: اطلاعات استخراج شده از خیلی از کشورها نشان می دهد که آنتی بادی سارس کووید ۱۹ در بیماران با سرعت خیلی زیادی نسبت به سایر بیماری های ویروسی تمایل به کاهش داشته به طوری که در سایر بیماری های ویروسی آنتی بادی ها برای چند ماه و حتی مدت زمانی طولانی تر دوام می آورند.
بلووم افزود: برای سندوم جهانی سارس (SARS) که در سال های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ شیوع پیدا کرده بود، در برخی از افراد آنتی بادی ها تا ۱۸ سال دوام داشته و در بدن باقی مانده بودند.
بنا بر اظهار این استاد تمام دانشکده سلامت عمومی هاروارد به صورت دقیق مشخص نیست که چه سطحی از آنتی بادی باید در بدن باقی بماند تا فرد را در برابر بیماری محافظت کند اما حتی مقدار کمی از این آنتی بادی های خنثی کننده تولید شده هم می تواند محافظ باشد.
سیستم ایمنی قوی بدن ما از سلول های T موجود در خون نشات می گیرد، و این سلول ها در تماس با سلول های آلوده از بین می روند اما با کمک سلول های B که آنتی بادی تولید می کنند، می توان حفاظت را ایجاد کرد.
بلووم می گوید: سلول های T دارای حافظه ایمونولوژیکی هستند و تولید دوباره ویروس می تواند این حافظه را فعال کرده و سریعا با تولید آنتی بادی نسبت به ویروس واکنش نشان می دهد.
سوالات بسیار زیادی درباره تاثیرپذیری و کارآیی واکسن در پیشگیری از بیماری کرونا ویروس مطرح می شود اما یک تیم از دانشمندان دانشگاه آکسفورد می گویند نتایج فاز اول و دوم آزمایشات نشان می دهد که واکسن در حال تولید این دانشگاه با شرکت بیودارویی AstraZeneca انگلستان، ۱۴ روز پس از واکسیناسیون باعث تحریک سلول T و در طی ۲۸ روز موجب پاسخ آنتی بادی ها می شود.
پروفسور "آندره پولارد" رییس تحقیقات واکسن کووید ۱۹ دانشگاه آکسفورد می گوید: ما واکنش ایمنی قوی را در ۱۰ فردی که ۲ دوز از این واکسن را دریافت کرده بودند، مشاهده کردیم که نشان دهنده استراتژی خوب ما برای واکسیناسیون است.
دکتر فائوچی مدیر مرکز بیماری های عفونی موسسه ملی سلامت آمریکا در پاسخ به این سوال که فردی قبلا به کووید ۱۹ مبتلا شده واکنون در بدنش آنتی بادی وجود دارد و ممکن است دوباره به کرونا مبتلا شود پس واکسن چگونه می تواند موثر باشد؟ گفت: اگر آنتی بادی های خنثی کننده داشته باشید، ویروس را متوقف خواهند کرد اما چیزی که ما نمی دانیم این است که در صورت بهبود یافتن آنتی بادی ها چه مدت در بدن باقی می مانند و آیا آنتی بادی هایی که دارید قدرتمند هستند یا خیر.
وی با اشاره به اینکه برخی از آنتی بادی ها در برابر ویروس خیلی محافظت ایجاد نمی کنند افزود: آنهایی که واقعا محافظت ایجاد می کنند آنتی بادی های "خنثی کننده" می نامند.
فائوچی ادامه داد: در مورد واکسن نیز همین واکسن هایی که هم اکنون در مرحله کارآزمایی بالینی استفاده می شوند، همانطور که در مطالعات اولیه نشان داده شده و باید در جمعیت بسیار بیشتر هم مطالعه کنیم؛ در واقع باعث القای سطحی از آنتی بادی می شوند که شدیدتر یا معادل ابتلا به عفونت واقعی است و قویا پیش بینی می شود که حداقل برای مدت زمانی محدودی در برابر بیماری، باعث ایمنی شوند.
مدیر مرکز بیماری های عفونی موسسه ملی سلامت آمریکا با اشاره به اینکه آنچه ما نمی دانیم این است که این ایمنی چه مدت دوام خواهد داشت تصریح کرد: چون هنوز شش ماه هم از شروع این مطالعات نگذشته است نمی توان اظهار نظر قطعی درباره دوام این ایمنی داشت.
فائوچی افزود: واکسن به معنای مصونیت هست اما به معنای کامل بودن نیست. در حقیقت هیچ واکسنی وجود ندارد که ۱۰۰ درصد موثر باشد. واکسنی مانند سرخک ۹۷ تا ۹۸ درصد موثر است و اگر این واکسن ۵۰ تا ۷۰ درصد موثر واقع شود بسیار خوشحال کننده خواهد بود زیرا در این صورت ما می توانیم آن را با سایر اقدامات بهداشتی ادغام کنیم.
مهار کوتاه مدت کروناویروس با کمک دهانشویهها!
پژوهشگران آلمانی در بررسی جدید خود دریافتند که شاید استفاده از دهانشویه بتواند در کوتاه مدت به مهار کروناویروس در دهان کمک کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکالاکسپرس، بررسی پژوهشگران "دانشگاه رور بوخوم"(RUB) آلمان نشان میدهد که استفاده از دهانشویهها میتواند کروناویروس را برای کوتاه مدت غیرفعال کند.
بررسی ویروسشناسان نشان میدهد که استفاده از دهانشویه میتواند بار سنگین ویروس را از دهان و گلوی بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ پاک کند. شاید به کار بردن دهانشویههای موثر بتواند بار ویروس و خطر انتقال آن را در کوتاهمدت کاهش دهد. در هر حال، استفاده از دهانشویه نمیتواند راه حل خوبی برای درمان کووید- ۱۹ و یا پیشگیری از ابتلا به آن باشد.
پژوهشگران طی این بررسی، هشت دهانشویه متفاوت را آزمایش کردند. آنها هر دهانشویه را با ذرات ویروس ترکیب کردند و ماده دیگری نیز به آن افزودند تا اثر بزاق دهان را بازسازی کنند. این ترکیب، به مدت ۳۰ ثانیه تکان داده شد تا اثر غرغره کردن شبیهسازی شود. پژوهشگران در این بررسی، از سلولهای "Vero E6" استفاده کردند که پذیرای کروناویروس هستند.
این مراحل آزمایشی توانست تراکم ابتدایی ویروس را کاهش دهد. دهانشویه طوری تراکم ویروس را کاهش داد که پس از ۳۰ ثانیه، هیچ ویروسی قابل شناسایی نبود. هنوز معلوم نیست که آیا این نتایج، در آزمایشهای بالینی تایید شوند و بررسیها باید تا چه زمانی ادامه داشته باشند.
پژوهشگران تاکید دارند که دهانشویهها برای درمان کووید-۱۹ مناسب نیستند. "تونی میستر"(Toni Meister)، از پژوهشگران این پروژه گفت: غرغره کردن دهانشویه نمیتواند تولید ویروس را در سلولها مهار کند اما میتواند بار ویروسی دهان را در کوتاه مدت کاهش دهد و این کار در برخی موارد از جمله زمان مراجعه به دندانپزشک سودمند خواهد بود.
این پژوهش، در "Journal of Infectious Diseases" به چاپ رسید.
رسانه ها و کرونا؛ از هشدار تا ترمیم روحیه عمومی
رییس دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، وظیفهی رسانهها و خبرنگاران را در موج دوم کرونا، آگاهی بخشی، حفظ روحیه عمومی و کمک به مدیریت بحران عنوان کرد.
دکتر محمد مهدی فرقانی در گفتوگویی با ایسنا درباره رویکرد مناسب رسانهها نسبت به موج دوم کرونا، گفت: در ایام کرونا شرایط روحی و روانی جامعه خوب نیست و خیلی شکننده شده است؛ بنابراین رسانهها باید ضمن بالا نگه داشتن سطح آگاهی عمومی نسبت به ضرورت رعایت پروتکلها در برابر این بیماری و تاکید بر اینکه هر کسی در برابر سلامت خود و دیگران مسوول است هشدار بدهند و در عین حال باید روحیه عمومی را نیز ترمیم کنند؛ این خودش از دستورالعملهای روزنامهنگاری بحران است. ما الان در بحران به سر میبریم و در شرایط بحران روزنامهنگاران هم باید روحیه عمومی را حفظ کنند، هم آگاهی بخشی کنند و هم به مدیریت بحران کمک کنند. القای پیوسته ناامیدی و انتشار اخبار منفی میتواند جامعه را آسیب پذیرتر از گذشته کند.
این استاد ارتباطات شرایط جدید ایجاد شده برای روزنامهنگاران و دورکاری اجباری را، موقعیتی سخت عنوان کرد و گفت: یکی از ویژگیهای روزنامهنگاری حضور در کانونهای خبری و مشاهدات عینی و کسب اطمینان از صحت اخبار و حفظ سرعت و دقت در انتشار اخبار است. دورکاری تحقق این شرایط را دشوار میکند. ممکن است از دقت یا اطمینان نسبت به صحت آنچه که مینویسند کاسته شود. روزنامهنگاران باید برای اطمینان از صحت آنچه که منتشر میکنند، وسواس و حساسیت بیشتری به خرج دهند. باید سعی کنند از منابع معتبر تایید اطلاعات را به دست آورند. قبل از اطمینان قابل قبول مبادرت به انتشار نکنند. هر چند که بحث رقابت و سرعت هم مطرح است و باید همه اینها در توازن با هم پیش برود. در این دوره باید ارتباط خبرنگاران با روابط عمومیها کارآمدتر و بیشتر باشد.
عضو هیات علمی گروه رورنامهنگاری دانشگاه علامه طباطبایی، روزنامهنگاری را حرفهای عنوان کرد که در هیچ شرایطی امکان تعطیل کردنش نیست و در هر حال و شرایطی روزنامهنگار باید در چهارچوب اخلاق حرفهای به مسوولیتها و وظایف اجتماعی اش عمل کند. حرفه روزنامهنگاری همیشه حرفهی پر خطری بوده زیرا با کانونهای بحران در همه جای جهان سر و کار دارد. با اتفاقات و رویدادهای غیرعادی سر و کار دارد. همیشه ریسک این کار زیاد است که هم میتواند فیزیکی و جانی و هم روانی باشد.
او در عین حال عنوان کرد که شرایط کنونی ریسک این شغل پر خطر را افزایش داده و دورکاری راهحلی است که رسانهها هم برای حفظ پویایی و هم برای حفظ جان خبرنگاران باید در پیش بگیرند. در شرایط دورکاری برای گزارشها، یادداشت ها و مقاله ها کمتر مشکل پیش میآید اما در حوزه جمعآوری اطلاعات و اخبار، دورکاری میتواند لطمه بزند چون تماس از راه دور است؛ از این رو باید معیارها و منابع معتبری در نظر گرفته شود. کادر سردبیری هم باید مراقب این موضوع باشد و تا زمانیکه خبرنگاران از کانونهای خبری دور هستند مراقب صحت و دقت اخباری که منتشر میکنند باشند.
این استاد ارتباطات در توضیح روزنامهنگاری آنلاین و تاثیرش در حوزه خبر عنوان کرد: «روزنامهنگاری آنلاین دو شکل دارد؛ یکی روزنامهنگاری حرفهای آنلاین است که فقط شکلش تغییر میکند و به جای کاغذ در فضای مجازی قرار میگیرد اما همان شرایط و چهارچوبها را دارد و باید رعایت شود. در شرایطی که ما میدانیم در فضای مجازی میتواند اطلاعات مجهول و غلطی منتشر شود عهد روزنامهنگاران حرفهای چه در فضای آنلاین و چه در مطبوعات کاغذی مضاعف میشود زیرا باید دقت کنند که تحت تاثیر شایعات و اخبار جعلی قرار نگیرند و اخبار درست را هم استخراج کنند. شکل دوم، روزنامه نگاری شهروندی در شبکههای اجتماعی است که مزایای خودش را داشته است؛ سانسور را قدری دشوارتر کرده و نیز مرزهای انتشار اطلاعات را گسترش داده است.»
محمد مهدی فرقانی در پایان گفت: شهروند روزنامه نگاران هر لحظه در هر جایی میتوانند حضور داشته باشند و خیلی اوقات شاهدان عینی ماجرا هستند. اینان میتوانند راوی حقیقیت باشند و البته این خبرها میتواند با تردید روبرو شود و وظیفه روزنامه نگار حرفه ای تحقیق و اطمینان از صحت این اخبار است.
در مجموع روزنامه نگاری آنلاین سرعت و حجم اطلاعات و امکان مشارکت شهروندان را افزایش داده و این دستآورد مغتنمی در روزنامهنگاری است.
نقش ژنتیک در ابتلا به کرونا
محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی شواهد موجود میگویند: با توجه به شواهد موجود، ژنتیک میتواند با علائم بیماری مانند تب و اسهال، از دست دادن حس چشایی و بویایی و میزان ابتلا به بیماری کووید-١٩ ارتباط داشته باشد و یک سری از افراد به دلیل ساختار ژنتیکی خاص نسبت به ابتلا به بیماری مقاوم هستند و یا دچار علائم خفیف میشوند.
به گزارش ایسنا، در سراسر دنیا میلیونها نفر به ویروس کرونا آلوده شدهاند، اما بسیاری دیگر بیمار نشدهاند. افرادی که این بیماری را تجربه میکنند، میتوانند علائم گسترده از جمله از دست دادن حس بویایی یا چشایی، مشکلات گوارشی، تب، سرفه و مشکلات تنفسی را داشته باشند. اگر چه افراد سالخورده و افرادی با شرایط خاص از قبیل بیماران قلبی و دچار دیابت، احتمالاً عوارض شدیدی را متحمل میشوند، اما صدها نفر از افراد جوان و سالم نیز علائم شدیدی را تجربه کرده و بر اثر این بیماری درگذشتهاند. حال سوال اینجاست که چرا یک سری از افراد نسبت به کووید-١٩ حساس هستند. آیا این علائم و میزان ابتلا با ژنتیک افراد در ارتباط است؟
محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران میگویند: عدهای از بیماران مبتلا به کووید -١٩ دارای علائم شدیدتری از بیماری هستند، بدون اینکه دارای بیماری زمینهای و یا سالخورده باشند. چندین مطالعه در کشورهای مختلف در این زمینه انجام شده است؛ از جمله در کشور انگلیس، محققان مطالعهای روی بیش از ۲۶۰۰ دوقلو انجام دادند تا سعی کنند تشخیص دهند که آیا علائمی که توسط افراد مبتلا به کووید -١٩ پیشبینی میشود مربوط به ساختار ژنتیکی افراد است یا خیر.
نتیجه مطالعه نشان داد که عوامل ژنتیکی، حدود ۵۰ درصد تفاوت بین علائم افراد مبتلا به کووید-١٩ را تعیین میکند. به طور خاص، این تیم، تأثیر ژنتیکی قابل توجهی برای علائم تب، اسهال و از دست دادن حس چشایی و بویایی را در این مطالعه نشان دادند. در مقابل آن، سرفه، درد قفسه سینه و درد شکم با ساختار ژنتیکی مرتبط نبودند. این نتایج همچنین میتواند به محققان سراسر جهان در توضیح اینکه چرا برخی از افراد علائم کووید-١٩ را به صورت شدید یا خفیف نشان می دهند، کمک کند.
محققان دیگر از مدلهای رایانهای برای تحلیل تغییرات ژنتیکی شناخته شده در سیستم ایمنی بدن استفاده کردند. نتایج مدلسازی نشان داد که تفاوتهایی در DNA افراد وجود دارد که میتواند توانایی آنها در پاسخ به عفونت کووید-١٩را تحت تأثیر قرار دهد. براساس این مطالعه، تنوع در ژنها، بخشی از توضیح تفاوتهای زیاد در شدت عفونت در بسیاری از بیماران مبتلا به کووید-١٩ است. درک چگونگی تغییر در انواع ژنها بر دوره بالینی کووید-١٩ می تواند به شناسایی افراد در معرض خطر بیماری کمک کند.
در یک مطالعه در زمینه ارتباط بین علائم بیماری کووید-١٩ و ژنتیک، متخصصین ژنتیک ایتالیایی، نمونه های DNA بیماران را از ١١ بیمارستان جمع آوری کردند. نتیجه به دست آمده حاکی از آن است که تفاوتهای ژنتیکی یک عامل کلیدی برای ابتلا به ذاتالریه شدید حاد است.
با توجه به شواهد موجود، ژنتیک میتواند با علائم بیماری مانند تب و اسهال، از دست دادن حس چشایی و بویایی و میزان ابتلا به بیماری کووید-١٩ ارتباط داشته باشد و یک سری از افراد به دلیل ساختار ژنتیکی خاص نسبت به ابتلا به بیماری مقاوم هستند و یا دچار علائم خفیف میشوند
نتایج امیدوارکننده یک واکسن دیگر کرونا روی انسان
به گزارش ایسنا به نقل از فوربز، شرکت زیست فناوری آمریکایی "نواواکس"(Novavax) که برای توسعه واکسن "کووید-۱۹"، ۱.۶ میلیارد دلار از دولت فدرال آمریکا بودجه دریافت کرده بود، اعلام کرد که اولین نتایج مقدماتی آزمایش این واکسن روی انسانها "مثبت" و امیدوارکننده بوده است.
شرکت "نواواکس" در کارآزمایی مرحله اول، واکسن کرونای ساخت خود را به ۱۳۱ داوطلب سالم تزریق کرد و به برخی "دارونما" و برخی دیگر "دو دوز" از واکسن را تزریق کرد. البته میزان این دوزها متفاوت و در برخی ۵ میکروگرم و برخی دیگر ۲۵ میکروگرم بوده است.
دو هفته پس از دریافت دوز دوم، در اغلب داوطلبان واکسینه شده، سطح بالایی از آنتی بادیهای خنثی کننده تولید شد. عواملی که با ویروس میجنگند. "نواواکس" اعلام کرد که بدن داوطلبان به خوبی این واکسن را تحمل کرده و عوارض جانبی از قبیل حساسیت، سردرد و خستگی در آنها خفیف بود.
اولین دور آزمایش این واکسن در انسان محدودیتهایی داشت. در این راستا "نواواکس" قصد دارد در مرحله بعد آزمایش بالینی واکسن در پاییز پیش رو، ۳۰ هزار نفر را مورد آزمایش قرار دهد.
"نواواکس" گفت که اگر واکسن ساخت آنها به طور قطعی موثر باشد، میتواند تا آغاز سال آتی ۱۰۰ میلیون دوز از این واکسن را تولید کند. یا به اندازهای واکسن تولید شود که برای ۵۰ میلیون نفر کافی باشد. البته در صورتی که دو دوز از واکسن به این افراد تزریق شود. واکسن ساخت این شرکت "NVX-CoV۲۳۷۳" نام گرفته و از مواد کمکی "ماتریکس-ام"(Matrix-M) استفاده میکند تا پاسخ سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. مواد کمکی اصولا به این دلیل در واکسنها به کار گرفته میشوند که سبب بروز پاسخ قوی سیستم ایمنی بدن شوند و تولید آنتیبادیها را افزایش دهند تا محافظت طولانیتری در برابر عفونتهای ویروسی و باکتریایی به همراه داشته باشند.
آیا احتمال آلوده بودن مواد غذایی وارداتی به کرونا وجود دارد؟
به گزارش ایسنا، محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی شواهد موجود به پرسشی درباره احتمال آلوده بودن مواد غذایی وارداتی به ویروس کرونا پاسخ دادهاند.
آنها میگویند: ویروس کرونا نمیتواند در غذا تکثیر شود. این ویروس برای تکثیر و زنده ماندن به یک حیوان زنده و یا یک میزبان انسانی نیاز دارد. همچنین میتواند روی سطوح یا اشیا مدتی زنده بماند. مطالعات نشان میدهد که ممکن است ماندگاری ویروس از چند ساعت تا چند روز طول بکشد که به سطح، دما و رطوبت محیط بستگی دارد. مرکز کنترل بیماریهای آمریکا میگوید اگر فرد پس از لمس یک سطح آلوده، چشم و دهان خود را لمس کند، میتواند مبتلا شود اما به نظر میرسد این مسیر منبع اصلی انتقال نباشد.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، مرکز کنترل بیماریها و سازمان غذا و دارو هنوز شواهدی که نشان دهد ویروس کرونا از طریق مواد غذایی و یا بستهبندی مواد غذایی قابل انتقال باشد، وجود ندارد.
اگر یک کارگر آشپزخانه یا پیشخدمت که بیمار و یا ناقل ویروس است، غذا را لمس کند ممکن است ویروس از طریق غذای تازه مانند گوشت و ماهی منتقل شود. اما رعایت دستورالعملهای تهیه مواد غذایی، خطر انتقال بیماری از غذای منجمد بسیار کم میشود. همچنین توصیه میشود میوه و سبزیجات تازه، قبل از مصرف زیر آب جاری شسته شوند و برای شستن مواد غذایی از صابون، ضدعفونیکننده یا مواد شوینده استفاده نشود.
سازمان غذا و دارو اشاره میکند که این ویروس همچنین قادر به زندگی بر روی بستهبندی مواد غذایی وارداتی نیست و صرفا برای مدت کوتاهی بر روی یک سطح زنده میماند. ولی برای ایمنی غذا پیشنهاد میشود که بستهبندی سطحی ماده غذایی ترجیحا شسته، ضدعفونی و یا دور انداخته شود و قبل از خوردن غذا، حداقل ۲۰ ثانیه دستها با آب و صابون شسته شوند.
مردم باید باور کنند کرونا خطرناک و کشنده است
به گزارش ایسنا، استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید براینکه مردم باید باور کنند ویروس کرونا خطرناک و کشنده است، گفت: بدون احساس خطر و ترس از کرونا افراد بی مهابا می شوند، ماسک نمی زنند و به راحتی در اجتماعات حضور پیدا می کنند، درحالی که این کارها شجاعت نیست.
محمد حسین وزیری در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: هم اکنون درخصوص راه های پیشگیری از ابتلا کرونا اطلاع رسانی زیادی به مردم از سوی مسئولان، جامعه پزشکی و رسانه ها صورت گرفته، اما مهم عمل به توصیه های بهداشتی است که بخشی از جامعه رعایت می کنند و برخی هنوز رعایت نمی کنند. وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی باید سبک زندگی مردم نسبت به زمانی که خطر ابتلا به ویروس کرونا وجود نداشت تغییر کند، افزود: از موارد تغییر سبک زندگی جامعه حذف دورهمی ها و مراسم مختلفی است که باعث تجمع مردم می شود، رعایت فاصله اجتماعی با دیگران در مراکز خرید، بانک ها، ادارات و هر جایی که افراد ناچارند برای انجام امور روزمره مراجعه کنند و استفاده از ماسک است.
وزیری با بیان اینکه برای تغییر رفتار مردم در زمینه استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی، ابتدا باید به آنها دانش و آگاهی داده شود، تصریح کرد: مسئولان، وزارت بهداشت، دانشگاه ها و رسانه مسئول آگاهی دادن به مردم هستند تا مردم درباره بیماری کووید۱۹ و اینکه چه عوارضی به همراه دارد بیش از پیش مطلع شوند. وی ادامه داد: وقتی از فردی سوال می کنید چرا ماسک نمی زنی و در پاسخ می گوید من کرونا نمی گیرم، نشان دهنده عدم آگاهی او از نحوه سرایت و قدرت بیماری زایی ویروس است. حتی این که برخی افراد می گویند ما به کرونا مبتلا شده ایم و دیگر بیمار نمی شویم، پس نیازی هم به استفاده از ماسک نداریم به خاطر عدم آگاهی و اطلاع کافی است.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: از پاییز سال قبل که ویروس کرونا شیوع پیدا کرده تاکنون هیچ مدرکی وجود ندارد که ثابت کند شخصی که مبتلا شده تا چند ماه ایمن است و اصلا آنتی بادی به میزان کافی در بدن او وجود دارد. به گفته وی، واکسن آنفلوآنزا فقط شش ماه ایمنی به افراد می دهد و برای سال بعد باید دوباره واکسن تزریق شود، اما درباره کرونا هنوز ثابت نشده که مدت زمان ایمن شدن افراد چقدر است، بنابراین حتی کسی که یک بار مبتلا شده باید ماسک بزند.
وزیری با اشاره به اینکه بعد از اینکه دانش و آگاهی مردم افزایش پیدا کرد، باید نگرش آن ها نیز تغییر کند، توضیح داد: افزایش آگاهی مردم و تغییر نگرش آن ها کاری سخت و زمان بر است و نیاز به مشارکت همه بخش ها دارد تا فرد رفتار خود را تغییر داده و در شرایط فعلی اصول و توصیه های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کند. معاون فرهنگی دانشجویی دانشکده بهداشت دانشگاه شهید بهشتی، با اعتقاد براینکه با افزایش دانش و تغییر نگرش افراد جامعه، در زمینه پیشگیری از شیوع کرونا بهتر می توان عمل کرد، افزود: کرونا یک ویروس هزار چهره است و هنوز مطلب ثابت و دقیقی درباره آن وجود ندارد.
وی با اعلام اینکه براساس تحقیقات، فضاهای بسته مثل بازارها، بانک ها، مترو، اتوبوس، فرودگاه ها و مطب و جزو مکان های آلوده هستند، چون تهویه مناسبی ندارند و ویروس در این فضاها منتشر می شود، گفت: بهتر است مردم سعی کنند جز در مواقع ضروری در این محیط ها حضور پیدا نکنند و در صورت حضور نیز حتما فاصله را رعایت و از ماسک سه لایه استفاده کنند.
دکترای تخصص آموزش بهداشت و ارتقا سلامت با تأکید براینکه مردم باید باور کنند که ویروس کرونا خطرناک و کشنده است، ادامه داد: مردم باید احساس خطر بیشتری کنند چون اگر ترس نباشد افراد بی مهابا می شوند، ماسک نمی زنند و به راحتی در اجتماعات حضور پیدا می کنند، درحالی که این کارها شجاعت نیست و ما باید زندگی خودمان را با شرایط جدید وفق دهیم تا سلامت و در امان بمانیم.
پروتئینهایی که میتوانند به بررسی و درمان بهتر کووید-۱۹ کمک کنند
پژوهشگران آمریکایی، به ارزیابی پروتئینهایی پرداختند که میتوانند به بررسی بهتر کووید-۱۹ و ارائه درمان آن کمک کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از مجله ساینس ایمونولوژی، پژوهشگران آمریکایی با تحلیل توالی آر.ان.ای بیش از ۵۹ هزار سلول در خون بیماران توانستند به بررسی دقیق واکنش ایمنی بیماران نسبت به کووید-۱۹ بپردازند.
نتایج این بررسی نشان میدهد که پروتئین موسوم به "اینترفرون نوع ۱"(IFN-I) در بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ بیشتر است. پژوهشگران معمولا این پروتئین را برای ارزیابی وضع بیمارانی مورد بررسی قرار میدهند که به خاطر ابتلا به آنفلوانزای شدید بستری شدهاند.
یافتههای این پژوهش جدید حاکی از این هستند که درمانهای ضدالتهابی کووید-۱۹ باید روی مسیر سیگنالدهی اینترفرون نوع ۱ متمرکز شوند و مولکولهای التهابی مانند مولکول پروتئین "فاکتور نکروز توموری آلفا"(TNF) را هدف قرار دهند که در بروز کووید-۱۹ نقش دارند.
تحقیق از مقامات ارشد فرانسوی بابت نحوه واکنش به کرونا
یکی از دادگاههای عالی فرانسه امروز (چهارشنبه 18 تیر ماه 99) تحقیقات رسمی از سه تن از سیاستمداران ارشد این کشور بابت نحوه رسیدگیشان به پاندمی ویروس کرونا را آغاز کرده است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، این روند دادگاهی علیه ادوار فیلیپ، نخست وزیر سابق، آنیه بوزین، وزیر بهداشت سابق و اولیویه وران، وزیر بهداشت کنونی این کشور بابت مدیریت بحران کرونا یا کمبودهای مربوط به آن در جریان است. خبر منتشر شده از دیوان دادگستری جمهوری نشان میدهد که این روند دادگاهی بر اساس تصمیم ارائه شده از سوی کمیسیون شکایتها در جمعه گذشته آغاز شده است. در مجموع ۹۰ مورد شکایت علیه این افراد وجود دارد که ۹ مورد آنها برای رسیدگی در دادگاه تایید شدهاند.
این دیوان تنها مرجع حقوقی است که میتواند اعضای دولت فرانسه را پای میز محاکمه بکشاند.
احتمال بازگشت بخشی از محدودیتهای کرونایی به تهران از شنبه 20 تیر ماه
معاون برنامهریزی و نظارت ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در تهران، دکتر علی ماهر در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه متاسفانه آمار ابتلا هم در تهران و هم در کشور در حال افزایش است، گفت: در این راستا پیشنهاداتی برای افزایش محدودیتها و کنترل بازگشاییها به مقامات بالاتر، ستاد ملی کرونا و وزارت کشور اعلام شده که در صورت موافقت از شنبه آینده بخشی از محدودیتها باز میگردد و به صورت محدود اجرا می شود تا تاثیرگذاری آن بررسی شود.
وی ادامه داد با افزایش آمار ابتلا، درصد اشغال تختها و میزان بستری بیماران نیز افزایش یافته، و اگر همین روند ادامه داشته باشد ظرف کمتر از ۱۰ روز آینده دو برابر میزان فعلی تختهای بیمارستانی اشغال میشود و با مشکل جدی روبرو خواهیم شد.
نحوه آموزش در دانشگاهها پس از کرونا چگونه خواهد بود؟
معاون آموزشی وزارت علوم، دکتر علی خاکی صدیق با تاکید بر اینکه آموزش دانشگاهها در دوران پس از کرونا به هیچ وجه به وضعیت قبل از بهمن ۹۸ باز نخواهد گشت، گفت: با توجه به مجازی شدن آموزش در دانشگاهها مطمئنا پس از کرونا نیز آموزش الکترونیکی در کنار کلاسهای حضوری ارائه خواهد شد،
معرفی عضو جدید خانواده "کرونا ویروس"ها به جامعه جهانی
پروفسور قاسم آهنگری، متخصص ایمونوژنتیک و استاد تمام دپارتمان ژنتیک پزشکی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در گفتوگو با ایسنا،اظهار داشت تغییر فرم ویروس کرونا را یکی از چالش های جهانی محققان در مواجه با آن ذکر کرد و ادامه داد: این تغییر فرم موجب شده که در ابتدا با فرم های A، B، C و D سروکار داشتیم و روز گذشته نیز فرم G این ویروس از سوی محققان آمریکایی گزارش شد از این رو متخصصان به این امر واقف شدند که دستیابی به یک واحد واکسن جدید که بتواند محافظت ایمنی کامل در برابر این ویروس ایجاد کند در آینده نزدیک محقق نخواهد شد.
آهنگری با تاکید بر اینکه سلولهای سیستم ایمنی، بدن را در برابر ویروس ایمن نگه میدارند، گفت: این در حالی است که یکی از علایمی که موجب عدم کارایی سیستم ایمنی بدن میشود و نمیتوانیم آن را از بین ببریم "لنفوسیتوپنی" (اختلالی است که در آن لنفوسیت کافی در خون وجود ندارد) است. این به معنای آن است که کرونا ویروس سلولهایی که باید بدن را در برابر ویروس ایمنی ایجاد کنند، هدف قرار میدهد و این امر موجب کاهش گلبولهای سفید خواهد شد. در صورتی که سلولهای سفید سربازان ایمنی بدن ما هستند و باید ما را در برابر عوامل بیماریزا محافظت کند.
استاد تمام دپارتمان ژنتیک پزشکی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با بیان اینکه این ویروس با اختلالات ناخواستهای که در سیستم ایمنی ایجاد میکند باعث گسترش بیماری و مرگ و میر مبتلایان میشود، افزود: این وضعیت در حالی است که در ماههای اخیر در سطح جهانی و هم در سطح کشور اخباری در زمینه تولید واکسن منتشر میشود که این اخبار گاهی اوقات کاربردهای علمی ندارد و بیشتر برای تحت الشعاع قرار دادن سایر مسایل است ولی محققان و متخصصان جهانی در این زمینه مطلع هستند که امکان دستیابی به واکسن اختصاصی برای این نوع از رترویروسها (کووید-19) در آینده نزدیک وجود ندارد و افقهای نزدیکی نیز برای کشف واکسن کرونا متصور نیستند.
پذیرش بیماران مبتلا به کرونا در همه بیمارستان ها
دکتر زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران گفت: برای فعال تر کردن بیماریابی در شهر تهران، ساعت کاری بیمارستان ها را به 16 و 24 ساعت افزایش خواهیم داد.
بازگشت محدودیتهای پروازی در صورت رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: اگر پروتکل های بهداشتی از سوی شرکتهای هواپیمایی، فرودگاهها، شرکتهایی که خدمات زمینی، بار، مسافر و خدمات ویژه ارائه میدهند و... رعایت نشود ناگزیر به بازگشت محدودیت ها خواهیم بود.
بهترین و بدترین روزهای کرونایی تهران چه تاریخی بودند؟
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران گفت: پایین ترین عدد مولد و پایه ابتلا و مراجعان کرونا در تهران مربوط به ۱۱ فروردین و بالاترین نرخ مربوط به ۱۹ اسفند است که باید علل آن مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.
توضیح وزیر علوم درباره مجازی شدن کلاس دانشگاهها در ترم آینده
وزیر علوم گفت: در نیمسال آینده آموزشها به صورت حضوری، مجازی و ترکیبی خواهد بود و قرار است دانشگاهها بر حسب شرایط استان و جمعیت دانشجویی نسبت به ترکیب آموزش مجازی و حضوری اقدام کنند.
بر اساس آنچه اعلام شده، دانشگاهها در ترم جدید از ۱۵ شهریور ماه آغاز به کار خواهند کرد.
۵۰ درصد ظرفیت خوابگاهها از ۱۵ شهریور فعال میشود
رییس سازمان امور دانشجویان گفت: از ۱۵ شهریور و هم زمان با بازگشایی دانشگاه ها فقط از ۵۰ درصد ظرفیت خوابگاهها برای اسکان دانشجویان استفاده میشود.
به گونه ای عمل می کنیم که تعداد کمتری از دانشجویان در کلاس ها حضور داشته باشند.
دانشجویانی که واحدهای عملی و پایان نامه دارند، برای حضور در دانشگاه و خوابگاه در اولویت هستند.
کرونا در کدام مناطق «تهران» بیشتر است؟
فرمانده عملیات مقابله با کرونا تهران گفت: مناطق ۴، ۱۴، ۲ و ۵ بالاترین آمار شیوع کرونا را به خود اختصاص داده است.
پیش بینیها مبنی بر این اصل است که حدود ۲۰ درصد مردم تهران تاکنون به کرونا مبتلا شدهاند.
سردرد شدید به تنهایی علامت کرونا نیست
مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری کرونا بیان کرد: سردرد شدید یکی از علامت های شایع در بروز بیماری کرونا در بین افراد است، اما به تنهایی نمیتواند مبنای ابتلای افراد به کووید-۱۹ محسوب شود.
اگر افراد تنها دچار سردرد شدید یا سرگیجه شدند نباید نگران شوند و سریعاً جهت انجام تست کرونا و سیتیاسکن به مراکز درمانی مراجعه کنند.
عبور از پیک کرونا به معنی مصونیت از بیماری نیست
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران گفت: عبور استان یا منطقهای از پیک کرونا مطلقا به معنای گارانتی یا مصونیت از بیماری نیست.
تا زمانی که واکسن و درمان قطعی این بیماری در سطح گسترده توزیع نشود تمامی گمانهزنیها مبنی بر عاری شدن ویروس غلط است.
شاخص های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در میزان شیوع کرونا در مناطق مختلف تاثیر گذار است.
برگزاری نماز جمعه در تمام شهرهای استان تهران تا اعلام وضعیت قرمز
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه تهران گفت: جمعه این هفته( 23 خردادماه) نماز جمعه در تمام ۳۸ پایگاه استان تهران برگزار میشود.
تا زمانی که وضعیت قرمز در شهرستانهای استان تهران ایجاد نشود، برگزاری نماز جمعه ادامه خواهد داشت.
چرا مردان بیش از زنان به کرونا مبتلا میشوند؟
دکتر مطهره علامه رئیس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت گفت: برخی ویژگیهای بیولوژیک مردان آنان را نسبت به ابتلا به کووید ۱۹ آسیب پذیرتر از زنان میکند. از جمله اینکه وجود آنزیم ACE در مردان بیشتر از زنان است که عاملی برای ایجاد عفونت قلمداد میشود. همچنین عامل ژنتیک مربوط به کروموزوم اضافی در زنان عامل ایمنی بهتر در زنان است.
برخی مطالعات وجود هورمون استروژن در زنان را عاملی برای بهبودی سریعتر و کاهش شدت ابتلا در زنان دانستهاند. به هر حال شواهد، حاکی از آسیب پذیری بیولوژیک بیشتر مردان در مقابل بیماری کووید_۱۹ است.
تست سرولوژی برای کرونا فقط کاربرد تحقیقاتی و اپیدمیولوژی دارد
جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت گفت: از همکارانم و مردم تقاضا دارم که اصلا از تست سرولوژی به عنوان معیار تشخیصی برای کرونا استفاده نکنند.
تست سرولوژی یا آنتی بادی، صرفا کاربرد تحقیقاتی و اپیدمیولوژی دارد و تاکنون جایگاه تشخیصی این تست، ثابت نشده است.
مبنای کار ما در پروتکل درمانی برای مراقبت در قرنطینه، در افراد پرخطر و همچنین موارد بستری، استفاده از داروی کلروکین است.
آخرین جزئیات از جلسه کمیتههای تخصصی ستاد مقابله با کرونا با حضور رئیسجمهور
مرخصی آن دسته از زندانیانی که جرایم ارتکابی آنان مخل امنیت جامعه (مانند سرقت، اراذل و اوباش و ...) است، به تشخیص قوه قضاییه لغو و برای سایر افراد به مدت یک ماه تمدید شود.
به پیشنهاد وزیر ارشاد مقرر شد فعالیتهای سینماها، کنسرتهای موسیقی و مراکز هنری تا پایان خرداد تعیین تکلیف شود.
فعالیت کلاسهای آموزش قرآن با رعایت دستورالعملهای بهداشتی شروع شده و بازگشایی مهدهای کودک و تصمیمگیری در این زمینه به جلسه بعدی موکول شد.
خسارت ماهانه ۲۶ هزار میلیاردی اصناف از کرونا
معاون اقتصادی و برنامهریزی اتاق اصناف ایران با بیان اینکه حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در بخشهای غیرمشمول و حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در بخشهای مشمول دریافت تسهیلات شاغل هستند، گفت که خسارت ماهانه تعطیلات ناشی از کرونا برای واحدهای صنفی بیش از ۲۶ هزار میلیارد تومان بوده است.
عینک انتقال دهنده کرونا نیست
محرز، عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ویروس کرونا از طریق مخاط بینی، چشم و دهان منتقل میشود.
عینک به دلیل فاصلهای که با چشم دارد، منتقل کننده ویروس کرونا نیست.
کرونا از طریق لنزی که تمیز شسته شده باشد و سپس داخل چشم قرار بگیرد منتقل نمی شود و مشکلی ایجاد نمی کند.
بهتر است افرادی که از عینک استفاده می کنند روزانه عینکهای خود را با آب و صابون ضد عفونی و خشک کنند.
اگر خون آلوده به اچ آی وی روی دست و پوست سالم ریخته شود به هیچ وجه از طریق پوست سرایت نمی کنند مگر اینکه زخم باشد در مورد ویروس کرونا هم وضعیت به همین منوال است.
اگر تا فصل سرما، هنوز ویروسی در جامعه وجود داشته باشد و دانشگاه ها و مدارس باز شود بیشترین پخش کنندگان ویروس همین نوجوانان و جوانان خواهند بود زیرا نوع بدون علامت ویروس را می گیرند و ناقل هستند.
لیگ برتر از هفته آخر خرداد برگزار میشود
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا خبر داد: از اول خرداد مجوز برگزاری تمرینات را صادر کردیم و اگر اتفاق خاصی نیفتد از هفته آخر خرداد مسابقات فوتبال آغاز میشود.
اگر اتفاق غیرمترقبهای نیفتد برای بازگشایی سالنها در مناطق سفید و در همه رشتهها مشکلی نخواهیم داشت.
اگر خطر ابتلا به کرونا در کشور و همچنین بخش ورزشی افزایش پیدا کند مسابقات متوقف میشود.
تست «آنتیبادی» معیار تشخیص کرونا نیست
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: هنوز هیچ روش قطعی برای درمان کووید۱۹ وجود ندارد.
برای ما، شرح حال، سابقه تماس با بیماران مبتلا و تستهای مولکولی مبناست.
با صراحت میگویم که تست سرولوژی یا آنتیبادی که ممکن است هزینههای هنگفتی برای مردم ایجاد کند، صرفا کاربرد تحقیقاتی و اپیدمیولوژی دارد و تا کنون جایگاه تشخیصی این تست هنوز ثابت نشده است.
بیماری کرونا در بین جوانان رو به افزایش است
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: با توجه به اینکه محدودیت ها برداشته شده است شاهد افزایش بیماری کرونا در سنین پایین تر به خصوص بین جوانان هستیم.
افرادی که با علائم حاد تنفسی به بیمارستان مراجعه و بستری می شوند درصد تقریبا ثابت است ولی اسکن مثبت در 2 هفته گذشته افزایش داشت.
ساعت کار پاساژها و مجتمعهای تجاری به حالت عادی برگشت
معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت تهران اعلام کرد: بنا بر تصمیمات اتخاذ شده محدودیتهای کرونایی مربوط به ساعت کار پاساژها و مجتمع های تجاری به پایان رسید و ساعات کاری این مراکز به حالت عادی بازگشت.
روشن کردن کولر در تاکسیها الزامی است؟
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران گفت: در سالهای گذشته استفاده از کولر در تاکسیها اجباری بوده ولی امسال به دلیل شرایط کرونا این موضوع با تغییراتی همراه شده است. در حال حاضر آخرین توصیههایی که به ما ابلاغ شده، ضرورت پایین بودن پنجرههای تاکسی در زمان حرکت خودرو است.
ستاد ملی مبارزه با کرونا هنوز مجوز آغاز به کار مهدهای کودک را صادر نکرده است
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: بازگشایی مهدهای کودک نیاز به اجازه وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا دارد. ممکن است ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کند مهدهای کودک از فردا باز شود و ممکن است تا پایان خرداد هم این اتفاق نیفتد. در کل ما منتظر جواب ستاد ملی مبارزه با کرونا هستیم.
محدودیت ساعات زیارت حرم مطهر رضوی برداشته می شود
صحنهای حرم مطهر امام رضا (ع) به صورت بیست و چهار ساعته با رعایت پروتکلهای بهداشتی و دستورالعملهای تدوین شده بازگشایی میشود.
تعیین تکلیف اجرای طرح ترافیک در جلسه شنبه آینده (17 خرداد ماه) ستاد ملی کرونا
استاندار تهران گفت: کاهش روند بیماری به منزله پایان کرونا نیست، از این رو ضرورت دارد که بهداشت فردی، فاصلهگذاری اجتماعی و مراقبت و الزامات مربوطه اجرا شود.
مصوبه اجرای طرح ترافیک مربوط به ۲۷ اردیبهشت بود که درخواست کردیم به بعد از تعطیلات عید فطر موکول شود چراکه افزایش مسافران مترو از ۴۰۰ هزار نفر به ۸۰۰ هزار نفر و بازگشت یک سوم کارکنان به محل کار خطرات بیماری را افزایش می داد، ضمن اینکه نسبت به فعال کردن ناوگان حمل و نقل عمومی و تاکسی ها اقدام شود که قرار شد این موضوع در جلسه شنبه آینده (17 خرداد ماه) ستاد ملی کرونا تعیین تکلیف شود.
ایمنی امتحانات نهایی با رعایت حداکثری موازین بهداشتی رعایت میشود
وزیر آموزشوپرورش گفت: تمامی حوزه آزمونهای امتحانات نهایی قبل و بعد از امتحان باید ضدعفونی شوند.
ایمنی امتحانات نهایی دانشآموزان با رعایت حداکثری موازین بهداشتی رعایت میشود.
آزمونهای دروس عملی هنرستانها حضوری برگزار خواهد شد.
قانون جدید هتلها برای آغاز بهکار پس از کرونا
برای اقامت در هتل بعد از هر بار حضور باید تا 24 ساعت اتاق خالی بماند.
سنندج از لحاظ ابتلا به کرونا در وضعیت قرمز قرار گرفت
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان خبر داد: بر اساس آمار نرمافزار ماسک وضعیت شیوع کرونا در سنندج قرمز اعلام شده است.
مناطقی در وضعیت قرمز قرار میگیرند که در ۲ هفته اخیر، متوسط میزان بستری روزانه آنها به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، بیشتر از سه نفر باشد که این وضعیت هم اکنون در سنندج به وجود آمده است.
کمیسیون بررسی آزمایش کرونا در فوتبال تشکیل شد
ستاد مبارزه با کرونا در ورزش با تشکیل کمیسیونی صحت و سقم و کیفیت آزمایشهای انجام شده توسط تیمهای لیگ برتری را بررسی میکند.
اصنافی که بارکد نگرفتهاند بازگشایی نمی شوند
معاون کل وزارت بهداشت گفت: فعلا همه مشاغل بازگشایی نمیشوند.
سیاستمان حداکثر بازگشاییها برای تامین معیشت مردم است.
صنوفی که بارکد نگرفتهاند نمیتوانند بازگشایی داشته باشند.
کاهش مبتلایان به کرونا در خوزستان
جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: وضع استان خوزستان، همچنان قرمز است اما شاهد کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی موارد بستری نسبت به روزهای گذشته هستیم.
دستور رئیس جمهور برای ارائه گزارش روزانه از روند کنترل کرونا در استان ها
روحانی به وزیر بهداشت و استاندار خوزستان دستور داد مراقبتها و نظارتها برای توقف سرعت رشد کرونا در این استان بیشتر شود.
رئیسجمهور همچنین تاکید کرد: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و استانداران استان هایی که روند شیوع بیماری کرونا در آن مناطق به طور نسبی روبه افزایش است، تا رسیدن به شرایط اطمینان بخش، موظف به ارائه گزارش روزانه از روند اقدامات موثر برای کنترل بیماری و میزان اجرای دستورالعمل های ستاد ملی مبارزه با کرونا به رئیس جمهور هستند.
توصیه زالی به پایتخت نشینان
فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در شهر تهران گفت: با توجه به بازگشایی پلکانی برخی از مراکز شهروندان، تهرانی از حضور در محیط های شلوغ و بسته خودداری کنند.
در بررسی های بیمارستانی ما مشخص شده ، بیش از 50 درصد بیماران مبتلا به کرونا بیشتر از یکبار در مراکز پر ازدحام حضور داشته اند.
بازگشایی ادارات دولتی استان خوزستان از امروز (سهشنبه)
سخنگوی ستاد مدیریت بیماری کرونا در خوزستان گفت: تمامی ادارات دولتی و بانکها از امروز سه شنبه 6 خرداد ماه باز هستند و فعالیت خود را از سر میگیرند.
ساعت کار ادارات و بانکها از ساعت ۷:۳۰ شروع و ۱۴ به پایان می رسد و مصوبه حضور دو سوم در محل کار و یک سوم به صورت دورکاری به قوت خود باقی است.
آغاز فعالیت رستورانها از امروز (6 خردادماه)
علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت خبر داد: فعالیت کلیه رستورانها و مراکز عرضه مواد غذایی که عرضه را به صورت بیرونبر انجام میدهند و نیز با رعایت پروتکلهای بهداشتی با پذیرش مشتری، از روز سهشنبه بلامانع خواهد بود.
برای ادامه فعالیت، ثبتنام این مراکز در سامانه salamat.gov.ir الزامی است.
کماکان واحدهای سونا، ماساژ، تالارهای پذیرایی وکلیه ورزشهای پربرخورد همانند کُشتی و کاراته تا اطلاع بعدی ممنوع خواهند بود.
عرضه قلیان همچنان اکیداً ممنوع است.
77 درصد صنوف شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کرده اند
معاون کل وزارت بهداشت گفت: حدود 77 درصد از اصناف شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کرده اند.
علت افزایش تعداد بیماران مبتلا به کرونا در برخی از استان ها، رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی است.
به برخی از اصناف مانند تالارها، مهدکودک ها و برخی از اماکن ورزشی که جزء محیط های خطرناک محسوب می شوند فعلا اجازه بازگشایی نمی دهیم.
برگشت خوردن ۲۰ درصد چکها به دلیل شیوع کرونا
براساس گزارش بانک مرکزی، از کل تعداد و مبلغ چکهای مبادله شده در ماه فروردین، به ترتیب ۱۸.۳ درصد و ۲۰ درصد برگشت داده شده است.
دلیل اصلی این موضوع، تعلیق سه ماهه برخی از تنبیههای مربوط به چک برگشتی توسط دولت بخاطر شیوع کرونا بوده است.
علائم ابتلا به کرونا در کودکان
محققان مؤسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران، با توجه به تحقیقات انجامشده، به این پرسش پاسخ دادهاند که علائم ابتلا به کووید-۱۹ در کودکان چیست؟ شایعترین علامتهای ابتلا در کودکان تب، سرفه، گلودرد، گرفتگی بینی، عطسه و آبریزش بینی است.
ممنوعیت شنا در سواحل رشت تا اطلاع ثانوی
فرمانداری رشت از ممنوعیت شنا در سواحل این شهرستان تا اطلاع ثانوی در راستای اجرای پیشگیرانه شیوع بیماری کرونا خبر داد و گفت: ۵۵ نقطه خطرآفرین در سطح ۲۲ کیلومتر سواحل شهرستان رشت شناسایی شده است.
اعلام آمادگی برای بازگشایی مراکز تفریحی روباز
تیموری، معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: با عمل به شیوه نامه های بهداشتی آماده بازگشایی مراکز تفریحی روباز و طبیعت گردی هستیم.
احتمال واریز بیمه بیکاری کرونا تا قبل از عید فطر
مدیرکل بیمه بیکاری وزارت کار گفت: پیامک درخواست شماره حساب برای تأیید شدگان نهایی بیمه بیکاری به زودی ارسال می شود و می توانند شماره حساب خود را در سامانه وارد کنند.
بانک ملی، ملت، صادرات، تجارت، رفاه و سپه اسامی بانک هایی است که مقرری بگیران باید در یکی از آنها حساب داشته باشند.
تلاش می کنیم بیمه بیکاری مشمولان تا عید فطر واریز شود. لیست اسفند و فروردین ماه در اختیار تأمین اجتماعی قرار گرفته است.
جزئیات اجرای طرح سنجش سلامت نوآموزان در ایام کرونا
سید جواد حسینی، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی اعلام کرد: طرح سنجش برای دانش آموزان اول ابتدایی از تیرماه وارد مرحله نوبت گیری و از مردادماه کار اجرایی آن آغاز میشود.
در طرح سنجش نوآموزان رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله فاصله گذاری اجتماعی و تعبیه اتاق انتظار همچنین نوبت دهی با توجه به نحوه شیوع بیماری در شهرهای مختلف انجام میشود.
بازگشایی بقاع متبرکه و زیارتگاهها بعد از عید سعید فطر
رییس جمهور در جلسه روسای کمیته های ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: بقاع متبرکه و زیارتگاهها با توجه به رایزنیها و جلسات متعددی که کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا با متولیان این اماکن داشتهاند، مقرر شده بعد از عید سعید فطر با شرایطی که اعلام خواهد شد، این اماکن بازگشایی شود.
کمیته آموزش ستاد ملی مقابله با کرونا در حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی برنامهها و طرحهایی را در نظر گرفتهاند که ضمن تداوم آموزش آنلاین در فضای مجازی، سلامت کادر آموزشی، دانشجویان و دانشآموزان هنگام حضور در کلاسها و رشتههایی که الزام به آموزش حضوری دارند نیز تأمین و تضمین شود.
اگرچه گزارشها حکایت از رعایت دستورالعملها به میزان بالایی از سوی مردم دارد، اما دستگاههای ذیربط نیز باید بر اجرای این دستورالعملها و مراقبتها از سوی اصناف، کسب و کارها و مکانهای پر رفت و آمد، همچنان اهتمام داشته باشند.
افزایش مناطق سفید به 280 شهرستان
علی ربیعی، سخنگوی دولت اعلام کرد: مناطق سفید به ۲۸۰ شهرستان افزایش پیدا کرده است.
میانگین بهبودی ایران نسبت به چین و سوئیس بسیار خوب است.
عدد مولد نسلی در کمتر از ۴ هفته به زیر عدد یک رسیده است یعنی میزان انتقال از یک نفر به سه نفر در اسفند ماه امروز به کمتر از یک نفر رسیده است. این یعنی یک نفر حتی یک فرد را مبتلا نمیکند.
از مرحله کنترل و مدیریت بیماری عبور کردیم و وارد فاز مهار بیماری شدیم.
اجرای طرح ترافیک در پایتخت بعد از عید فطر
طرح ترافیک در تهران بعد از عید فطر از ساعت ۸ تا ۱۶ اجرا میشود. از ساعت ۱۴ خروج از طرح رایگان است.
تصمیم جدید ستاد ملی مبارزه با کرونا در ورزش
براساس تصمیم جدید ستاد ملی مبارزه با کرونا تمرینات و شروع مسابقات ورزشی از 22 خرداد آغاز می شود.
5 استان در وضعیت هشدار
وزارت بهداشت اعلام کرد استان های لرستان، خراسان شمالی، کرمان، سیستان و بلوچستان و کرمانشاه در وضعیت هشدار قرار دارند.
مردم برای سفر اقدام نکنند
علی ربیعی سخنگوی دولت گفت: کماکان شعار ما در خانه بمانید است. توصیه میکنیم به جز سفرهای ضروری مردم برای سفر اقدام نکنند.
اغلب خانوادهها متوجه ابتلای کودک به کرونا نمی شوند
مدیر تغذیه جامعه دانشگاه شهید بهشتی گفت: کووید ۱۹ اغلب در کودکان به شکل سرماخوردگی ساده خود را نشان میدهد و خانوادهها متوجه ابتلای کودک به کرونا نمیشوند.
شیوع کرونا در بین کودکان و بزرگسالان تقریباً مساوی است؛ در کل جهان گزارش مرگ کودکان ناشی از کرونا زیر ۱۲ سال نداشتیم.
همه کودکانی که در دوره پاندمی کرونا قرار دارند، امکان دارد علایم سرفه، سرماخوردگی، تب، بی حالی و اسهال پیدا می کنند که در این دوران باید رفتارهای اجتماعی و فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود.
احتمال کمخطرتر و آرامتر بودن موج دوم کرونا در ایران
رییس اتاق فکر ستاد کرونای استان تهران بیان کرد: امروز نسبت به آغاز شیوع کرونا تجهیزات بیشتر و بهتری داریم. آموزش رفتارهای بهداشت فردی داده شده و مردم بیشتر رعایت میکنند.
بنابراین انتظار داریم موج بعدی شیوع ویروس کرونا کمخطرتر باشد و آرامتر طی شود.
با توجه به همهگیری ویروس کرونا و علائم در همه دنیا دولت ما و بعضی دولتها این فرضیه را داشتند که حتی نجات یک نفر مهم است و هیچ بیماری نباید بدون درمان رها شود.
قرنطینه فرصتی به ما داد تا تعداد افراد مبتلا کاهش یابد، تجهیزاتی مانند ماسک و دستکش نیز تا حد ۶۰ تا ۷۰ درصد از انتقال بیماری جلوگیری کردند.
کشورهایی مانند چین و کره جنوبی که سابقه مبارزه با بیماریهای همهگیر مانند سارس را داشتند بهتر عمل کردند.
شرایط برای سفرهای تفریحی امن نیست
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به این که هنوز شرایط برای سفرهای تفننی و غیر ضروری و بین شهری ایمن نیست، از شهروندان خواست سفر خود را به زمان دیگری موکول کنند.
اولین اکران سینمایی سال در انتظار تصمیم ستاد کرونا
احتمال بازگشایی سینماها در عید فطر در حالی مطرح شده که ابتدا باید ستاد ملی کرونا این اقدام را بلامانع اعلام کند و بعد هم باید وضعیت شورای صنفی نمایش به طور قطعی مشخص شود تا انتخاب فیلمها و بررسی شرایط برای ارائه تسهیلات به آنها صورت گیرد.
نباید به مبتلا نشدن به ویروس خوشبین باشیم
محسنی بندپی، استاندار تهران گفت: وضعیت قابل قبول و مدیریت شده استان در زمینه شیوع کرونا نباید مردم را نسبت به ابتلا نشدن به این ویروس خوشبین کند.
اگر به طور میانگین 50 نفر در هر کیلومتر مربع زندگی می کنند در تهران این عدد به یک هزار نفر در هر یک کیلومتر مربع می رسد.
ویروس کرونا هنوز از بین نرفته و محو نشده و فقط مدیریت شده است از همین رو باید همچنان مراقبت های لازم را داشت.
مردم اولویت نخست خود در خانه ماندن قرار دهند و حتی اگر سفر می کنند، به استانی سفر کنند که آلودگی کمتر و شهرهای سفید بیشتری دارد.
ارسال کمکهای کرونایی کره جنوبی به ایران
سفارت کره جنوبی در تهران روز (یک شنبه) اعلام کرد که کمک هایی به ارزش حدودی یک میلیون دلار، شامل کیت تشخیص ویروس کرونا و تجهیزات دیگر به ایران ارسال کرده است.
سفارت سئول همچنین اعلام کرد که در راستای دوستی میان دو کشور و کمک به مقابله جهانی با این بیماری، این تجهیزات را به یک مرکز خدمات درمانی زیر نظر در ایران تحویل داده است.
افزایش تا 10 برابری نیروهای پسماند شهرداری در روزهای کرونا
فرمانده علمیات مدیریت بیماری کرونا در تهران از افزایش ۸ تا ۱۰ برابری فعالیت و خدمات رسانی کارگران پسماند در روزهای کرونایی خبر داد.
۵۰ درصد دانشجویان در دانشگاه حضور مییابند
معاون فرهنگی وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه صرفا حدود ۵۰ درصد دانشجویان علوم پزشکی در دانشگاه ها حضور فیزیکی خواهند داشت، گفت: در خوابگاه مکانی باید در نظر گرفته شود که اگر پس از بازگشایی دانشگاه فردی مبتلا مشاهده شد سریعا قرنطینه شده و از دیگر دانشجویان جدا شود.
تاثیر یک آنتی بیوتیک معمولی بر درمان کرونا
قانعی رئیس کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا از نتایج و پروتکل های اجباری درمانی و دارویی مبارزه با کرونا خبر داد. به گفته او درمان هایی مثل استفاده از خانواده هپارین ها مانع از مرگهای ناگهانی می شود و بهترین نقش درمانگری در بیماران در روزهای اخیر را داروی در دسترس آزیترو مایسین داشته است.
حضور ۱۰ تا ۱۵ درصد دانشآموزان در مدارس بعد از بازگشایی
وزیر آموزش و پرورش گفت:خبری که از سراسر مدارس دریافت کردیم بین ۹۵ تا ۱۰۰ درصد معلمان در مدارس حاضر بودند و دانش آموزان هم بین ۱۰ تا ۱۵ درصد حضور یافتند که در مناطق روستایی این آمار بیشتر بود.
تدریس محتوای کتب درسی در شبکه آموزش تا پایان اردیبهشت به اتمام میرسد.
ابتلای ۵۰۰ کارمند شهرداری تهران به کرونا
ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران بیان کرد: از ابتدای بروز کرونا تاکنون ۴۹۴ نفر در شهرداری تهران مبتلا به کرونا شده و تست مربوط به این بیماری در آنها مثبت بوده است.
بیشترین آمار مبتلایان در منطقه ۱۷ و ۱۱ شهرداری است و در بخشهای مختلف از جمله سازمان فرهنگی و هنری و شهرداری مناطق همه گرفتار ویروس کووید ۱۹ بودهاند.
سه پیش بینی درباره رفتار کووید19
حریرچی گفت: همزمان با پاییز در نیمکره شمالی با موج هایی از بیماری روبرو خواهیم شد که اگرچه شدت آن کمتر از اسفند و فروردین خواهد بود، اما منجر به قرنطینه خواهد شد.
مطابق با شیوع آنفولانزای اسپانیایی در اوایل قرن بیستم، موج دوم در پاییز و در نیمکره شمالی شدیدتر و قرنطینه بیشتر خواهد بود.
در پاییز موج هایی خواهیم داشت اما منجر به قرنطینه نخواهد شد.
برگزاری نماز عید با رعایت پروتکل های بهداشتی
نماز عید فطر امسال با رعایت پروتکل های بهداشتی در مساجد هر شهر برگزار می شود.
شیوع کرونا در خوزستان در حال نزدیک شدن به سطح متوسط است
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت درباره وضعیت خوزستان اعلام کرد: خوزستان دیرتر وارد پیک کرونا شده است و این استان شیوع کم تا متوسط در میلیون نفر جمعیت دارد و اکنون شیوع کرونا در خوزستان در حال نزدیک شدن به سطح متوسط است.
ما ترجیح میدهیم به میزان متوسط شیوع کرونا نرسیم.
استانهایی که پیک را در اواخر اسفند و اوایل فروردین تجربه کردند، پیک را در ایام تعطیلات کشوری، تعطیلی مدارس، سفرها و کسبوکارها سپری کردند، اما اکنون پیک در چند استان مثل خوزستان همزمان با بازگشاییها است.
از طرفی تحمل مردم کم شده است، ما در خوزستان کمی مشکل داریم اما اوضاع تحت کنترل است و به روند عمومی کشور باز خواهد گشت.
فعالیت دستفروشان تهران آغاز شد
عضو شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد: با تصویب ستاد کرونا دستفروشان تهران در بازارچههای سر باز و محدود در سطوح محلات و مناطق می توانند فعالیت کنند.
کرونا در استان فارس خیز برداشت
وضعیت کرونا در استان طی روزهای گذشته و امروز در مسیر افزایش مبتلایان قرار گرفت و با دور خیزی ملموس آمار مبتلایان روزانه به کانال سه رقمی بازگشت و رو به فزونی گذاشت ، کارشناسان حوزه سلامت در این استان همچنان توصیه میکنند مردم با استفاده از ماسک در هنگام خروج از خانه، پرهیز از ترددهای غیرضروری و رعایت بهداشت فردی، از ابتلا به بیماری کرونا پیشگیری کنند.
احتمال ادامه تعطیلی خوزستان
سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان گفت: با توجه به شرایط خوزستان، تصمیم گرفتیم مدارس در این هفته در خوزستان بازگشایی نشوند.
بزرگان اقوام از برگزاری مراسم عید فطر خودداری کنند.
انتظار میرود فرمانداران در خصوص تعطیلی شهرستانهایی که تعطیل اعلام نشدهاند، عجله نکنند.
نرخ جدید ماسک اعلام شد
مهدی صادقی نیارکی معاون صنایع وزارت صمت اعلام کرد: قیمت تمام شده هر واحد ماسک تولید شده در کارخانه با احتساب هزینه حمل و فروش به بیش از یک هزار تومان میرسد.
مسئول قیمت گذاری و رسیدگی به قیمتها در این حوزه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان است.
نحوه برخورد با موارد مشکوک به کرونا در اماکن توریستی
پروتکل وزارت میراث فرهنگی در نحوه برخورد با موارد مشکوک به کرونا در اماکن توریستی اعلام شد:
در صورت برخورد با پرسنل مشکوک به بیماری کرونا و دارای علائم مربوطه از ادامه فعالیت ایشان جلوگیری میشود و بازگشت به کار به ارایه گواهی سلامت از پزشک معتمد متخصص طب کار یا سایر متخصصان معین شده از سوی وزارت بهداشت، منوط است.
در صورت مشاهده فرد مشکوک در بین گردشگران برای پیشگیری از انتقال احتمالی آلودگی به دیگران، ایشان را به استفاده از وسایل حفاظت فردی، از جمله ماسک و دستکش توصیه کرده و اقلام لازم در اختیار ایشان قرار داده شود.
مادرانِ باردارِ کرونایی برای زایمان به کدام بیمارستانها بروند؟
وزارت بهداشت اعلام کرد: تمام بیمارستاهای دانشگاهی مادرانِ باردارِ کرونایی را پذیرش میکنند.
اینطور نیست که در زمان تولد، بیماری کووید-۱۹ از مادر مبتلا به نوزاد منتقل شود.
بیمارستانهای دولتی موظفند مادران باردار کرونایی را بستری کنند.
مدت بستری مادران باردار کرونایی در بیمارستان، بسته به وضعیت بیمار، شدت بیماری و وضعیت بیماریهای زمینهای متفاوت است.
هشدار درباره احتمال بازگشت جهرم به وضعیت قرمز کرونا
رییس دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: در حال حاضر شهرستان جهرم بر اساس بیماران بستری مثبت و مشکوک در بیمارستان پیمانیه در وضعیت زرد بود.
بررسیهای اخیر نشان میدهد ابتلای موارد جدید شناسایی بیشتر به دلیل حضور افراد در تجمعات، دورهمیهای خانوادگی و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی بوده است، که ادامه این روند موجب میشود وضعیت جهرم به سمت قرمز رود.
مهدهای کودک غیردولتی جزء مشاغل متضرر از کرونا شناخته شدند
وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: برای حمایت از مهدهای کودک غیر دولتی تحت حمایت بهزیستی که به علت شیوع ویروس کرونا از اسفندماه تعطیل شدند، رایزنیهایی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کار گروه بررسی مشاغل آسیب دیده از کرونا انجام دادیم.
بر این اساس مهدهای کودک غیردولتی هم جزء مشاغل متضرر محسوب شدند.
این مهدها میتوانند بابت حفظ اشتغال هر یک از پرسنل خود، تقاضای دریافت تسهیلات ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومانی ارائه دهند.
این مشاغل هم از تنفس ۳ ماهه برای پرداخت اقساط بانکی خود برخوردار میشوند.
پرسنل شاغلی که نتوانستند در مهدهای کودک بمانند و فعالیتشان را ادامه دهند، میتوانند از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنند.
کدام گروههای خونی بیشتر به کرونا مبتلا میشوند؟
یک فوقتخصص خون و انکولوژی گفت: به طور کلی میتوان گفت یا تفاوتی میان احتمال ابتلا به کرونا در گروههای خونی وجود ندارد یا این اختلاف بسیار کم است.
تنها برخی مطالعات نشان داده است گروه خونی A، اندکی بیشتر در بیمارانی که به کرونا مبتلا شدند، نسبت به جمعیت عادی بیمار شده، دیده میشود.
گفتوگوی مجازی شهرداران تهران و کابل برای استفاده از تجربیات مشترک در مبارزه با کرونا
شهردار تهران در ادامه دیدارهای مجازی خود با محمد داوود سلطان زوی شهردار کابل دیدار و گفتوگو کرد.
شهردار تهران گفت: هدف ما از این مجموعه گفتوگوها استفاده از تجربیات مشترک در مبارزه با کرونا و از سویی کمک گرفتن از همکاران برای مقابله با تحریمهای ظالمانه علیه ایران است.
شهردار کابل گفت: آمادهایم تا از تجارب شهرداری تهران در مبارزه با کرونا استفاده کنیم.
ویروس کرونا از راه زخم هم منتقل میشود؟
محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران میگویند تاکنون هیچ موردی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از طریق زخم گزارش نشده است و شواهدی در این زمینه وجود ندارد.
با توجه به این که ویروس کرونای جدید یک عامل بیماریزای تنفسی است میتوان با رعایت نکات بهداشتی، رعایت فاصله فیزیکی و شستشوی منظم دستها از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد.
پوست، یکی از سدهای دفاعی موثر در برابر عوامل عفونی از جمله ویروسها است اما زمانی که پوست در اثر عوامل همچون زخم، خراش و سوختگی انسجام خود را از دست بدهد، راه ورود میکروارگانیسمها به درون بدن باز میشود.
علاوه بر این نیاز است ویروسها به مقدار کافی در محل وجود داشته باشند و سلولهای موجود در آن ناحیه، گیرنده ویروس را داشته باشند تا ویروس بتواند وارد آنها شده و رشد و تکثیر پیدا کند.
ابتلای ۴۰ نفر از کادر درمانی بیمارستان بزرگ دزفول به کرونا
رئیس بیمارستان بزرگ دزفول خوزستان گفت: تاکنون ۴۰ نفر از پرسنل و کادر درمانی بیمارستان بزرگ دزفول به کرونا مبتلا شدهاند.
موردی از فوت کادر درمان بیمارستان بزرگ دزفول بر اثر ابتلا به کرونا ثبت نشده است.
نحوه برگزاری امتحانات به شورای مدارس واگذار شد
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش گفت: شورای هر مدرسه درباره زمان حضور دانشآموزان در مدارس، ارزیابی محتوای آموزشی و همچنین چگونگی برگزاری امتحانات تصمیمگیری می کند.
مدارس باید حداقل یک هفته دایر شوند و ارزیابیهای لازم صورت گیرد تا بتوان درباره تعطیلی مدارس ابتدایی نظر داد.
ادارات و بانک های ۱۶شهرستان خوزستان تعطیل شدند
استاندار خوزستان اعلام کرد: ادارات، بانکها و اصناف غیر ضروری ۱۶ شهرستان خوزستان تا دوشنبه هفته آینده تعطیل شدند.
۱۶ شهرستانی که این دستورالعمل در آن ها عملیاتی می شود شامل اهواز، کارون، باوی، رامهرمز، مسجد سلیمان، هفتکل، حمیدیه، دشت آزادگان، ماهشهر، هندیجان، دزفول، شوش، شوشتر، گتوند، آبادان و خرمشهر هستند.
قدرت انتشار ویروس کرونا عامل تعطیلی سالن های ورزشی
معاون کل وزارت بهداشت گفت: قدرت انتشار ویروس کرونا و وضعیت نامناسب برخی مراکز ورزشی از عوامل تعطیلی سالن های ورزشی است.
پیش بینی شیوع بدتر کرونا در پاییز
حریرچی گفت: پیشبینی سازمان جهانی بهداشت بر این است که شیوع کرونا در پاییز از خرداد و تابستان بدتر است.
براساس پیشبینی سازمان جهان بهداشت ممکن است لیگهای بعدی فوتبال هم تعطیل باشد.
عدم بازگشایی مدارس استثنایی و شبانه روزی
مدیرکل دفتر سلامت و امور تندرستی وزارت آموزش و پرورش، با اشاره به بازگشایی مدارس از 27 اردیبهشت ماه، دانش آموزان و معلمانی که دچار بیماریهای زمینهای هستند را مجاز به حضور در مدرسه ندانست و گفت: مدارس استثنایی، مدارس شبانه روزی و پیش دبستانیها مستثنی هستند و فعلا باز نخواهند شد.
احتمال بازگشایی اصناف پرخطر تهران از اول خرداد
رئیس اتاق اصناف تهران گفت: در صورتی که شیب صعودی ویروس کرونا کاهش یابد احتمالا اصناف پرخطر پایتخت از اول خرداد ماه سالجاری بازگشایی می شود.
براساس دستورالعمل ستاد مقابله با شیوع ویروس کرونا مشاغلی نظیر فروشگاههای بزرگ، مجتمعهای تجاری، بازارهای مرکزی سقفدار، روزبازارها، نمایشگاه ها و آموزشگاههای رانندگی جز مشاغل پرخطر محسوب می شود.
درهای برج میلاد چه زمانی باز میشود؟
زهرا صدراعظم نوری عضو شورای شهر تهران درباره زمان بازگشایی برج میلاد گفت: این موضوع باید توسط ستاد ملی مقابله با کرونا به شهرداری ابلاغ شود که هنوز این مسأله انجام نگرفته است.
برج میلاد مکان عمومی محسوب میشود و رفت و آمد شهروندان در صورت بازگشایی آن باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی باشد.
جزئیات پروتکل بازگشایی مساجد در شبهای قدر
رئیسی معاون وزارت بهداشت گفت: در برگزاری مراسمهای شب قدر باید مراسم با یک ظرفیت محدود و ترجیحاً در فضای باز برگزار شود.
حداقل فاصله از طرفین، پشت سر و جلو حداقل یک متر است.
شرکتکنندگان در مراسم شبهای قدر باید از ماسک و دستکش استفاده کنند و مهر، جانماز و قرآن را همراه خود ببرند.
اگر فضای برگزاری مراسم سربسته بود، حداکثر از یک چهارم فضا استفاده شود.
حداکثر زمانی که برای برگزاری شبهای احیا گذاشتیم، دو ساعت است.
بازگشت محدودیت ها به خوزستان
رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: با کنترل و اقدامات خوبی که صورت گرفت، افت خیلی خوبی در آمارها داشتیم.
اینکه در یک ماه ۸۷ میلیون نفر را غربالگری کردیم، در دنیا بینظیر است.
اگر این غربالگری انجام نمیشد، در ادامه شاهد ابتلا و بستری شدن تعداد گسترده ای از بیماران میشدیم.
مردم حتما در کنار مسئولان باید همچنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.
در خوزستان بعد از برخی بازگشاییها و عدمرعایت نکات بهداشتی، به مشکل برخوردیم و مجبور شدیم محدودیتها را برگردانیم.
این نشان میدهد مردم و مسئولان همچنان باید به رعایت پروتکلها توجه داشته باشند.
جزئیات جدید از نحوه بازپرداخت وام ۲ میلیون تومانی
سخنگوی ستاد تسهیلات حمایتی کرونا گفت: وام ۱.۵ و ۲ میلیون تومانی به صاحبان مشاغل بی ثبات ثبت نام خاصی ندارد به صورتی که پس از تایید لیست به آن ها پیامک ارسال می شود.
در این هفته لیست را دریافت و پیامک ها را به مشمولان ارسال میکنیم.
ارسال عدد یک به همان شماره که به آنها پیامک شده کفایت میکند.
بازپرداخت این وام نیز مانند وام یک میلیونی از یارانه آنها کسر میشود و اقساط آن از تیر ماه برداشته میشود.
هیچ یک از افراد از لیست حذف نخواهند شد.
کارگران ساختمانی نیز جز مشاغل متضرر هستند که علاوه بر حمایت خانواری، شامل حمایت اشتغالی هم می شوند.
اختصاص تسهیلات ۵۰ هزار میلیارد تومانی به واحدهای آسیب دیده از کرونا در مناطق آزاد
معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر این که اجرای ۳۱۰ طرح عمرانی و خدماتی در مناطق آزاد با جدیت پیگیری شود گفت: واحدهای آسیب دیده از کرونا در مناطق آزاد نیز میتوانند از تسهیلات ۵۰ هزار میلیارد تومانی بهرهمند شوند.
معاون اول رییس جمهور تأکید کرد: هدف دولت از پرداخت تسهیلات با نرخ سود پایین حفظ اشتغال در کشور است و کسب و کارهایی نظیر هتل ها، رستوران ها و بخش های مرتبط با گردشگری که در مناطق آزاد فعال هستند به سرعت با ثبت اطلاعات خود در سامانه ذی ربط از تسهیلات بهره مند شوند.
راه اندازی ۴۰۰ مرکز نمونه گیری تست سرپایی کرونا در کشور
معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبری اعلام کرد: تعیین تکلیف فعالیت مساجد درلیالی قدر
راه اندازی ۴۰۰ مرکز نمونه گیری تست سرپایی کرونا در کشور
تعطیلی مجدد در برخی شهرستان های استان خوزستان
طرح تشدید نظارت بر نانوایی ها
تذکر و تعطیلی برای ۲۱۰هزار واحد صنفی
مجوز برگزاری مسابقات فوتبال صادر نشد
اعضای ستاد مبارزه با کرونا در ورزش بار دیگر برای تعیین تکلیف مسابقات ورزشی جلسه گذاشتند که خروجی مهم جلسه ادامه تعطیلی رقابت ها به خصوص مسابقات فوتبال بود.
بازگشایی مدارس برای رفع اشکال است نه آموزش
محمدمحسن بیگى مدیرکل دفتر سلامت و امور تندرستی وزارت آموزشوپرورش گفت: کلاسهای مدارس پس از ۲۷ اردیبهشت با هدف رفع اشکال برگزار میشود و هیچ اجباری برای حضور دانشآموزان نیست.
مدارس استثنایی، شبانهروزی و پیشدبستانیها مجاز به بازگشایی نخواهند بود.
دانشآموزانی که بیماری زمینهای دارند به هیچ عنوان در مدرسه حضور نداشته باشند.
رعایت پروتکل بهداشتی تاکسیها روزانه ۱۵ هزار تومان هزینه دارد
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی شهری کشور گفت: رانندگان تاکسی برای رعایت پروتکل بهداشتی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا، برای تهیه یک جفت دستکش و یک عدد ماسک و محلول ضد عفونی کننده روزانه باید ۱۵ هزار تومان هزینه کنند.
در کشور حدود ۳۲۰ هزار تاکسی فعال داریم و اگر هر راننده در روز فقط یک جفت دستکش و یک عدد ماسک نیاز داشته باشد حدود ۳۲۰هزار جفت دستکش و ۳۲۰ هزار ماسک نیاز داریم و حدود ۵۰ هزار لیتر هم محلول ضد عفونی کننده برای تاکسی ها نیاز است.
ورود کلانتریها در اهواز برای مراقبت از رفتار بیماران مبتلا به کرونا
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: تعدادی از بیماران مبتلا به کرونا بستری نمیشوند و این بیماران، اصرار به قرنطینه خانگی دارند؛ طبق بررسیها با وجود اینکه همکاران ما به صورت تلفنی و حضوری با آنها در تماس هستند اما برخی افراد، قرنطینه را رعایت نمیکنند که ناچار شدیم اسامی این افراد را از صبح سهشنبه به کلانتریهای محل اعلام کنیم.
اگر کسی بداند که بیمار است و قرنطینه را رعایت نکند و در جامعه حضور پیدا کند، جرم مرتکب شده و اعمال قانون خواهد شد.
شیوه آمارگیری کرونا تغییر کرد
معاون کل وزارت بهداشت اعلام کرد: پیشازاین فقط آمار مبتلایان بستری در بیمارستانها را چک میکردیم و پس از جمعبندی این آمار را اعلام میکردیم. ولی الان دو کار بزرگ در رابطه با آمارگیری انجام میشود، یکی از آنها بیماریابی فعال است که در آن افراد کم علامت و بدون علامت کشف میشوند.
دوم اینکه از افرادی که با بیمار تماس نزدیک داشتند، تست گرفته میشود. درنتیجه ۵۵ تا ۷۰ درصد از نمونههایی که در سه هفته اخیر شناساییشدهاند، کسانی هستند که قبلاً موردبررسی قرار نمیگرفتند.
بیمارستانهای دولتی تهران میزبان بیماران غیر کرونایی میشوند
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران گفت: بیمارستانهای سطح شهر تهران خصوصا مراکز دولتی و دانشگاهی از این پس با رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان سایر بیماران غیر کرونایی ضمن اجرای طرح غربالگری قبل از اعمال جراحی و روشهای انتخابی خواهند بود.
ادامه خدمات دندانپزشکی در مراکز درمانی تأمین اجتماعی
مدیرکل درمان مستقیم سازمان تأمین اجتماعی گفت: بخش های دندانپزشکی مراکز درمانی سازمان تأمین اجتماعی براساس پروتکل های وزارت بهداشت خدمات می دهند.
بازگشايي محدود مدارس از هفته آينده
وزیر آموزش و پرورش از بازگشایی محدود مدارس از ۲۷ اردبیهشت خبر داد و گفت حضور دانش آموزان اجبار نیست و تنها برای رفع مشکلات و سوال از معلمان میتوانند به مدرسه مراجعه کنند.
آغاز محاکمه اخلالگران ارز در دوران کرونا
جلسه محاکمه ۲۱ اخلالگر بازار ارز در شعبه اول دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران اقتصادی آغاز شد که این افراد بنابر اعلام دادگاه، با سواستفاده از شیوع کرونا در بازار ارز اخلال ایجاد کردند و موجب افزایش نرخ ارز شدند.
بازگشایی صحنهای بیرونی اماکن مقدس بعد از ماه رمضان
وزیر بهداشت گفت: مسیر ما به سمت مهار و کنترل بیماری است.
برخی از مساجد را در شهرهای سفید باز کردیم و نمازهای جمعه هم شروع شده است.
برای بازگشایی اماکن مقدس بعد از ماه مبارک رمضان برنامهریزی کردهایم که صحنها و نه داخل حرمها را باز کنیم تا مردم فقط برای سلام حضور پیدا کنند.
دانشگاهها برای پذیرش حضوری دانشجویان آماده اند
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از آمادگی دانشگاهها برای ارائه خدمات حضوری به دانشجویان در صورت تشخیص ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داد.
تجمع احیای شب های قدر در دوران کرونا مجوز ندارد
رئیس پلیس پایتخت گفت: تا به امروز هیچ مجوزی برای تجمعات به منظور احیای شب های قدر از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا در سطح کشور و استان صادر نشده است.
بازگشت محدودیتهای کرونایی به ۹ شهرستان خوزستان
استاندار خوزستان گفت: ادارات، بانکها و اصناف غیر ضروری از دوشنبه(22 اردیبهشت) تا پایان هفته در ۹ شهرستان خوزستان تعطیل هستند.
۹ شهرستانی که این دستورالعمل در آن ها عملیاتی می شود شامل باوی، هویزه، اهواز، حمیدیه، هندیجان، دزفول، شوشتر، کارون و مسجد سلیمان هستند که بر اساس اعلام کمیته علمی جزء شهرستان های قرمز استان اعلام شدند و باید زنجیره ویروس را در این مناطق قطع کنیم.
دیدار رمضانی دانشجویان با رهبر انقلاب ویدئو کنفرانسی برگزار میشود
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها: دیدار رمضانی دانشجویان با رهبر معظم انقلاب امسال به دلیل شیوع کرونا، به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار خواهد شد.
تخفیف ۵۰ درصدی ۶۷۶ مرکز اقامتی کشور به کادر درمان
مونسان، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: ۶۷۶ مرکز اقامتی شامل هتلهای چهار و پنج ستاره، اقامتگاههای بومگردی و برخی هتلآپارتمانها در ۳۱ استان کشور آمادگی خود را برای ارائه خدمات به کادر درمان اعلام کردند.
فهرست تأسیسات گردشگری به وزارت بهداشت اعلام شده است و به تأسیسات گردشگری سراسر کشور نیز اعلام کردیم تا تمام کسانی را که با معرفینامه وزارت بهداشت و واحدهای تابعه آن در سراسر کشور مراجعه میکنند، با تسهیلات در نظر گرفته شده، پذیرش کنند.
افت ۸۷ درصدی معاملات مسکن پایتخت بخاطر کرونا
وضعیت بازار معاملات مسکن پایتخت در فروردین امسال حاکی از تاثیر کرونا بر این بازار بوده به نحوی که بازار معاملات مسکن، افت ۸۷ درصدی را نسبت به اسفند ۹۸ و کاهش ۶۳ درصدی را نسبت به فروردین ۹۸ نشان میدهد.
با این حال، منطقه یک شهرداری تهران با هرمترمربع ۳۱ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان و منطقه ۳ با هر مترمربع ۲۶ میلیون و ۸۳۷ هزار تومان معامله شد که بیشترین مقدار قیمتی معاملات را به خود اختصاص دادند و مناطق ۱۸ شهرداری تهران با هرمترمربع ۷ میلیون و ۱۱۸ هزار تومان، منطقه ۱۲ با هرمترمربع ۷ میلیون و ۷۱۳ هزار تومان و منطقه ۱۷ با هرمترمربع ۷ میلیون و ۹۱۶ هزار تومان کمترین میزان قیمتی را داشتند.
بازگشایی مدارس با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی انجام میشود
وزیر آموزش و پرورش گفت: تمامی مدارس ابتدایی و متوسطه (به جز کودکان استثنایی) از ۲۷ اردیبهشت به منظور رفع اشکال و ارائه خدمات آموزشی به آن دسته از دانش آموزانی که به هر دلیل تاکنون نتوانستهاند از خدمات آموزشی غیرحضوری بهرهمند شوند، دایر خواهد شد.
استفاده دانش آموزان از تمام یا بخشی از فرصت فراهم شده، حسب نیاز و به صورت داوطلبانه خواهد بود.
افزایش مراکز عرضه ماسک در ایستگاههای متروی تهران و حومه
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه گفت: تعداد ۱۰۰ ایستگاه متروی تهران بعد از گذشت ۹ روز از اجرای طرح «اجباری شدن استفاده از ماسک در حمل و نقل عمومی کلانشهرها» به غرفههای فروش ماسک با قیمت مصوب مجهز شدند.
غرفه فروش ماسک در تمامی ۱۲۷ ایستگاههای خطوط مترو، راهاندازی خواهد شد.
با توجه به رصد مسافران از طریق دوربینهای مترو، بیش از ۹۰ درصد مسافران از ماسک استفاده میکنند.
اجباری شدن ماسک در سواریها و اتوبوسهای بین شهری
مدیر کل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور گفت: در خلال اجباری شدن استفاده از ماسک در مترو و اتوبوسهای درونشهری ما نیز این کار را در حوزه برون شهری انجام دادیم و همه شرکتهای حمل و نقلی موظفند به مردمی که ماسک ندارند بستههای بهداشتی از جمله ماسک را تحویل دهند و مردم نیز آنها را درطول سفرهای بین شهری در اتوبوسها یا سواریهای کرایهای پلاک عمومی استفاده کنند.
کرونا در لرستان افزایشی شد
روند ابتلا به کرونا در لرستان دوباره خیز برداشته، بهطوریکه ۳۹ مورد جدید ابتلا به این بیماری طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان ثبتشده و دو نفر نیز جان باختهاند.
آمار شیوع کرونا در کوهدشت که ۸۵ کیلومتر با مرکز استان لرستان فاصله دارد در همین روزهای اخیر نیز بالا رفتهاست و در پنجشنبه گذشته ۲۵ نفر مبتلا شدهاند.
طرح ترافیک از ۲۹ اردیبهشت ماه اجرا میشود
با تصویب شورای عالی ترافیک، طرح ترافیک در تهران از روز ۲۹ اردیبهشت مجددا اجرایی می شود.
طبق اعلام زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران، این ستاد با اجرای طرح ترافیک از ۲۹ اردیبهشت به صورت مشروط موافقت کرده است.
تعدادی از زندانیان خوزستانی به کرونا مبتلا شدند
اداره کل امور زندانهای استان خوزستان با صدور اطلاعیه با اشاره به اقدامات و مراقبتهای بهداشتی در مقابله با ویروس کرونا، ابتلای تعدادی از زندانیان این استان به بیماری کووید ۱۹ را تایید کرد.
در این اطلاعیه تصریح شده است با حساسیت کادر پزشکی زندان و انجام آزمایشات لازم ، تست این افراد مثبت تشخیص داده شد و بلافاصله با هماهنگی مبادی ذیربط کار قرنطینه و مراقبتهای لازم برابر پروتکلهای رسمی وزارت بهداشت آغاز شد.
تعیین تکلیف شهریه مدارس غیردولتی در ایام کرونا
مقرر شد مدارس غیردولتی بر اساس مصوبه سال تحصیلی ۹۹-۹۸ و با توجه به خدمات آموزشی و پرورشی ارائه شده مجاز به دریافت کامل شهریه باشند و بر اساس آن عمل کنند.
این مدارس به لحاظ عدم ارائه خدمات غیرآموزشی از قبیل سرویس ایاب و ذهاب، غذا، اردوهای دانش آموزی، سالن ورزشی، استخر، المپیادها مکلفند نسبت به مسترد نمودن هزینههای دریافتی از اولیا اقدام کنند.
حرم مطهر رضوی در شبهای قدر بسته خواهد بود
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی اعلام کرد: حرم مطهر رضوی در شبهای قدر همچنان بسته خواهد بود و مشتاقان میتوانند از طریق برنامه زنده تلویزیونی از فرصت معنوی این شبها بهرهمند شوند.
به منظور بهرهگیری از فرصت معنوی شبهای قدر مقرر شد در نقاطی از اماکن عمومی و روباز با رعایت کلیه اصول و پروتکلهای بهداشتی مراسم این شبها برگزار شود.
22 مکان روباز در مناطق مختلف سطح شهر به این امر اختصاص یافته، این مکانها با همکاری شهرداری مشهد، هیات مذهبی و سایر دستگاههای مرتبط در فاصله ساعات 21.30 تا 30 دقیقه بامداد به برگزاری مراسم اقدام خواهند کرد.
لزوم بازنگری برخی از پروتکلهای بهداشتی
علیرضا زالی فرمانده مدیریت مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: با توجه به بازگشایی هوشمند مشاغل از هفته گذشته با همکاری اصناف و رعایت نکات بهداشتی متوسط آمار استان تهران نسبت به سایر استانها کاهش پیدا کرده است.
در خصوص برخی از مشاغل نیازمند بازنگری پروتکلها در خصوص مسائل بهداشتی هستیم.
در برخی از کارگاههای خرد به دلیل کوچک بودن فضا اجرای فاصله گذاری هوشمند سخت است.
خطرات شغلی امروز متفاوت با سالیان گذشته است به همین دلیل باید پروتکلها و دستورالعملها مورد بازنگری قرار بگیرند.
ممنوعیت فعالیت آرایشگاهها برداشته شد
بر اساس اعلام اتاق اصناف ایران، در آخرین نشست ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا و براساس مذاکرات انجام شده در این کمیته که با حضور رییس اتاق اصناف ایران برگزار شد، مقرر شد فعالیت تمامی آرایشگاه های مردانه و زنانه با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی مجاز شود.
پلاسماتراپی برای درمان بیماران مبتلا به کرونا
پیمان عشقی، مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: پلاسما تراپی یک روش درمانی است که تقریباً یک قرن است که در علوم پزشکی شناخته شده است.
سازمان انتقال خون ایران به همت متخصصان و با تکیه بر پشتیبانی و اعتماد مردمی روزنهای از جنس امید گشوده است و آن پلاسما تراپی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ است.
هنوز ابتلای مجدد بیماران مبتلا به کرونا ثابت نشده است.
شرایط ابتلا به کرونا در گیلان رو به کاهش است
استاندار گیلان با اشاره به تثبیت وضعیت ابتلاء به ویروس کرونا گفت: با رعایت خوب مردم در فاصله گذاری اجتماعی وضعیت استان در ابتلا به کرونا رو به کاهش است.
بازگشایی هتل ها و کلوپ های دریایی کیش از اول خرداد
سخنگوی شورای سلامت جزیره کیش خبر داد: بازگشایی کلوپهای تفریحات دریایی و ارائه خدمات پس از عید فطر صورت میگیرد.
هشدار بازگشت خوزستان به محدودیتهای کرونا
سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان گفت: درست است بیماریابی در خوزستان افزایش یافته اما بخش عمدهای از افزایش موارد ابتلا، به عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی برمیگردد و اگر شرایط اینگونه باشد، مطمئنا تصمیمات یک ماه قبل، مجددا اتخاذ خواهد شد.
کمتر از نیم درصد ایرانیان به کرونا مبتلا شدهاند
رئیس اداره مبارزه با بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: کمتر از نیم درصد ایرانیان تاکنون به ویروس کرونا مبتلا شدهاند، بنابراین موضوع ایمنی گلهای در کشور مطرح نیست.
اینکه عده ای از مردم فکر کنند ایمنی پیدا کرده اند و می توانیم وارد شرایط عادی زندگی شویم درست نیست.
هنوز واکسن بیماری کووید ۱۹ در دنیا تولید نشده، بعد از تولید آن هم بین ۶ ماه تا یکسال طول می کشد تا به تولید انبوه برسد.
بنابراین با توجه به شواهد موجود پاییز امسال به واکسن این بیماری دسترسی نخواهیم داشت مگر اینکه معجزه ای اتفاق بیفتد.
تهران به عنوان شهر آلوده به ویروس کرونا تلقی میشود
فرمانده عملیات ستاد مقابله با کرونا در کلان شهر تهران بیان کرد: گروههای پرخطر از حضور در سطح شهر اجتناب کنند؛ چرا که تغییری در شرایط بوجود نیامده و شهر تهران به عنوان شهری آلوده تلقی میشود و بسیاری از سطوح به ویروس کووید ۱۹ آلوده است. در ۲۴ ساعته گذشته تعداد بیمارانی که به عنوان مورد جدید با علائم حاد تنفسی در بیمارستان های شهر تهران بستری شدند، به رقمی بالغ بر ۲۱۲ نفر رسید.
رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سوی اصناف و به خصوص ناوگان حمل و نقل عمومی ضرورت دارد.
ارسال اقلام پزشکی و درمانی برای مقابله با کرونا به افغانستان، لبنان و آلمان
سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان گفت: به نشانه همبستگی در مبارزه با شیوع ویروس کرونا در نقاط مختلف جهان، ایران اخیرا اقلام درمانی و پزشکی به سه کشور افغانستان، لبنان و آلمان ارسال کرده است.
پیش بینی قیمت مسکن در دوران پسا کرونا
پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه سازان، با اشاره به اینکه افزایش قیمت مسکن در ماههای آینده دور از تصور نیست، گفت: کاهش ارزش پول، نوسانات نرخ ارز و رشد چشمگیر شاخص بورس برای بازار مسکن مشکل ساز خواهد بود، در نتیجه مسئولان امر باید با تدابیر و برنامهریزیهای درست مانع از افزایش قیمت در بازار مسکن شوند.
مهلت زمانی ارسال پیامک ثبتنام «وام یک میلیونی»برداشته شد
سخنگوی تسهیلات حمایتی کرونا وزارت کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: بنابر اعلام وزیر رفاه فعلا مهلت زمانی ارسال پیامک برای ثبت تقاضای دریافت وام یک میلیون تومانی در نظر گرفته نشده و سرپرستان خانوار باقی مانده بعد از هجدهم اردیبهشت ماه هم میتوانند کدملی خود را به سرشماره ۶۳۶۹ ارسال کنند.
عملکرد ایران جزو رفرنسهای درمان کرونا در دنیا
علی رزازان، مسئول امور توزیع دارو در سازمان غذا و دارو گفت: به جرات میتوان گفت ایران جزو رفرنسهای درمان در دنیا قرار گرفته است و خیلی از کشورها در این زمینه از ما کپیبرداری میکنند.
ما هیچ ادعایی نداریم که کاملا جلوی مرگ و میر ناشی از کرونا را گرفتهایم، ولی ایران توانست آن را کنترل کند. خیلی از کشورها در حالی که مانند ما مشکلات ارزی نداشتند و تحریم نبودند، نتوانستند بیماری را کنترل کنند، اما با همه مشکلات، وزارت بهداشت به خوبی توانست این مساله را کنترل کند.
اجرای طرح ترافیک پیشنهادی منوط به تصویب نهایی در «ستاد ملی مقابله با کرونا» است
به تازگی در جلسه مشترک معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، پلیس راهور و کمیسیون حمل و نقل شورای شهر، پیشنهاداتی درباره طرح ترافیک مطرح شد.
در مرحله اول پیشنهاد شد زمان طرح از ساعت ۶:۳۰ صبح تا ۱۹ به ساعت ۸ صبح تا ۱۶ کاهش یابد، در عین حال از ساعت ۱۴ به بعد نیز خروج از محدودههای ترافیکی رایگان باشد.
بدیهی است با توجه به ساعات فعلی کار ادارات، سفرهای کاری در این طرح مشمول محدودیت تردد نخواهند شد.
همچنین، برای ساکنان محدودههای طرح ترافیک و کنترل آلودگی هوا نیز تخفیفهایی بیش از تخفیفهای معمول در نظر گرفته شده است.
مقرر شد این طرح در «ستاد ملی مقابله با کرونا» مطرح و در خصوص آن تصمیمگیری شود.
درباره زمان آغاز مجدد دیدارهای فوتبال به زودی تصمیم گیری می شود
وزیر ورزش و جوانان گفت: در حال حاضر امکان اعلام زمان آغاز مجدد مسابقات فوتبال وجود ندارد، در این خصوص بین روزهای ۲۰ الی ۲۰ اردیبهشتماه تصمیمگیری میشود.
فعالیت باشگاههای ورزشی دارای رشته انفرادی در ١٣٢ شهر سفید، با رعایت دستورالعملهای بهداشتی از ١٦ اردیبهشتماه آغاز شده است.
شرط بازگشایی مشاغل در تهران رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی بود
فرمانده ستاد کرونا در تهران گفت: در تهران هنوز به نقطه مطلوب و ثبات قطعی نرسیدیم.
شرط بازگشایی مشاغل در تهران رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی بود.
ویروس کرونا ممکن است در فصل گرم نیز گسترش یابد
حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت گفت: 107 مبتلا به کرونا در یک بازار ماهی بندرعباس شناسایی شدند.
در هرمزگان با دمای 35 درجه سانتیگراد، افزایش ابتلا داشتیم که نشان می دهد ویروس کرونا ممکن است در فصل گرم نیز گسترش یابد.
آغاز فعالیتهای برخی رشتههای ورزشی در شهرهای وضعیت سفید
ستاد عالی مقابله با کرونا با اشاره به گزارش ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر وضعیت سفید ۱۳۲ شهرستان به لحاظ شیوع کرونا، از آغاز فعالیتهای ورزشی در این مناطق خبر داد.
ایجاد فاصلهگذاری اجتماعی کلاسها در صورت بازگشایی مدارس
مهرزاد حمیدی، معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش گفت: بازگشایی مدارس برای مناطق سفیدی که ستاد ملی کرونا آنها را تایید میکند انجام خواهد شد.
در صورت بازگشایی مدارس تمهیداتی از قبیل فاصله گذاری اجتماعی در کلاسها برای حضور دانش آموزان اجرا میشود.
آخرین وضعیت کرونا در تهران
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران درباره آخرین وضعیت کرونا در تهران (تا روز 16 اردیبهشت ماه) گفت: در تهران هنوز به نقطه مطلوب نرسیدهایم و شرایطی که بتوانیم به یک ثبات قطعی برسیم را نداریم. وضعیت در تهران مانند سایر کلانشهرها ناپایدار و شکننده است و با هرگونه تغییر رفتار و عدم اعمال پروتکلهای بهداشتی میتوانیم در تهران وضعیت بسیار نگرانکنندهای را شاهد باشیم.
در نشستی که با مدیرعامل اتوبوسرانی تهران داشتیم قرار شد زیرساختهای خود را برای ارائه ماسک آماده کنند.
سه سناریو برای حج امسال
رییس جمعیت هلال احمر گفت: سه سناریو برای حج امسال وجود دارد؛ یکی اینکه حج برگزار نشود، دوم اینکه ظرفیت محدود باشد و سوم اینکه عربستان مجوز تشرف را برای افراد زیر ۶۰ سال فراهم کند. انجام تست کرونا برای تمامی حجاج الزامی خواهد بود.
آغاز پذیرش کودکان در برخی از مهدهای کودک
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور گفت: در برخی استانها با تصویب استانداری برخی از مهدهای کودک برای پذیرش محدود کودکان مادران شاغل کادر درمانی، بازگشایی شدهاند.
۵۰ درصد از بهبودیافتگان کرونا در تهران، دچار مشکلات روحی شدهاند
سوری، عضو کمیته مقابله با کرونا در تهران گفت: طبق پیمایشی در دانشگاه شهید بهشتی بر 4هزار بیمار در تهران؛ این مشکل در مردان شایعتر از خانمها بوده است.
اغلب افراد در گروه سنی بین ۴۰ تا ۵۰ سال قرار داشتند.
این بحران در شرق تهران بیش از سایر نقاط است.
اغلب این افراد تحصیلات میانی در حد دیپلم و زیردیپلم دارند.
کسانی که اقامتشان در بیمارستان زیاد بوده و افرادی که دارای بیماری زمینهای بودند، بیشتر دچار مشکلات روحی و روانی شدهاند.
بهزیستی و نظام روانشناسی برای آموزش و آگاهیرسانی وارد شوند.
آمادگی بیمارستان ها برای موج دوم و سوم کرونا
علی ربیعی، سخنگوی دولت گفت: با احتمال موج دوم و سوم کرونا آمادگی های بیمارستانی را افزایش داده ایم.
۸۳ درصد مردم اصول بهداشتی را رعایت می کنند.
تهرانی ها بیشترین نافرمانی های بهداشتی را دارند.
به سمت غربالگری دوم می رویم.
آمارهای دفن تهران کاهش یافته است.
عدم برگزای نماز جمعه در مراکز استان ها تا اطلاع ثانوی
شورای سیاستگذاری ائمه جمعه اعلام کرد: تا اطلاع ثانوی نماز جمعه در مراکز استان ها اقامه نخواهد شد.
اقامه نماز جمعه در ۱۸۰ پایگاه از این هفته آغاز خواهد شد.
بازگشایی رسمی بوستانهای تهران غیر از ۴پارک جنگلی
مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران گفت: تمامی ۲۲۶۸ بوستان شهر تهران از آخر این هفته به جز بوستانهای جنگلی چیتگر، سرخه حصار، لویزان و یاس فاطمی پذیرای شهروندان هستند.
دیدار شاعران با رهبر انقلاب امسال برگزار نمیشود
دیدار شاعران با مقام معظم رهبری امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا در کشور برگزار نمیشود.
اتخاذ تصمیمات سختگیرانه برای مراکز تعویض پلاک
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران گفت: پروتکلهای سخت گیرانهتری برای مراکز تعویض پلاک در نظر خواهیم گرفت.
نیازمند پروتکلهای بهداشتی جدیتر در تهران هستیم.
شرایط تهران در مقابله با کرونا بیثبات است.
شاهد اجرای ۶۲ درصدی پروتکلهای بهداشتی توسط مشاغل در تهران بودهایم.
این میزان نسبت به متوسط کشوری که ۸۵ درصد است، قابل قبول نیست.
زمان برگزاری کنکورهای ۹۹ اعلام شد
سازمان سنجش آموزش کشور زمان برگزاری آزمون های سال ۹۹ از جمله سراسری، کارشناسی ارشد و دکتری را اعلام کرد.
کنکور دکتری روز ۲۶ تیرماه، کنکور کارشناسی ارشد ۹۹ روزهای دوم و سوم مردادماه، کنکور سراسری روزهای ۳۰ و ۳۱ مردادماه، آزمون فنی و حرفه ای و کارشناسی ناپیوسته به طور همزمان روز ۱۴ شهریورماه برگزار می شود.
این زمان های اعلام شده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا مورد تصویب قرار گرفته است.
دلیل افزایش آمار ابتلا به کرونا در خوزستان
استاندار خوزستان گفت: تعداد بیماران مبتلا به کرونا در خوزستان به دلیل رعایت نشدن فاصله اجتماعی، آغاز مجدد فعالیت بازار و اصناف و تقویت سیستم بیماریابی در این استان افزایش یافته است.
تعداد افراد بستری ناشی از ویروس کرونا در خوزستان افزایش نیافته اما تعداد بیماران سرپایی در این استان افزایش یافته است.
بازگشایی ۱۱۰۸ امامزاده وضعیت سفید
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه از بازگشایی یک هزار و ۱۰۸ بقعه متبرکه در ۱۳۲ شهرستان با وضعیت سفید و کم خطر خبر داد و گفت: زائران قبل از ورود به این بقاع متبرکه غربالگری میشوند.
زائران در این ایام حتما وسایل شخصی برای زیارت از قبیل جانماز، مهر، تسبیح، قرآن، کتاب ادعیه و ... را با خود به همراه داشته باشند؛ زیرا چنین وسایلی از محوطه و صحن امامزادگان جمعآوری شده است.
ممنوعیت ورود مسافران بدون ماسک به هواپیما
سخنگوی سازمان هواپیمایی اعلام کرد: براساس توصیه مقامات بهداشتی همه شرکتهای هواپیمایی موظف هستند که بستههای بهداشتی از جمله ماسک را در اختیار مسافران قرار دهند و همه مسافران موظفند به منزله ورود به هواپیما و در طول پرواز از آن استفاده کنند.
شتاب در عادی سازی و خطر افزایش موج جدید
رئيس ستاد مقابله با کروناي استان تهران بیان کرد: شتابي که در عادي سازي اتفاق افتاده ، مي تواند خطري جدي از افزايش امواج جديد ويروس را به همراه داشته باشد.
فرار تعدادی از بیماران بیمارستان رازی تبریز
فرمانده انتظامی شهرستان تبریز گفت :در پی انتشار کلیپی در فضای مجازی مبنی بر فرار چند نفر از بیماران بیمارستان رازی تبریز، به محض اعلام موضوع به پلیس، رییس کلانتری ۲۰ تبریز در محل حضور یافت.
در جریان بررسی موضوع مشخص شد، تعداد هفت نفر از بیماران خود معرف و غیرخطرناک با استفاده از غفلت نگهبانان از بیمارستان خارج و به محل سکونت خود در تبریز مراجعه کرده اند.
ماموران کلانتری ۲۰ تبریز با همکاری یگانهای امدادی و فوریتهای پلیسی ۱۱۰، در کمترین زمان ممکن هر هفت بیمار را تحویل بیمارستان دادند.
افزایش پرداخت آنلاین در تاکسیها با شیوع کرونا
مدیر عامل سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران گفت: بیش از ۷۰ درصد تاکسیهای خطی به دستگاههای پرداخت آنلاین مجهز هستند.
در این روزها علاقه رانندگان و مسافران به پرداخت آنلاین کرایه تاکسی افزایش یافته است.
کیتهای ایرانی تشخیص کرونا به آلمان و ترکیه صادر میشود
ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: در هفتههای آینده کیتهای ایرانی تشخیص کرونا به کشورهای آلمان و ترکیه صادر میشود.
هم اکنون در کشور ظرفیت یک میلیون تست کرونا را در روز داریم که تمام این کیت های به صورت بومی و در داخل تولید شده است.
حشرات، ناقل نه اما عامل جابهجایی کرونا هستند
ویروس شناس و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره نگرانی از انتقال ویروس کرونا از طریق حشرات، گفت: هیچ مستندات علمی وجود ندارد که حشرات، ناقل ویروس کرونا از فرد بیمار به سایر افراد باشند اما میتوانند عامل انتقال مکانیکی ویروس از مکانی به مکان دیگر باشند.
تکذیب شایعه بازگشایی صحنهای حرم مطهر رضوی در شب های قدر
مدیر مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی اعلام کرد: ابلاغی برای بازگشایی صحنهای حرم در شبهای قدر از سوی ستاد به ما اعلام نشده است و بازگشایی حرم یا بازگشایی صحنهای حرم توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیمگیری میشود.
شایعه بازگشایی صحنهای حرم در شبهای قدر رد می شود.
برای بازگشایی صحنهای حرم در زمان شبهای قدر نیز ابلاغیهای از سوی ستاد به ما اعلام نشده است و قطعا اگر خبری در این زمینه باشد ما بهطور رسمی اعلام میکنیم.
تصمیم با ستاد است و ما منتظر تصمیم آنها هستیم هر تصمیمی هم گرفته شود آستان قدس آمادگی کامل برای اجرای آن را دارد.
خطر انگ اجتماعی کرونا و افزایش شیوع آن
مشاور رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: نباید به بیماران مبتلا به کرونا، برچسب «کرونایی» بزنیم، بلکه باید گفت فرد، به بیماری کرونا مبتلاست.
انگ اجتماعی به این بیماران موجب انزوای اجتماعی آنها میشود.
انگ اجتماعی کرونا موجب افزایش شیوع این ویروس می شود.
شروع پیک کرونا در ۱۵ استان کشور
گزارشها حاکی از آن است که روند صعودی یا شروع پیک در ۱۵ استان کشور از جمله قم، لرستان، ایلام، گیلان، گلستان، خراسان رضوی، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، هرمزگان، کرمان، یزد، اصفهان، زنجان، چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه مشاهده میشود.
موج اول اپیدمی کرونا خرداد فروکش میکند
رئیس اداره بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: موج اول اپیدمی کرونا و بیماری کووید ۱۹ که از اسفند شروع شده، خرداد امسال فروکش میکند اما تابستان موارد تک گیر دارد و موج دوم همه گیری این بیماری در فصل پاییز شروع میشود.
در این شرایط توصیه به مردم می شود که نکات بهداشتی و پیشگیرانه را حتما در تابستان و ماههای آینده همچنان رعایت کنند چون بیماری کووید-۱۹ به طور کامل خاموش نمی شود.
صاحبخانهها حق ندارند مستاجران خود را بیرون کنند
خسروی، رئیس اتحادیه املاک کشوری گفت: تمامی مالکان در صورت درخواست مستاجر باید قرارداد اجاره خود را تا دو ماه با همان شرایط قبلی تمدید کنند.
هیچ دادگاهی در این ایام برای تخلیه واحدهای مسکونی حکمی را صادر نمیکند.
وزارت راه و شهرسازی با استفاده از ابزار اجرایی که دارد، میتواند مالکان را برای تمدید قراردادهای اجاره مستاجران مجبور کند.
درباره بازگشایی مدارس به زودی تصمیم گیری می شود
سخنگو دولت اعلام کرد: در جلسه آینده ستاد کرونا در خصوص بازگشایی مدارس تصمیم گیری خواهد شد.
شیوهنامه بازگشایی مساجد اعلام شد
بازگشایی مرحلهای مساجد با رعایت الزامات زیر:
رعایت مفاد راهنمای فاصله گذاری اجتماعی
زمان حضور در مساجد حداکثر نیم ساعت آن هم در وقت اذان
کلیه نمازگزاران و مراجعه کنندگان باید با ماسک و دستکش وارد مسجد شوند.
در صورت فعال بودن کفشداری از کیسههای یکبار مصرف برای نگهداری کفش استفاده شود.
از توزیع چای، غذا و نذورات خودداری شود.
گندزدایی دستگیره درها، سرویسهای بهداشتی و سایر سطوح مشترک بعد از هر وعده نماز
بیماران سکته مغزی از ترس کرونا درمان را رها کردند
مسعود مهرپور، رئیس انجمن سکته مغزی ایران گفت: متاسفانه در این روزها شمار زیادی از بیماران سکته مغزی از مراجعه به مراکز درمانی خواسته یا ناخواسته، چشم پوشی کردهاند و این امر باعث افزایش چشمگیر عوارض و ناتوانیهای ناشی از سکته مغزی در این بیماران شده است.
شهریه مهد کودکها در سال ۹۹ هنوز مشخص نیست
بابایی، مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی گفت: ضوابط شهریههای سال ۹۹ پس از جلسات با سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نهایی و ابلاغ خواهد شد.
فعلا علی الحساب هنگام ثبت نام از خانوادهها شهریه سال گذشته دریافت میشود.
به دلیل خطرات جانی ناشی از بیماری کووید ۱۹ مهدهای کودک به هیچ وجه مجاز به پذیرش کودک نیستند.
در صورت تخلف از این امر، بهزیستی استان و شهرستان با آنها قاطعانه برخورد خواهند کرد.
پذیرش کودکان در مهدها نیازمند تایید ستاد ملی مبارزه با کرونا است.
ثبت نام حضوری در مهدکودک ها با رعایت پروتکل های بهداشتی امکان پذیر است.
شهرهای سفید چه شرایطی دارند؟
ربیعی، سخنگوی دولت در نشست خبری گفت: وضعیت سفید، یعنی در آن شهرستان فوتی (به دلیل کرونا) نداریم و حتی بستری هم نداریم یا بستری محدود داریم.
هرگونه مجوزی برای بازگشایی نیازمند تاکید موضوع از سوی وزیر و وزارت بهداشت خواهد بود.
احتمال بازگشایی مدارس در بعضی استانها
وزیر آموزش و پرورش گفت: توجه به وضعیت شیوع کرونا در استانهای مختلف، ممکن است در بعضی از استانها مدارس بازگشایی شوند و در برخی دیگر همچنان بسته بمانند. هماکنون بیش از ۱۳۰ شهرستان بهعنوان مناطق کمخطر هستند و قطعاً اگر بازگشایی تصویب شود مدارس این شهرستانها بازگشایی خواهد شد.
امتحانات پایه دوازدهم تعیین تکلیف شده و از ۱۷ خرداد آغاز میشود که به استانها ابلاغشده است. تأکید وزارت آموزشوپرورش در برپایی امتحانات نهایی بهصورت حضوری است مگر آنکه در آن زمان وزارت بهداشت صلاحدید دیگری داشته باشد.
تعطیلی اماکن ورزشی تا اطلاع ثانوی تمدید شد
در جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در ورزش، اعلام شد که همه اماکن ورزشی دولتی و باشگاه های خصوصی تا اعلام وضعیت جدید همچنان تعطیل است.
کدام شهرها در وضعیت «سفید» شیوع کرونا قرار دارند؟
استان آذربایجان شرقی: آذرشهر/ اسکو/ بستان آباد/ جلفا/ خداآفرین/ عجب شیر/ ملکان/ هریس/ هوراند
استان آذربایجان غربی: پلدشت/ پیرانشهر/ سردشت/ شوط/ ماکو/ نقده
استان اردبیل: اصلاندوز/ خلخال/ گرمی/ نیر
استان اصفهان: بوئین و میاندشت/ تیران و کرون
استان البرز: طالقان
استان ایلام: بدره/ دهلران/ ملکشاهی/ هلیلان
استان بوشهر: تنگستان/ دشتی/ دیر/ عسلویه/ کنگان
استان چهارمحال و بختیاري: خانمیرزا/ کیار
استان خراسان رضوي: زیرکوه/ جغتاي/ جوین/ درگز/ کوهسرخ
استان خوزستان: آغاجاري/ امیدیه/ اندیکا/ ایذه/ رامهرمز/ گتوند/ مسجد سلیمان/ هفتکل/ هندیجان/ هویزه
استان سمنان: میامی
استان سیستان و بلوچستان: تفتان/ چابهار/ خاش/ دشتیاري/ دلگان/ زابل/ زهک/ سیب و سوران/ فنوج/ قصرقند/ کنارك/ مهرستان/ میرجاوه/ نیک شهر/ نیمروز/ هامون/ هیرمند
استان فارس: آباده/ ارسنجان/ اقلید/ اوز/ بختگان/ بوانات/ بیضا/ پاسارگاد/ خرامه/ خرم بید/ خفر/ خنج/ داراب/ رستم/ زرقان/ زرین دشت/ سپیدان/ سروستان/ فراشبند/ فیروزآباد/ قیر و کارزین/ کوار/ کوهچنار/ لامرد/ ممسنی/ مهر/ نی ریز
استان قزوین: آبیک
استان کردستان: بانه/ دهگلان
استان کرمان: بافت/ رودبار جنوب/ ریگان/ فاریاب/ فهرج/ کهنوج/ کوهبنان / منوجان
استان کرمانشاه: قصر شیرین/ گیلانغرب
استان کهگیلویه و بویر احمد: باشت/ بهمئی/ چرام/ دنا/ لنده/ مارگون
استان گلستان: رامیان/ گمیشان
استان گیلان: رضوانشهر/ سیاهکل
استان لرستان: چگنی
استان مازندران: سوادکوه شمالی/ کلاردشت/ محمودآباد/ میاندورود
استان مرکزي: خنداب
استان هرمزگان: ابوموسی/ بستک/ بشاگرد/ بندر لنگه/ پارسیان/ جاسک/ خمیر/ سیریک/ کیش/ هرمز
توقف اجرای مراسم مذهبی در مسجدارگ
انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران از توقف برگزاری مراسم مذهبی در مسجد ارگ خبر داد و گفت: با توجه به ضرورت فاصله گذاری اجتماعی در وسایل حمل و نقل عمومی استمرار طرح ترافیک تا اطلاع ثانوی لغو است.
برگزاری نماز جماعت و جمعه در شهرهایی با وضعیت سفید
رپیس جمهور گفت: در ۱۳۲ شهرستانی که شرایط سفید و کم خطر دارند، از امروز (15اردیبهشت ماه) مساجد آنها باز می شود و روز جمعه نماز جمعه برقرار می شود.
راهپیمایی روز قدس در شهرهایی با وضعیت سفید برگزار می شود
قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی بیان کرد: قطعا امسال مصوبه واحد برای برگزاری روز قدس در کل کشور نخواهیم داشت.
ما راهپیمایی فیزیکی مثل سالهای قبل خواهیم داشت اما شهرهایی که با وضعیت سفید مشخص شده است.
در چنین شهرهایی راهپیمایی مثل سالهای قبل اما بعد از نماز جمعه خواهد بود.
در شهرهایی مثل تهران و مراکز استانها یک طرح راهپیمایی خودرویی مطرح شده است که موتور سواران با پرچم یک مسیری را طی کنند و خانوادهها با خودرو حرکت کنند.
یک طرح هم تعیین مسیرهای مشخص با فاصلهگذاری اجتماعی بود و هر مسیری را یک نهادی برعهده بگیرد.
همه دفترچههای درمان تا پایان اردیبهشت اعتبار دارند
مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی گفت: برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، به صورت هوشمند تمامی دفترچههای بیمهای این سازمان تا پایان اردیبهشت تمدید شده است.
نرخ مصوب انواع ماسک اعلام شد
رئیس سازمان حمایت تولید کنندگان و مصرف کنندگان خبر داد : قیمت مصوب هر عدد ماسک سه لایه پزشکی تولید داخل برای مصرفکننده ۸۱۰ تومان تعیین شده است.
قیمت مصوب هر عدد ماسک تولید نیمه صنعتی (کارگاهی) نیز ۱۶۰۰ تومان است.
قیمت مصوب عرضه انواع ماسک N۹۵ در داروخانهها بر اساس نوع، مدل و کیفیت بین ۲۵ تا ۵۰ هزار تومان است.
سیستم ایمنی زنان در برابر کرونا قویتر از مردان نیست
مینو محرز عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: ویروس کرونا جنسیت نمیشناسد و مردان و زنانی که دارای بیماری های زمینهای هستند را یکسان درگیر میکند.
اینکه عنوان میکنند سیستم ایمنی زنان قوی تر از مردان است باوری اشتباه است.
افزایش زمان وکالتنامه های منقضی شده نقل و انتقال خودرو
رئیس پلیس راهور خبر داد: با تصویب ستاد مقابله با کرونا به زمان وکالتنامههای منقضیشده نقل و انتقال خودرو در ایام کرونا ۴۰ روز اضافه میشود.
برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها تصمیم جدیدی گرفته نشده است
ماهر، معاون ستاد فرماندهی عملیات مبارزه با کرونا در شهر تهران گفت: برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها تصمیم جدیدی گرفته نشده است.
در مورد فعالیت مشاغل کم خطر یا مشاغلی که دارای خطر متوسط هستند، همچنان بر اهمیت رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله فاصلهگذاری اجتماعی تاکید جدی وجود دارد.
این احتمال وجود دارد که در ساعات محدودی طرح ترافیک در تهران برقرار شود .
صنوفی که در این ایام اجازه فعالیت دارند باید پروتکل های بهداشتی را به طور کامل اجرا کنند.
امکان دسترسی سریع ایران به داروی کرونا پس از کشف آن
رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران گفت: هر دارویی برای کرونا کشف شود، سریعا به ایران خواهد رسید.
مردم به هیچ عنوان نگران نباشند.
آغاز فروش مستقیم ماسک سهلایه با نرخ مصوب در ایستگاههای مترو
جمشید گلپور مشاور قائممقام وزیر صنعت، از آغاز فروش مستقیم ماسکهای سهلایه و پنجلایه با نرخ مصوب در ۲۳ ایستگاه مترو خبر داد و گفت: به مرور تعداد این مراکز فروش در مترو، به ۱۱۰ ایستگاه میشود.
ثبت درخواست بیمه بیکاری ۱۴۲ هزار کارگر استان تهران
مدیرکل تعاون، کارو رفاه اجتماعی استان تهران گفت: درخواست بیمه بیکاری ۱۴۲ هزار کارگر که بر اثر شیوع بیماری کرونا بیکار شده اند در سامانه وزارت کار ثبت شد.
برقراری مستمری بیمه بیکاری پس از ثبت درخواست ها برای متقاضیان انجام خواهد شد.
تشریح تمهیدات شهرداری تهران برای موج دوم احتمالی شیوع کرونا
به گفته رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران احتمال غربالگری مجدد پرسنل شهرداری تهران، ذخیره سازی مواد غذایی و کالاهای اساسی برای چندماه آینده و تدابیر برای جلوگیری از تجمع به هنگام توزیع ماسک در حمل ونقل عمومی از جمله تمهیدات شهرداری تهران برای موج دوم احتمالی شیوع کرونا است.
تمهیدات توزیع ماسک در پایانههای اتوبوسرانی
با اجرای طرح «اجبار استفاده از ماسک در حمل و نقل عمومی»؛ مراکز فروش ماسک در تعدادی از پایانههای خطوط اتوبوسرانی آغاز به کار کردند. روزانه حداکثر 10 پایانه مجهز به این مراکز فروش خواهند شد و قیمت میانگین هر ماسک حدود دو هزار تومان خواهد بود.
چرا مراجعات به بیمارستانها برای کرونا کم شد؟
معاون کل وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه آگاهی مردم در زمینه ویروس کرونای جدید افزایش یافته و در نتیجه با رعایت مسائل بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی، میزان ابتلای جدید به بیماری کاهش یافته است. بر این اساس با کاهش تعداد ابتلا، نیاز به بستری هم کاهش پیدا کرده است.
البته هنوز به فاز مهار کرونا نرسیدهایم، بلکه همچنان در فاز مدیریت بیماری هستیم و بر همین اساس همچنان به مردم توصیه میکنیم که نکات مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند.
آرایشگاه های مردانه همچنان تعطیل است
براساس اطلاعیه اتحادیه صنف آرایشگران مردانه تهران، تمام آرایشگاهها باید تا تصمیم گیری جدید ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیل باشند.
برگزاری کنکور سه هفته بعد از پایان امتحانات
وزیر آموزش و پرورش گفت: برگزاری حضوری امتحانات نهایی درانتظار اجازه وزارت بهداشت است. فعالیتهای آموزشی مدارس تا پایان خرداد ماه ادامه خواهد داشت.
اگر ملاحظهای از طرف وزارت بهداشت نباشد در پایه دوازدهم، از ۱۷ خردادماه امتحانات نهایی به مدت سه هفته برگزار خواهد شود و بعد از سه هفته وقفه، دانش آموزان آزمون کنکور میدهد.
بروز قطعی موج دوم و سوم کرونا
رییس سازمان غذا و دارو بیان کرد: در پاییز (ماههای مهر، آبان و آذر) نگرانیمان بسیار جدی است؛ چراکه در این ایام میتواند موج بعدی کرونا رخ دهد.
مهمترین توصیه رعایت بهداشت فردی و فاصلهگذاری اجتماعی است.
پیش بینی وزارت بهداشت از روند نزولی شیوع کرونا
معاون کل وزارت بهداشت گفت: با روند کنونی تدریجی و احتیاط در بازگشایی کسب و کارها، رعایت بهداشت فردی در جامعه و طرح فاصله گذاری اجتماعی، پیش بینی می کنیم روند نزولی شیوع ویروس کرونا در جامعه ادامه داشته باشد.
چرا نرخ قربانیان سالمند کرونا در ایران پایین است؟
قاسم جان بابایی، معاون درمان وزیر بهداشت با تشریح علت موفقیت ایران در مقابله با کرونا، دستاورد مهم ایران در مقابله با کرونا را برخورداری از فرهنگ غنی خواند و ادامه داد: نگهداری از سالمند در منزل یکی از بخشهای همین فرهنگ غنی است که سبب شد آمار مرگومیر بر اثر کرونا در سنین بالای ۷۰ سال در میان سالمندان کشورمان کم باشد و این در حالی رخ داد که در آمریکا و اروپا بالاترین آمار مرگ و میر مربوط به سن بیش از ۷۰ سال بود.
طرح ترافیک منجر به استفاده بیشتر از حمل ونقل عمومی میشود
معاون کل وزارت بهداشت گفت: حمل ونقل عمومی جزو مکانهای خطرناک برای انتقال کرونا است و استفاده از وسیله شخصی میتواند امنتر باشد، اما وقتی طرح ترافیک اجرا میشود، افرادی که از خودروی شخصی استفاده میکنند به سمت استفاده از حمل و نقل عمومی میروند.
۸.۷ درصد از درآمد ناخالص ملی کشور در حوزه سلامت هزینه میشود.
مناطق سفید، شهرستانهایی هستند که در ۱۴ روز گذشته کمتر از یک بستری داشتند که این منطقه از نظر ما سفید محسوب میشود.
اقدامات سازمان سینمایی در روزهای شیوع کرونا
حسین انتظامی، رئیس سازمان سینمایی با تاکید بر اینکه جبران ضرر و زیان صنعت سینما در پی شیوع ویروس کرونا یکی از اولویت های اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است گفت: در جلسات متعدد بررسی آسیب های کرونا مقرر شده است تا از قشرهای آسیب پذیر سینما از طریق پرداخت مستقیم و همچنین فعالیتهایی که بر اثر کرونا دچار آسیب و تعطیلی شدهاند، حمایت شود.
۹۰ درصد مردم هنوز به کرونا مبتلا نشدهاند
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: در مقابله با کروناویروس سلاحی جز رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در دست نداریم.
طبق آمار، در آلودهترین شهرهای کشور در سختترین شرایط، کمتر از ۱۰ درصد مردم به این عفونت مبتلا شدند، یعنی ۹۰ درصد مردم هنوز به این ویروس مبتلا نشدهاند.
فوقالعاده خدمات ارزنده کرونا بهزودی پرداخت میشود
نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: دستورالعمل پرداخت فوقالعاده خدمات ارزنده کرونا در بخش بهداشت و درمان کشور در حال تهیه است و به زودی پرداخت میشود.
مهدهای کودک بازگشایی می شوند
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی: مهدکودکها برای ثبت نام سال جدید و خدمات در فضای مجازی برای کودکانی که قبلا مراجعه میکردند، میتوانند با یک سوم نیرو بازگشایی شوند.
استقرار پلیس در گیتهای ورودی مترو
رئیس پلیس مترو پایتخت گفت: با اجرای طرح حضور مسافران با ماسک در مترو عوامل انتظامی نسبت به کنترل مسافران موارد لازم را اجرا کرده و از ورود مسافرانی که ماسک به صورت نداشته باشند، ممانعت به عمل میآورند.
انجام تست جدید کرونا از مسافران کشورهای پرخطر
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی گفت: از مسافرانی که مبدا آنها کشورهای پر خطر اروپایی و آمریکا باشد، تست کرونا گرفته میشود و به مدت ۲ هفته در منازل خود قرنطینه خواهند شد.
تست مخاط به عنوان دقیقترین تست کروناست و طی ۲۴ ساعت به مسافر اعلام میشود.
این تستها در فضاها و اتاقکهای مخصوص دریافت و انجام میشود.
کاهش آمار کرونا به معنای افول قطعی بیماری نیست
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: گرچه نسبت به روزهای گذشته شاهد کاهش آمار با شیب نستبا ملایم تری هستیم اما این شرایط را باید شکننده تلقی کنیم زیرا به دلیل ذات فریب کارانه این ویروس، نوپدید بودن و ماهیت خاص تموج و شناور بودن آن در کلانشهرهایی نظیر تهران باید همچنان مراقبت کرده و احتیاطات لازم را به کار بندیم چون ممکن است به سرعت شرایط تغییر کند.
این بیماری مطلقا از جامعه رخت نبسته است و نباید فریب کاهش آمار را خورد. اگر امروز با یک فراز و فرود آماری روبرو هستیم این شرایط کاملا شکننده، ناپایدار و بی ثبات تلقی می شود و به معنای عادی سازی شرایط و رسیدن بیماری به افول قطعی نیست.
بازگشایی مشاغل پررفتوآمد تا پایان اردیبهشت
رئیسجمهور در جلسه رؤسای کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله کرونا گفت: امیدواریم با رعایت پروتکلها از سوی مردم بتوانیم ظرف ۲ هفته آینده یا نهایتاً تا پایان اردیبهشت مشاغل و مراکز پررفتوآمد و پرتجمع را به شرط تحقق شرایط لازم بازگشایی کنیم.
سینماها به دلیل جلوگیری از گسترش ویروس کرونا همچنان تعطیل است
سینماهای کشور به علت شیوع ویروس کرونا کماکان تعطیل هستند.با وجود اینکه بیش از ۶۰ روز از تعطیلی سینماهای سراسر کشور میگذرد تاکنون راهکاری قطعی برای بازگشایی مجدد این مراکز اعلام نشده است.
سختگیریها تا مهار کامل کرونا باید ادامه پیدا کند
سوری، عضو ستاد ملی کرونا بیان کرد: مبنای علمی و کارشناسی سفید، زرد و قرمز اعلام کردن شهرها معلوم نیست.
در شرایطی که هنوز اپیدمی کرونا رو به گسترش دارد، کاهش فاصلهگذاری فیزیکی نگران کننده است و به نظر میرسد به سمت مصونیت همگانی پیش میرویم.
زمانی اپیدمی در یک جامعه خاموش می شود و می توانیم آن منطقه را سفید اعلام کنیم که حداقل دو دوره دو هفته ای یعنی چهار هفته بگذرد و در آن جامعه مورد جدیدی از بیماری دیده نشود، بنابراین اطلاق منطقه سفید به برخی شهرهای کشور چندان درست نیست و خیلی خوشبینانه است.
برآورد اپیدمی کرونا در هیچ شهری انجام نشده است.
بحث هایی که بین شورای شهر و وزارت بهداشت و دستگاههای دیگر درباره آمار کرونا وجود دارد نشان می دهد که همه به یک نقطه و برآورد دقیق که مورد توافق همه باشد نرسیده ایم.
آغاز امتحانات نهایی دانشآموزان از ۱۷ خرداد
مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش برنامه امتحانات نهایی کلیه رشتههای تحصیلی را برای خرداد ماه سال تحصیلی ۹۹ – ۱۳۹۸ اعلام کرد
امتحانات نهایی خردادماه۹۹ از ۱۷ خردادماه آغاز و تا ۱۶ تیرماه ادامه خواهد داشت
بیماران خاص در زمان کرونا هم باید به مراکز درمانی مراجعه کنند
رییس بنیاد بیماری های خاص گفت: در بیماران خاص امکان تامین دارو و درمان از راه دور در شرایط کرونایی، وجود ندارد؛ چراکه به عنوان مثال بیماران دیالیزی باید حتما برای دیالیز به مراکز درمانی مراجعه کنند. حضور در داروخانه، یکی از خطرات جدی برای بیماران خاص در شرایط کرونا است.
مشکل جدی دارویی نداریم.
در زمینه ابتلای بیماران خاص آماری به ما ارائه نشده است. البته ما درخواست دریافت آمار را دادیم. به هر حال طبق اطلاعاتی که از مراکز درمانی مختلف دریافت کردهایم، تعدادی از بیماران خاص به کرونا مبتلا شدهاند، اما خوشبختانه میزان مرگ و میر در آنها بسیار کم بوده است.
مردان بیش از زنان به کرونا مبتلا شدند
معاون درمان وزیر بهداشت بیان کرد: آمارها نشان می دهد که مردان به خصوص مردان شاغل که در کسب و کارها بیشتر فعال بوده اند،بیش از زنان به کرونا مبتلا شده اند و آمار فوتی های مردان نیز بیشتر است.
اکنون بیش از ۱۳۰ آزمایشگاه تشخیصی در کشور برای کرونا فعال است و نتایج آزمایشها به صورت روزانه اعلام و در پرونده بیمار ثبت می شود.
از حدود ۲۵ اسفند روند کاهشی کرونا در کشور شروع شد و هنوز هم روند کاهشی ادامه دارد.
واکنش پلیس به تاثیر مصرف موادمخدر برای پیشگیری از کرونا
رییس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا اعلام کرد: مصرف مواد مخدر بخش هایی از بدن مانند کبد، ریه و سیستم دفاعی بدن را درگیر و تضعیف می کند و قطعاً آسیب پذیری بدن را در مواجهه با بیماری کووید ۱۹ بیشتر خواهد کرد.
راه آهن تهران در روزهای شیوع کرونا
قطارهای مسافربری با رعایت اصول بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی اقدام به جابه جایی مسافران می کنند.م سافران نیز موظف به رعایت این نکات در ایستگاه های راه آهن هستند.
در قطارهای شرکت رجا در این شرایط در هر کوپه حداکثر دو مسافر حضور دارند و بقیه صندلیها خالی خواهد ماند. علاوه بر این پرسنل و مهمانداران قطار نیز ملزم به استفاده از ماسک و دستکش هستند.
آغاز به کار فعالیت مطب ها
معاون سلامت وزارت بهداشت خبر داد: طبق دستور العمل فعالیت مطب ها آغاز شده است
از ازدحام در مطب ها خودداری کنند.
خدمات غیرکرونایی بیمارستانها هم شروع شده است.
اجازه دولت برای برگزاری مراسم های مذهبی در ۱۲۷ شهر سفید
رییس دفتر رییس جمهور خبر داد: دولت در ۱۲۷ شهر که شرایط سفید اعلام شده، برای برگزاری مراسم با حفظ پروتکل های بهداشتی، هیچ محدودیتی اعمال نکرده است.
وزارت بهداشت هم تلاش میکند که بررسی مجدد کند که تا شبهای احیا چطور میتوانیم شهرهای زرد را به سفید تبدیل کنیم ولی نظر قطعی وزارت بهداشت تا امروز این است که اگر شهرهایی قرمز ماندند قطعا نباید این مراسم در آن شهرها برگزار شود.
لزوم اقدامات مداخله ای در ناوگان حمل و نقل عمومی
فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در شهر تهران گفت: با توجه به افزایش استفاده مردم در رزوهای اخیر از ناوگان عمومی نظیر مترو و اتوبوس در شهر تهران، نیازمند انجام یکسری اقدامات مداخلهای هستیم.
احتمال تاخیر در برگزاری کنکور
وزیر بهداشت خبر داد: به زودی در مورد برگزاری کنکور با همکاران مان برآورد می کنیم که در درست ترین زمان که کمترین آسیب را به فرزندان ایران وارد کند، آن را برگزار کنیم.
گرچه ممکن است تاخیر در برگزاری کنکور، باعث ایجاد اضطراب شود اما تاخیر را اگر به قیمت تامین سلامتی آیندگان کشور باشد با جان و دل می پذیریم.
امکان ابتلای دوباره بیمارن مبتلا به کووید 19
وزیر بهداشت گفت: امکان ابتلای دوباره بیماران کووید ۱۹ به این بیماری وجود دارد.
آیا ویروس کرونا در ایران ضعیف شده است؟
مردانی،متخصص بیماری های عفونی با اشاره به کاهش موارد جدید ابتلا به کرونا در کشور درباره برخی شایعات مبنی بر ضعیف شدن و از بین رفتن کرونا طی دو ماه آینده، گفت: طبق اعلام دبیر کل سازمان بهداشت جهانی ما نمی توانیم برای پایان اپیدمی کرونا تاریخی را تعیین کنیم.
ایجاد ۳۸۹ مرکز نمونهگیری سرپایی کرونا در کشور
معاون وزیر بهداشت خبر داد: ۳۸۹ مرکز نمونهگیری سرپایی کرونا در کشور ایجاد شده است.
بستری در بیمارستانها نصف شد.
۱۵ درصد از افرادی که به آزمایشگاه های سرپایی مراجعه کرده اند، مبتلای قطعی به این بیماری بوده اند و ۲۱ درصد از افرادی که با آنها در ارتباط بوده اند نیز پاسخ آزمایش شان، مثبت بوده است.
عرضه ماسک با قیمت مناسب در ۲۵ ایستگاه مترو
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه اعلام کرد: جلوگیری از ورود افراد فاقد ماسک به مترو از شنبه 13 اردیبهشت
عرضه ماسک با قیمت مناسب در ۲۵ ایستگاه
روند افزایشی ابتلا به کرونا در خوزستان
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خبر داد: روند افزایشی ابتلا به کرونا در خوزستان
احتمال بازگشت سختگیریها و تعطیلی مجدد صنوف
با توجه به مستندات و شواهد موجود و در صورت تداوم شرایط اجتماعی فعلی که همراه با عدم توجه به هشدارهای خودمراقبتی است، هفته آینده بسیار سخت و دردناک خواهد بود.
۱۵ درصد تست کرونای افراد عادی کشور مثبت بوده است
معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد:
طبق بررسی ها ۱۵ درصد تست کرونای افرادی عادی در کشور مثبت بوده است.
امروز به واسطه همراهی و مدیریت خوب شهرها و استان های کشور تدابیر ویژه ای درمقابله با بیماری ویروسی کرونا صورت گرفته است.
تا زمانی که مورد ابتلا داریم این سیر ویران کننده دوباره ممکن است باز گردد و دارو، واکسن برای بیماری ویروسی کرونا نداریم.
با گرم شدن هوا ویروس در محیط زودتر از بین میرود
دکتر مینو محرز گفت: ظاهرا در تهران پیک شدید بیماری را به دلیل رعایت فاصلهگذاری گذراندهایم.
تنها راه کنترل ویروس کرونا که در دنیا هم ثابت شده است، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی است.
کرونا ضعیف نشده، تا حدی کنترل شده است.
کرونا چه تاثیری بر کسب و کار ایرانیان گذاشته است؟
بر اساس نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) با موضوع تاثیرات اقتصادی شیوع کرونا و اینکه مردم در زمان شیوع کرونا به چه میزان به فرد یا افرادی کمک مالی کردهاند، مشخص شد که حدود ۵۱ درصد از پاسخدهندگان با کاهش درآمد و حدود ۴۲ درصد با تعطیلی کسبوکار خود در شرایط شیوع کرونا مواجه شدهاند.
این نظرسنجی از افراد بالای ۱۸ سال و با حجم نمونه ۱۵۶۳ نفر در بازه زمانی ۲۴ تا ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ انجام شده است.
۱۱۶ شهرستان از نظر شیوع کرونا در وضعیت سفید قرار دارند
معاون کل وزارت بهداشت خبر داد: در بررسی دو هفته اخیر مشخص شده است که ۱۱۶ شهرستان در کشور در وضعیت سفید قرار دارند.
درخصوص بازگشایی مراکز مذهبی، فرهنگی و ورزشی این مراکز سفید یکشنبه آینده تصمیمگیری خواهد شد.
آمار بیماران کرونایی در مازندران پس از یکماه صعودی شد
آمار بیماران کرونایی در مازندران پس از حدود یک ماه روند نزولی، بار دیگر طبق آمار دانشگاه علوم پزشکی این استان روند افزایشی به خود گرفت و تعداد بیماران جدید بستری از آمار ترخیصیها پیش افتاده است.
در حالی آمار بیماران کرونایی بستری در بیمارستان های تحت مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مازندران، یکی از ۲ دانشگاه علوم پزشکی استان، به دلیل عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و عادی سازی رفتاری نسبت به ویروس کرونا روند افزایشی به خود گرفت که از سوم فروردین ماه سال جاری تا ۱۱ اردیبهشت روند کاهشی داشت.
مهدهای کودک مجاز به پذیرش کودکان نیستند
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد: فقط بازگشایی بخش اداری مهدهای کودک امکانپذیر شده است.
به دلیل خطرات جانی ناشی از بیماری کووید-۱۹، مهدهای کودک به هیچ عنوان مجاز به پذیرش کودک نیستند.
طرح ترافیک اجرا نمی شود
استاندار تهران گفت: تا زمانی که مقدمات افزایش حفاظت فیزیکی در حمل و نقل عمومی را افزایش ندهیم طرح ترافیک اجرایی نمیشود.
آزمونهای دانشجویان علوم پزشکی تهران به صورت مجازی برگزار می شود
معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: با تصمیم شورای آموزشی دانشگاه آزمونهای دانشجویان به صورت مجازی برگزار می شود و به دنبال روشی برای پیادهسازی آزمونهای دانشجویان خارجی هستیم.
توضیحات استاندار تهران درباره اجباری شدن ماسک در مترو
انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران گفت: بیماری کرونا یک وابستگی به محیطهای پر جمعیت دارد و در این محیطها شیوع گسترش پیدا میکند. بنابر این، ما معتقد بودیم که طرح ترافیک باید لغو شود و مردم از حمل و نقل عمومی کمتر استفاده کنند و بیشتر از وسایل نقلیه شخصی استفاده کنند. از امروز (شنبه) مقرر شده است که حفاظت فردی و استفاده از ماسک در حمل و نقل عمومی اجبار شود و طرح ترافیک نیز اجرایی نمیشود تا جلوی سرایت این بیماری را بگیریم. وزیر بهداشت نیز مطرح کردهاند که فعلاً اجرای طرح ترافیک در تهران نخواهیم داشت تا مقدمات حفاظت فردی مثل ماسک و دستکش را فراهم کنیم.
قطعاً قیمت ماسکها در مبادی ورودی مترو و اتوبوس ۲ تا ۵ هزار تومان خواهد بود.
بازگشایی مراکز آموزشی منوط به تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا است
براساس اطلاعیه وزارت آموزش و پرورش، هرگونه بازگشایی مراکز آموزشی منوط به تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا است.
تاکنون مطلبی در این موضوع از طریق ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام نشده است.
دستور رییس جمهور به وزیر بهداشت در خصوص دستورالعملهای بازگشایی مراکز پرتجمع
رئیسجمهور در تماس تلفنی بر ضرورت تعیین شاخصهای سه وضعیت سفید، زرد و قرمز از سوی وزارت بهداشت و درمان تأکید کرد و افزود که دستورالعملهای بهداشتی برای بازگشایی و ازسرگیری فعالیتها در شهرستانهای دارای هرکدام از این سه وضعیت، تدوین و ارائه شود.
اجرای مراسم غسل برای تمامی جان باختگان کرونا
نماینده ولی فقیه در سپاه گفت: در سراسر کشور تمام عزیزانی که در اثر کرونا از دنیا میروند با کمال احترام غسل داده میشوند، کفن میشوند و نماز خوانده میشود.
روزهای اول در تهران به دلیل افزایش تعداد فوتیهای کرونا متوفیها را در زیرزمین بیمارستان بقیهالله غسل میدادیم.
ساخت واکسن کرونا راحت نیست
رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: بدليل پيچيدگی ماهيت ويروس کرونا ساخت واکسن به راحتی امکان پذير نيست و آنچه در دنيا گفته میشود بيشتر جنبه تبليغاتی دارد.
موج دوم و سوم کرونا در راه است
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: موج دوم و سوم کرونا قطعا رخ خواهد داد.
اولین سینما ماشین بعد از انقلاب در ایران به دلیل کرونا
اگرچه در سال های پیش از انقلاب در تهران سینما ماشین وجود داشته اما پس از ۴ دهه این تجربه همزمان با محدودیت های اعمال شده برای سینماها به خاطر کرونا، نخستین تجربه سینما ماشین در برج میلاد با اکران فیلم خروج تجربه شد.
موافقت صندوق توسعه ملی با استمهال اقساط به دلیل کرونا
هیات عامل صندوق توسعه ملی با استمهال سه ماهه در بازپرداخت اقساط تسهیلات اعطایی از محل قراردادهای عاملیت ارزی و ریالی، موافقت کرد.
کیش، ۱۶ روز بدون ثبت بیمار مبتلا به کرونا
سخنگوی شورای سلامت کیش اعلام کرد: جزیره کیش ۱۶ روز را بدون ثبت بیمار مبتلا به ویروس کرونا سپری کرده است ولی البته این دلیلی بر پاک بودن و از بین رفتن ویروس کرونا در کیش نیست.
هم اکنون ۴ مورد مشکوک در بیمارستان بستری هستند که پاسخ آزمایش دو نفر منفی بوده و منتظر دریافت آزمایش دو بیمار دیگر هستیم.
شایعه دستور بازگشایی مدارس و دانشگاهها، مساجد و اماکن زیارتی از طرف ریاست جمهوری صحت ندارد
کیانوش جهانپور، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا موضوع دستور رئیس جمهور و موافقت وزیر آموزش و پرورش مبنی بر بازگشایی مدارس و دانشگاههای ۱۱ استان از اول هفته آینده را شایعه و کذب محض خواند و گفت: چنین دستوری به هیچ وجه از سوی رئیس محترم جمهوری صادر نشده و چنین مصوبهای از ستاد ملی مقابله با کرونا وجود خارجی ندارد.
موضوع تعطیلی مدارس و مراکز آموزش عالی در همه استانها تا پایان ماه مبارک رمضان بر قوت خود باقیست و در سایر موارد نیز حسب وضعیت و ارزیابی خطر در هر منطقه، فهرست مناطق با وضعیت سفید در جلسات آتی ستاد ملی مقابله با کرونا از سوی وزارت بهداشت اعلام شده و در صورت تصویب ستاد، صرفا در این مناطق آنهم مشروط به رعایت پروتکلهای ابلاغی احتمالا شاهد بازگشایی برخی اماکن یا برگزاری محدود و مشروط برخی تجمعات از جمله نمازهای جمعه یا جماعت خواهیم بود.
جهانپور افزود: موضوع بازگشایی اماکن در چارچوب طرح فاصله گذاری هوشمند، بصورت مرحلهای و تدریجی با رعایت شروط و احتیاطات لازم تصویب و ابلاغ خواهد شد و در این رابطه اکیدا از مردم عزیز و هموطنان گرامی خواهشمندیم ضمن کسب اطلاع از منابع رسمی، به شایعات توجهی نداشته باشند و البته در هر صورت و هر شرایطی موضوع حیاتی مراعات توصیههای بهداشتی و رعایت فاصله گذاری فیزیکی را حتی با دقت و جدیتی بیشتر از گذشته کماکان وجهه عمل خود قرار دهند.
الزام استفاده از ماسک و دستکش در مترو و اتوبوس از ۴ روز آینده
جمالی نژاد معاون عمرانی وزارت کشور خبر داد: مصوبه الزام استفاده مسافران در مترو و اتوبوس از ماسک و دستکش برای اجرا از ۴ روز آینده به استانداریها و شهرداریهای سراسر کشور ابلاغ شد.
به منظور حفظ سلامتی افرادی که قصد دارند از سامانههای حمل و نقل عمومی شهری استفاده کنند، در سطح ملی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت کشور ابعاد مختلف این موضوع و نحوه تهیه و توزیع ماسک را پیگیری و اجرایی کنند.
بیش از ۴۰۰ هزار ماسک صرفا روزانه برای ناوبران حمل و نقل عمومی کشور نیاز است.
پرداخت بیمه بیکاری کرونا در انتظار تخصیص بودجه
مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با توجه به شرایط خاص موجود منتظر اعلام و تخصیص اعتبار سازمان برنامه و بودجه کشور در ارتباط با موضوع پرداخت مقرری بیمه بیکاری مشمولان هستیم.
ایران صادرکننده کیتهای تشخیصی سرولوژی کرونا میشود
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری خبر داد: براساس تفاهم با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مجوز صاردات نخستین کیتهای سرولوژی ارائه میشود تا نخستین صادرات کیتهای تشخیص سرولوژی را در این هفته شاهد باشیم.
آغاز به کار راه آهن با رعایت پروتکل های بهداشتی
مدیر عامل شرکت راه آهن اعلام کرد: با رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در حمل و نقل، کار جابجایی مسافران را آغاز کردیم.
ابتلای قطعی ۱۳۳ نفر از نیروهای پلیس به کرونا
رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی گفت: ۱۳۳ نفر از همکاران ما در پلیس راهور مبتلای قطعی به ویروس کرونا شدند که بسیاری از آن ها بهبود یافته و چند نفر دیگر طول درمان خود را طی میکنند و خوشبختانه فوتی در این مورد نداشتیم.
نگهداری معتادان تا یک سال در مراکز ماده 16 با تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدرگفت: براساس مصوبه کمیته درمان وزارت بهداشت در اسفند ماه مقرر شد که معتاد جدید به مراکز اضافه نشود که با توجه به شرایط ایجاد شده در اسفند ماه، تصمیم درستی بود.
اگر این اقدام صورت نمیگرفت فاجعه بزرگی در مراکز ایجاد میشد.
ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب کرد که ۶ ماه نگهداری معتادان به یک سال تبدیل شود.
جمعآوری معتادان مجددا آغاز شده که کمک کننده خواهد بود.
دانشگاه ها به خاطر کرونا تعطیل نیستند
وزیر علوم گفت: به هیچ وجه نباید این القاء در جامعه شکل گیرد که دانشگاهها تعطیل هستند؛ دانشگاهها به هیچ وجه تعطیل نیستند.
فقط کلاس های درس به صورت حضوری برگزار نمی شود و فعلا آموزش های آنلاین و مجازی جایگزین آن شده است. سایر بخش های دانشگاه ها اعم از اداری، پژوهشی، آزمایشگاه ها و بخش دیگر فعال و مشغول ارائه خدمات هستند.
تمام خانوارهای یارانه بگیر میتوانند وام یک میلیونی دریافت کنند
سخنگوی ستاد تسهیلات کرونا اعلام کرد: زمان مشخصی برای اتمام ارسال کدملی سرپرستان خانوار برای دریافت وام یک میلیونی وجود ندارد و تمام خانوارهای یارانه بگیر این تسهیلات را دریافت می کنند.
روزانه ۱۰ تا ۱۲ هزار تست آزمایشگاهی کرونا انجام میشود
رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد: روزانه بین ۱۰ تا ۱۲ هزار تست کرونا در کشور انجام میشود و البته تلاش این است که ۱۰ برابر موارد شناسایی شده روزهای قبل، تست انجام شود.
مردم میتوانند با سادهترین ابزارها در منزل، ماسک تولید کنند. هرچند در حال حاضر بین ۲۰ تا ۲۵ برابر، تولید ماسک افزایش یافته و هرکسی که بتواند ماسک تهیه کند، ماسک موجود است.
تا امروز تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا این است که در کلانشهرها طرح ترافیک نخواهیم داشت.
اصراری به استفاده ماسکN95 در متروها نداریم
کیانوش جهانپور گفت: اصراری به استفاده ماسک N95 در متروها نداریم و مردم میتوانند براساس فیلمهای آموزشی وزارت بهداشت اقدام به تهیه ماسکهای خانگی کنند.
هیچ جایگزینی برای تست PCR فعلا وجود ندارد
براساس آخرین اطلاع بنده ۱۲۰۰ نفر از مبتلایان به HIV تست کرونا دادند که تستشان منفی بود اما این به معنای عدم ابتلای قطعی این افراد نیست.
نتایج اولیه تستهای پلاسمای کرونا مثبت اعلام شد
رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا خبر داد: نتایج اولیه تستهای پلاسمای کرونا مثبت اعلام و قرار شد مجوز صادرات برای تستهای الایزا صادر شود تا کشورهای دیگر هم بتوانند از این تستها استفاده کنند.
قرار شد مطالعه بر روی داوری فاویپیراویر تمام شود و پزشکان حق تجویز نداشته باشند.
گیلان از پیک بحران کرونا عبور کرد
نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت و درمان در مدیریت بحران کرونا در گیلان گفت: هم اینک از پیک بحران کرونا عبور کرده ایم و امید است همچنان با تداوم رعایت بهداشت فردی و توصیه های ایمنی و پروتکل های ستاد ملی کرونا از سوی مردم، این استان شاهد پیک جدیدی از شیوع کرونا نباشند.
ثبت نام 149 هزار نفر برای دریافت بیمه بیکاری
استاندار تهران از ثبت نام ۱۴۹ هزار نفر برای دریافت بیمه بیکاری در این استان خبر داد.
محسنی بندپی درجلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان تهران: این تعداد ثبت نام به دلیل تأثیر شیوع ویروس کرونا بر بازارهای اقتصادی بوده است.
پرداخت بیمه بیکاری صرف به کارگر خیلی مطلوب دولت نیست و بانکهای استان باید متناسب با ظرفیتهای تهران به بخش تولیدتسهیلات ارائه کنند.
محدودیت زمانی برای دریافت وام یک میلیونی برداشته شد
طبق گفته وزیر کار، محدودیت ارسال کد ملی برای وام یک میلیونی وام کرونا از طریق پیامک برداشته شده است و مادامی که کرونا ادامه دارد و خانواری باشد که کمک را دریافت نکرده باشد می تواند این تسهیلات را دریافت کند.
رفتار ویروس کرونا بطور دقیق مشخص نیست
دکتر عمادی متخصص بیماریهای عفونی گفت: با وجودی که ویروس کرونا در محیط های گرم فعالیت کمتری از خود نشان می دهد اما شاهد افزایش مبتلایان به کرونا در کشورهایی همچون برزیل با هوای گرم هستیم.
تغییر موضوع شکایات دانشگاهیان در دوران کرونا
مدیر کل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم از امکان ثبت شکایات غیر حضوری و آنلاین از دانشجویان و دانشگاهیان در دوران تعطیلی ناشی از کرونا ویروس خبر داد و گفت: موضوع شکایات دانشجویان طی دو ماه اخیر تغییر کرده است.
او افزود: موضوع شکایات بیشتر به چالشهایی که شیوع کرونا ایجاد کرده مرتبط است. به عبارت دیگر با توجه به کاهش حضور دانشجویان در دانشگاهها، مسلما اعتراضات مربوط به موارد حضور در دانشگاه کاهش پیدا کرده و طبیعتا شکایات به سمت و سوی کرونا وتبعات ناشی از آن سوق پیدا کرده است.
ضرورت بازنگری برنامههای عادی دانشگاهها باتوجه به وضعیت فوق العاده فعلی
مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم با تاکید بر اینکه برنامه آموزشی دانشگاه ها باید برای وضعیت فوق العاده مجددا مورد بررسی مجدد قرار بگیرد، گفت: توجه به حفظ و ارتقای کیفیت آموزش دغدعه اصلی ما در شرایط شیوع کرونا ویروس است.
آهنچیان محورهای اقدام در حوزه آموزش برای سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ را پیشگیری از افت در میزان و نوع کوششها در اجرای آییننامه مهارتافزایی و ارتقای توان اشتغال پذیری دانشجویان و سایر طرحهای سیاستی آموزش عالی عنوان کرد و گفت: یکی از سیاستهای اصلی وزارت علوم و نظام آموزش عالی مرتبط با مهارت افزایی دانشجویان بوده است که با فرض دوام وضعیت فوق العاده باید در برنامه های نیمسال بعد (۱۴۰۰- ۱۳۹۹) دیده و در نظر گرفته شود که البته اجرای این آیین نامه پیگیری میشود و کماکان مورد تأکید وزارت علوم است.
درخواست داوطلبان کارشناسی ارشد ۹۹ برای تعویق مجدد کنکور به دلیل کرونا
با نزدیک شدن به زمان برگزاری کنکور کارشناسی ارشد، تعداد زیادی از داوطلبان، تعویق مجدد این آزمون را خواستار شده اند.
فاطمه زرین آمیزی، مدیرکل روابط عمومی و سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در گفتوگویی درباره تعویق مجدد کنکورها گفت: سازمان سنجش یک سازمان مجری است و همان طور که زمان برگزاری آزمون دکتری از اسفند به خرداد موکول شد؛ زمان برگزاری بقیه آزمونها هم تغییر کرد. باید ستاد مقابله با کرونا در مورد این مسئله تصمیم بگیرد.
زمانبندی آموزش هنرستانها به تصمیم ستاد مبارزه با کرونا بستگی دارد
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه فنی حرفهای و کاردانش آموزش و پرورش گفت: زمانبندی آموزشهای هنرستانها طبق تصمیمهای ستاد ملی مبارزه با کرونا انجام میشود.
سید مصطفی آذرکیش افزود: برگزاری کلاسهای حضوری دانشآموزان به تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا بستگی دارد. پس از عادی شدن شرایط و امکان برگزاری کلاس در تابستان، آموزش و پرورش براساس مصوبات و مقررات اجازه دارد در تابستان یا سال تحصیلی آینده بخشی از این عقبماندگی را برای دانش آموزان پایه دهم و یازدهم جبران کند، اما وضعیت آموزشی پایه دوازدهم که خروجیهای نظام آموزشی کشور هستند، متفاوت است.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره وضعیت بازار طلا، گفت: بازار طلا به دلیل شیوع ویروس کرونا، هنوز شرایط آرام و با ثبات خود را باز نیافته است.
ابراهیم محمدولی با اشاره به بازگشایی واحدهای صنف طلا و جواهر در روزهای اخیر گفت: این واحدها هنوز به طور کامل فعالیت خود را از سر نگرفتهاند، اما به تدریج شرایط در حال بهبود است.
او درباره وضعیت معاملات بازار طلا نیز گفت: بررسی معاملات روزهای اخیر نشان می دهد حجم معاملات اکنون معادل حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد میزان معاملات دوران پیش از کرونا است.
امکان عملیاتی شدن استفاده از ماسک در حمل و نقل عمومی همچنان جای پرسش دارد
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به حواشی اجباری شدن استفاده از ماسک در ناوگانحمل و نقل عمومی توضیح داد: توصیه ما این است برای حمل و نقل عمومی استفاده از ماسک اجباری شود، در برخی از کشورهای توسعه یافته هم بعضا در ورودی ایستگاه ها ماسک توزیع می شود. اما مشکل اصلی این است که پنج میلیون ماسک( میزان سفر با حمل و نقل عمومی) به چه شکل باید تهیه و توزیع شود و این پرسش امکان عملیاتی شدن استفاده از ماسک را تا به امروز نداده است.
ارسال پروتکلهای بهداشتی برای ۹۷۰۰ شغل
معاون بهداشت حرفه ای مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ضمن تاکید بر رعایت ایمنی و بهداشت حرفهای جهت پیشگیری از بیماریهای واگیر و غیرواگیر در محیطهای کاری، در عین حال اقدامات انجام شده جهت مقابله با کرونا در محیطهای کاری را تشریح کرد.
یحیی خسروی با اشاره به اقدامات این اداره در مقابله با کرونا، گفت: ستاد ملی مدیریت کرونا با محوریت مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت پس از مواجهه با بحران کرونا در دو مرحله برای مقابله با کرونا در محیطهای کار اقدام کرد. در گام اول فاصله گذاری، پروتکلهای بهداشتی محیط کار برای مشاغل با ضرورت فعالیت زیاد مانند کارکنان خدمات بهداشتی، حمل و نقل، کارکنان کفن و دفن و همچنین مشاغل با ریسک متوسط نظیر کارگاهها و صنایع و ادارات تدوین و ابلاغ شد و طرح تشدید بازرسی بهداشت حرفهای در کل کشور اجرا شد. از سوی دیگر فعالیت مشاغل با ریسک بالا و ضرورت فعالیت پایین در شرایط بحران کرونا به صورت موقت متوقف شد.
او در ادامه بیان کرد:در گام دوم فاصله گذاری طی فعالیتی شبانهروزی پروتکل های بهداشتی اختصاصی برای پوشش ۹۷۰۰ شغل متناسب با سطح ریسک آنها تدوین شد و از طریق سامانه اصناف و صنایع برای صاحبان مشاغل ثبت نام شده، ارسال شد.در ادامه بازرسان بهداشت حرفهای و بهداشت محیط دانشگاهها در سراسر کشور با همکاری بسیج اصناف و سایر سازمانهای نظارتی بر عملکرد اصناف و صنایع در حال نظارت هستند.
خسروی با اظهار امیدواری نسبت به همکاری سه جانبه میان دولت، کارفرمایان و تشکلهای کارگری و اصناف برای اجرای درست دستورالعملهای بهداشتی، تصریح کرد: در این صورت دیگر ناچار به قطع فعالیت صنایع و بنگاهها نخواهیم شد.
استفاده از ماسک در مترو اجباری شد
معاون کل وزارت بهداشت گفت: در محیط های باز الزام و اجباری برای زدن ماسک نیست اما، با توجه به اینکه حمل و نقل عمومی یک موضوع ناگزیر و حتمی است که به دنبال بازگشاییها وجود دارد، مصوبه جدید این است که مردم ملزم به استفاده از ماسک بوده و در ورودی متروها در ایستگاهها تا ماسک با قیمت مناسب و اندکی سوبسید در اختیار مردم قرار گیرد.
جزئیات فعالیت اغذیه فروشان از زبان پلیس تهران
معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس پایتخت خبر داد: آغاز فعالیت اغذیه فروشان، رستورانها و فست فودها در ماه مبارک رمضان منوط به تصمیم گیری ستاد ملی مبارزه با کرونا است.
در صورت دریافت تصمیم جدید از سوی ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا مبنی بر مجاز بودن و شروع به فعالیت مراکز پذیرایی از جمله رستوران، اغذیه فروشی، فست فود، آبمیوه و بستنی و ... (ارائه خدمات به صورت حقیقی و مجازی)، فعالیت اماکن یاد شده با رعایت اصول بهداشتی و استتار مکان مجاز است.
در ساعات روزه داری (از اذان صبح تا اذان مغرب)، فقط برای عرضه غذای سرد و به صورت بیرون بر و عرضه غذای گرم از یک ساعت قبل از اذان مغرب (افطار) تا اذان صبح مجاز بوده و در صورت مشاهده هر گونه تخلف، برابر مقررات و ضوابط با متخلفان رفتار خواهد شد.
حرم امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) در ماه رمضان بازگشایی نمی شوند
رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: در بازگشایی اماکن مذهبی فعلا تصمیم گرفته ایم که مردم فقط برای ادای نماز به مساجد بروند و ترجیحا در خانه وضو بگیرند، از ماسک استفاده کنند و با خودشان مهر و جانماز ببرند و سخنرانی، محافل قرآنی و مجلس دعا و مناجات نباید برگزار شود.
آرزوی همه ما این است که بتوانیم اماکن مذهبی و حرم ها مثل حرم امام رضا(ع) و حضرت معصومه (س) و اماکن متبرکه در شهر تهران و شیراز بازگشایی شوند، اما فعلا بنا بر وضعیتی که داریم تا پایان ماه رمضان امکان بازگشایی این اماکن متبرکه وجود ندارد.
اگر زمانی به مرحلهای رسیدیم که این اماکن در مناطق سفید باشند، درباره بازگشایی آنها تصمیمگیری میکنیم البته با روند فعلی بعید میدانم که به زودی این اتفاق بیفتد.
مهلت نگهداری معتادان در مراکز نگهداری تهران تا شش ماه تمدید می شود
محسنی بندپی، استاندار تهران اعلام کرد: ستاد ملی مبارزه با کرونا مهلت نگهداری معتادان را سه تا ۶ ماه تمدید کرد و از سوی دیگر کمیته درمان مقابله با کرونا متقاعد شد نسبت به جمعآوری و نگهداری معتادان رها شده اقدام کند.
مقرر شد مرکزی برای قرنطینه معتادان به منظور گرفتن تست کرونا در نظر گرفته شود که اگر تست این افراد مثبت بود به جای دیگر منتقل و افرادی که تستشان منفی باشد ۱۴ روز در مرکز فشافویه قرنطینه شوند که سازمان امور زندان ها مسئولیت قرنطینه را به عهده دارد.
جزییات بستههای بهداشتی سازمان سنجش برای کنکوریهای ۹۹
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد: سازمان سنجش آموزش کشور تمهیداتی برای ارایه بستههای بهداشتی به داوطلبان و دست اندرکاران در روزهای برگزاری کنکور در نظر گرفته است.
درخواست سازمان سنجش شامل دستکش، ماسک و ژل ضدعفونی کننده است.
در مقایسه با سال گذشته، فاصله گذاری ها میان داوطلبان افزایش می یابد.
برای این منظور سازمان سنجش پیشنهاد فاصله ۱.۶ متری بین هر صندلی را ارائه داده و این امر نیازمند افزایش حوزه های برگزاری کنکور است.
پیشنهاد جدید پلیس راهور برای کاهش ترافیک در روزهای کرونایی
سردار هادیانفر، رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی گفت: در ابتدا با لغو طرح ترافیک به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا موافق بودیم اما بتدریج شرایط به گونه ای شد که به عنوان مثال ترافیک در شهر تهران ۷۰ درصد افزایش یافت و شرایط به بی نظمی منجر شد.
بر این اساس پیشنهاد جدیدی برای محدودیت ساعت تردد در محدوده های طرح ترافیک به وزارت کشور اعلام کردیم.ِ
بر اساس این پیشنهاد افرادی که قبل از شروع طرح به محل کار خود می خواهند بروند، می توانند از خودروی شخصی استفاده کنند.
از سوی دیگر دو زمان ۱۴ تا ۱۶ بعد از ظهر را برای خروج کارمندان دولت در نظر گرفتیم تا خودروهایی که از طرح خارج می شوند، جریمه نشوند.
علل بروز عارضههای پوستی در برخی مبتلایان کرونا
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: همان طور که بسیاری از بیماریهای ویروسی ممکن است با ضایعات پوستی قرمز رنگ و یا جوشهایی همراه باشند، ویروس کرونا نیز در برخی از مبتلایان همراه با تظاهرات پوستی است اما نوع ضایعات پوستی خاصی که مشخص کننده ابتلا به کرونا باشد هنوز شناخته نشده است.
در برخی از مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ تظاهرات پوستی دیده شده که امکان دارد این عارضهها ناشی از عوارض دارویی باشد.
تکذیب شایعه آلودگی آب تهران به کرونا
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: اخباری که درباره آلودگی آب تهران به کرونا منتشر میشود صحت ندارد.
با اطمینان میگویم که آب شرب تهران به هیچ عنوان به ویروس کرونا آلوده نیست.
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی آبی که دارای کلر باقی مانده است به هیچ عنوان جایگاه ویروس کرونا نمیشود.
بازگشت دانشجویان ایرانی از میلان به تهران
سفارت ایران در ایتالیا از برقراری ۲ پرواز از میلان به تهران در روزهای چهارشنبه و شنبه ۱۰ و ۱۳ اردیبهشت ماه خبر داد.
پیش از این و در پی شیوع کرونا و در طی ۲ پرواز از رم به تهران تعدادی از دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در ایتالیا به کشور بازگشتند.
شورای امنیت به زودی برای صدور نخستین قطعنامه خود درباره کرونا اقدام میکند
شورای امنیت ظرف روزهای آتی برای نخستین بار پیشنویس قطعنامهای در خصوص بحران ویروس کرونا تصویب میکند.
تمدید تعطیلی حرم حضرت معصومه (س) و مسجد جمکران
استاندار قم خبر داد: به دلیل سفید اعلام نشدن وضعیت استان قم، همچنان اماکن مذهبی، حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران بسته بوده و نمازهای جمعه و جماعات نیز تا پایان اردیبهشت در مساجد برگزار نخواهد شد.
ارائه لایحه بسته محرک اقتصادی در شرایط بحرانی کرونا به شورای شهر تهران
شهردار تهران یکشنبه 7 اردیبهشت ماه با حضور در شورای اسلامی شهر تهران لایحه دو فوریتی "بسته محرک اقتصادی در شرایط بحرانی ناشی از شیوع ویروس کرونا" را به شورا تقدیم کرد.
ستاد ملی مقابله با کرونا درباره زباله سوز اهدایی چین تصمیم می گیرد
شهردار تهران درباره رسیدن دستگاه زباله سوز چینی به شهرداری تهران و حواشی پیرامون آن گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا در این باره تصمیم می گیرد.
برگزاری تجمعات مذهبی در مناطق سفید کرونا پس از اعلام وزارت بهداشت
سخنگوی وزارت بهداشت از وضعیت سفید کرونا در ده ها منطقه و شهرستان خبر داد و گفت: فهرست این مناطق احصا شده و بعد از اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، می توانند بازگشایی بقاع متبرکه یا برخی تجمعات مذهبی مانند نماز جمعه و ... را داشته باشند.
تداوم تعطیلی باغ پرندگان و بوستانهای جنگلی منطقه چهار تا اطلاع ثانوی
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه چهار تهران از تعطیلی بوستانهای جنگلی لویزان، یاس فاطمی، تلو، باغ پرندگان و بوستان بانوان(شهیده حدیدچی) به دنبال شیوع کووید-۱۹ خبر داد.
چند دستگاه تشخیص سریع بیماری کووید– ۱۹ وارد کشور شده است
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: چند دستگاه تشخیص سریع بیماری کووید– ۱۹ معروف به RT-PCR را به همراه تجهیزات راهاندازی، ارتقاء و کالیبره کردن آن و کیتهای تشخیصی بیماری کووید-۱۹ به ارزش بیش از ۲۰۰ هزار یورو از آژانس بینالمللی انرژی اتمی دریافت کردیم.
مهمترین مشکل خانواده های تهرانی در صورت ادامه شیوع کرونا چیست؟
نتایج یکی از نظرسنجی های ایسپا نشان می دهد مهمترین مشکل بخش اعظم خانواده های تهرانی در صورت ادامه شیوع کرونا مشکلات اقتصادی است.
یکی دیگر از مسائلی که آمار قابل توجهی داشته است آسیب های روحی و روانی است که مردم در صورت ادامه روند فعلی با آن مواجه میشوند.
وام یک میلیون تومانی ۵ میلیون جامانده، آخر هفته واریز میشود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: تلاش میشود تا پایان این هفته به ۵ میلیون و ۱۸۳ هزار خانوار باقی مانده که پیامکهای آنها دریافت شده است نیز این تسهیلات ارائه شود.
نتیجه افزایش تردد در تهران دو تا سه هفته دیگر پدیدار میشود
رئيس ستاد مقابله با بيماری کرونای استان تهران گفت: موارد جديد بستری در بيمارستانهای تابع شهر تهران ۲۹۴ مورد بود
آمار با ثبات امروز نتیجه فاصله گذاری اجتماعی و تعطیلات نوروزی است.
نتیجه افزایش تردد در شهر دو تا سه هفته دیگر پدیدار میشود.
نگران پیک دوباره کرونا در قم هستیم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: گرما تأثیری در کم شدن شیوع بیماری کرونا ندارد. در زمینه پیشگیری و قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا باید همچنان هوشیار باشیم و مردم را بیتفاوت نکنیم. خیابانها شلوغ شده و در مراکز فروش و عرضه کالا فاصلهها کم شده و عدم رعایت موازین بهداشتی ما را نگران میکند.
وضعیت سفید یک سوم شهرستان های گیلان
استاندار گیلان گفت: در استان گیلان براساس گزارشی که تاکنون از دانشگاه علوم پزشکی دریافت کرده ایم، یک سوم از شهرستانهای ما وضعیت سفید دارند.
نیاز بیش از ۶۰ درصد مردم به کمک دولت با شیوع کرونا
نتایج یکی از نظرسنجیهای مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) نشان میدهد، ۶۴.۴ درصد شهروندان گفتهاند به کمک اقتصادی دولت جهت گذران زندگی در ایام کرونا نیاز دارند.
مسئولیت قرنطینه معتادان به سپاه محول شد
مدیرکل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد: سپاه استان تهران مسئولیت آمادهسازی مرکز قرنطینه کووید۱۹را به عهده گرفته است.
بازگشایی مشروط مساجد
رئیس جمهور در جلسه ستاد مقابله با کرونا اعلام کرد: در مناطق سفید، مساجد و نماز جمعهها با رعایت پروتکلهای بهداشتی باز میشود.
زمان اجباری شدن ماسک از سوی وزارت کشور و وزارت صمت اعلام می شود
رئیس جمهور گفت: زمان اجباری شدن استفاده از ماسک در اتوبوس ها و مترو را وزارت کشور با هماهنگی وزارت صمت اعلام خواهد کرد.
دفترچههای بیمه سلامت تا پایان خرداد ۹۹ تمدید اعتبار شد
طاهر موهبتی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت خبر داد: در همه بیمارستانهای دولتی رسیدگی به اسناد درمان الکترونیکی است.
کرونا نشان داد که دولت الکترونیک چقدر در کاهش ترددها موثر است.
مرکز ۱۶۶۶ با ظرفیت ۱۳۰ خط، پاسخگوی سوالات بود.
۹۰۰ هزار مراجعه به دفاتر پیشخوان در اسفند کاهش پیدا کرد.
دفترچههای بیمه سلامت تا پایان خرداد ۹۹ تمدید اعتبار شد.
بیمه، ۹۰ درصد هزینههای بیمار را برای بیمه شدگان پرداخت میکند.
استفاده از ماسک در مترو اجباری شد
جزئیات مصوبه شیوه نامه استفاده از مترو دراجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی را تشریح شد:
لزوم استفاده از ماسک در زمان سوار شدن به مترو برای تمامی مسافران
عرضه نکردن بلیت تک سفره به شکل نقدی و حذف پول از گیشههای فروش بلیت
فاصله گذاری در ایستگاهها در مقابل گیشههای فروش بلیت، سکوهای انتظار و داخل واگنها
ایجاد تونلهای ضد عفونی مسافرین در ورودی و خروجی ایستگاههای مترو
ممانعت از ورود مسافران مشکوک به علائم ابتلا به داخل شبکه و ایستگاههای مترو با همکاری شرکت شهر سالم
عدم بازگشایی مراکز تهیه و توزیع غذا تا اواسط اردیبهشت
فرمانده مدیریت و مقابله با کرونا گفت: مراکز تهیه و توزیع غذا و به طور خاص رستورانها جزو مشاغل پرخطر طبقه بندی شدهاند و بر اساس تصمیم قبلی ستاد ملی مقرر است که حداقل تا 15 اردیبهشت تصمیم جدیدی مبنی بر بازگشایی مشاغل پرخطر اتخاذ نشود.
روزهداران حتیالمقدور از غذاهای سادهتر و بهداشتیتر در داخل منزل استفاده کنند.
در اپیدمیها بیش از هر زمان دیگری توصیه بر این است که حتی المقدور از تهیه مواد غذایی از بیرون منزل اجتناب شده و غذاها به صورت سادهتر و بهداشتی در داخل منزل طبخ و تهیه شود.
زولبیا و بامیه فلهای نخرید
رییس اتحادیه قنادان تهران گفت: قنادان موظفند زولبیا و بامیه تولیدی خود را در داخل کارگاه با اوزان مختلف بستهبندی بهداشتی کرده و پس از آن در قنادیها به فروش برسانند.
طبق پروتکلهای بهداشتی مقابله با ویروس کرونا، مردم از خرید و مصرف زولبیا و بامیه ماه مبارک رمضان به شکل فلهای و باز خودداری کنند. امسال قیمت هر کیلوگرم زولبیا و بامیه تولیدی درجه یک ۲۴ هزار تومان و درجه دو ۲۰ هزار تومان با احتساب جعبه تعیین شده که نسبت به سال گذشته افزایش ۲۰ درصدی را نشان میدهد.
آیا کرونا از دود سیگار افراد مبتلا به سایرین منتقل میشود؟
موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: هنگام مصرف دخانیاتی مانند سیگار و قلیان، تعداد زیادی ذرات معلق در هوا تولید می شود که ممکن است در صورت مبتلا بودن فرد مصرف کننده به کرونا، این ویروس در هوا منتشر و بیماری به اطرافیان منتقل شود.
گفته می شود که ویروس کرونا از طریق این قطرات ریز در هوا حدود سه ساعت حالت عفونی خود را حفظ می کند.
کاهش ۴۰ درصدی حوادث پس از اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی
مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران گفت: از زمان اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی با توجه به توقف فعالیت برخی از مراکز تجاری مثل پاساژها شاهد کاهش حوادث بودیم.
با توجه به بررسیهای انجام شده، حوادث نسبت به مدت مشابه پیش از اجرای این طرح حدود ۴۰ درصد کاهش یافته بود.
بازگشایی خوابگاه های دانشجویی تابع تصمیم ستاد ملی کرونا است
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از بررسی وضعیت خوابگاه های خودگران در سراسر کشور خبرداد و گفت: در بازگشایی خوابگاه ها تابع تصمیم ستاد ملی کرونا هستیم.
احتمال تمدید شش ماهه اجاره نامه مستأجران
به دنبال نگرانیها از شیوع ویروس کرونا، وزارت راه و شهرسازی به دولت پیشنهاد داده قرارداد مستاجران به طور خودکار شش ماه تمدید شود که این طرح در دست بررسی است.
ثبتنام بیش از ۳ هزار فعال سینمایی آسیبدیده از کرونا در سامانه اطلاعاتی
با پایان گرفتن مهلت ثبت نام ۴ روزه در سامانه درخواست حمایت سینماگران برای جبران بخشی از خسارات ناشی از کرونا که تا ساعت ۲۴ شب (پنج شنبه) ادامه داشت در مجموع ۳۶۴۵ نفر اطلاعات خودشان را ثبت کردند.
کرونا چند نفر را مشمول بیمه بیکاری کرد؟
سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد: تاکنون ۶۴۸ هزار نفر در سامانه بیمه بیکاری در کشور ثبت نام کردهاند که اکثرا حائز شرایط دریافت مقرری هستند و همچنان این ثبت نام ادامه دارد.
معتادان تست کرونا میدهند
مصطفی هادیزاده، دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران درباره معتادان متجاهر در استان تهران گفت: از روز دوشنبه ۸ اردیبهشت جمع آوری معتادین متجاهر در استان تهران با همکاری پلیس آغاز میشود. این معتادین در مراکز نگهداری ماده ۱۶ نگهداری خواهند شد و تست کرونا هم از آنها گرفته میشود.
بازگشایی سینماها داوطلبانه شد
در ششمین جلسه کارگروه بررسی آسیبهای کرونا در سینما، مقرر شد بازگشایی سینماها پس از اعلام، داوطلبانه باشد و همه سینماها ملزم به بازگشایی نباشند.
همچنین کمکهزینهای از سوی سازمان سینمایی برای تهیه اقلام بهداشتی سینماها درنظر گرفته شود.
اعلام علت عدم واریز وام یک میلیونی برای برخی سرپرستان خانوار تا شنبه آینده
وزارت رفاه با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که حدود ۳۴ هزار نفر از سرپرستان خانوار، به دلیل وجود مشکلاتی در حساب بانکی خود نظیر مسدودی حساب، موفق به دریافت تسهیلات یک میلیون تومانی نشدهاند؛ علت عدم واریز، تا شنبه هفته آتی (۱۳ اردیبهشت ماه) به صورت پیامکی به افراد مذکور اعلام خواهد شد.
کرونا معاملات آپارتمان در تهران را ۸۷ درصد کاهش داد
بانک مرکزی اعلام کرد: تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران در فروردینماه سال ۱۳۹۹، به یک هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی محدود شد که نسبت به ماه قبل (اسفند ۹۸) ۸۷.۸ درصد کاهش یافت که به نظر میرسد شیوع ویروس کرونا و تعطیلی فعالیتها در تهران تأثیر جدی بر آن داشته است.
هنوز پيک کرونا در کشور رد نشده است
رئيس اداره مراقبت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت اعلام کرد:
هنوز پيک کرونا در کشور رد نشده است.
مردم در خانه بمانند.
آغاز پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا از هفته سوم اردیبهشت
معاون اشتغال وزیر کار از آغاز پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کارها و بنگاههای آسیب دیده کرونا از هفته سوم اردیبهشت ماه خبر داد و گفت: کارفرمایان متقاضی تسهیلات باید درخواست خود را در سامانه کارا ثبت کنند.
حمایت از واحدهای بومگردی آسیبدیده در پی شیوع کرونا
معاون اول رئیس جمهوری گفت: واحدهای بومگردی بهخوبی در روستاهای کشور فعال شدهاند ولی در شرایط شیوع کرونا متحمل آسیب ها و خساراتی شدند و باید مورد حمایت قرار گیرند.
شروع به کار مراکز شمارهگذاری و آموزشگاههای رانندگی از امروز
رئیس پلیس راهور ناجا خبر داد: تمام مراکز شمارهگذاری خودرو و آموزشگاههای رانندگی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند از روز شنبه ۶ اردیبهشت ماه شروع به کار خواهند کرد.
برای مدیریت و پیشگیری از تجمع مقرر شد ارائه خدمت در مراکز شمارهگذاری بر اساس پلاک زوج و فرد باشد به این شکل که در روزهای زوج فقط به خودروهای ورودی با پلاک زوج و در روزهای فرد برای خودروهای ورودی با پلاک فرد خدمات ارائه خواهد شد.
شرایط اهدای پلاسما به بیماران مبتلا به کرونا چیست؟
نصیری، سوپروایزر آموزشی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: با اهدای پلاسما به مبتلایان کرونا احتمال بهبود مبتلایان بیشتر میشود.
باید سطح آنتی بادی در بدن بهبود یافتگان به حد قابل قبولی برسد تا بتوان از پلاسمای جداسازی شده آنان برای درمان مبتلایان استفاده کرد.
زنان باردار و یا بانوانی که یک یا دوبار بارداری را تجربه کرده اند و یا افرادی که سقط جنین داشته اند، کاندید مناسبی برای اهدا پلاسما نیستند. به هیچ عنوان حجم قابل توجهی از خون در زمان اهدا پلاسما از بدن خارج نمی شود، بلکه صرفا پلاسمای خون جداسازی می شود و تمام پروسه اهدا تحت نظر پرشک متخصص انجام خواهد شد.
یک سوم بیماران کرونایی دچار اختلالات بویایی هستند
علی صفوی نائینی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از وجود اختلال بویایی یک نفر از هر سه بیمار مبتلا به کرونا خبر داد.
اختلالات بویایی در سنین حدود ۵۰ سال بیشتر از سایر افراد است.
این در حالی است که طبق گزارش محققان چینی این عارضه فقط در پنج درصد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور چین دیده میشود.
آغاز واریز وام یک میلیون تومانی
سخنگوی تسهیلات حمایتی کرونا گفت: افرادی که تا ۷ اردیبهشت ماه پیامک را ارسال کنند، تا ۵ شنبه هفته بعد یعنی ۱۰ اردیبهشت وام یک میلیون تومانی را دریافت می کنند. آن دسته از افرادی که یک بار پیامک ارسال کرده اند مجدداًپیامک ارسال نکنند. روال واریز آغاز شده است.
اعطای وام کرونا به باشگاهداران
جمشید تقی زاده، معاون وزارت ورزش و جوانان خبر داد: بودجه وزارت ورزش و جوانان در دولت دوازدهم ۷۰ درصد افزایش یافته است.
با شیوع ویروس کرونا در سطح کشور و خسارت های وارد شده وزارت ورزش و جوانان کارهایی از جمله اعطای وام به باشگاه داران را آغاز کرده است.
بازگشایی بوستانها و پارک ها
بر اساس ابلاغیه ستاد ملی مبارزه با کرونا از روز پنجشنبه ۴ ادیبهشت ماه تمامی بوستان ها و پارک های پایتخت به روی شهروندان بازگشایی شدند.
بازگشایی بوستان ها تنها با اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی امکان پذیر است و براین اساس از ایجاد تجمع در پارک ها جلوگیری شده و از سوی دیگر روزانه سه بار تمامی مبلمان، زمین های بازی، مراکز اسکان کارگری، سطل های زباله، نیمکت ها، ست های بدنسازی و اِلمان های پارک ها ضدعفونی می شوند.
پیک دوم کرونا شدیدتر خواهد بود
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم اعلام کرد: فاصلهگذاری هوشمند در ادارات مهم است و باید به افرادی که سن بالا، دیابت و بیماری زمینهای دارند مرخصی داده شود.
روند عادیسازی باید بهصورت پلکانی باشد و این سختگیریها آرامآرام کم شود و شهر را رها نکنیم تا مردم یکباره از منزل بیرون نیایند چون این ویروس هنوز جوان است و ممکن است خود را بازسازی کرده و دوباره منشأ مشکل شود.
ضرورت تدوین پروتکل بهداشتی برای بازگشایی سینماها
زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران خبر داد: ستاد مقابله با کرونا در تهران در نشستی با اعضای هیئت مدیره خانه سینما، تدوین پروتکل بهداشتی مشترک برای بازگشایی سینماها در آینده را لازم دانست .
در این شیوه نامه باید به تهویه هوا، نحوه فروش بلیط و نشاندار کردن صندلیها، فاصله گذاری ها، کاهش زمان حضور افراد برای نمایش فیلم، تنظیف و ضدعفونی سینما بین سانسها، عدم مصرف مواد غذایی در سینما، استفاده از ابزار کنترلی مثل تب سنجی و محدودیت سنی توجه شود.
ورود مسافران هوایی به ایران مشروط شد
مدیرکل دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: تمام مسافران ورودی از خارج از کشور ملزم به پر کردن فرم تعهد از پیش تعیین شده هستند. حسب مورد ممکن است تستهای کرونا بر اساس علائم مسافران یا کشوری که از آن وارد شده اند لازم باشد و همچنین بر مبنای خروجی تستها نیاز پیدا شود که بنا به تشخیص وزارت در هتلهای تعیین شده؛ مراکز درمانی و بیمارستانها و یا در منزل قرنطینه شوند، بنابراین مسافران ورودی با تکمیل یک فرم متعهد خواهند بود که به تصمیمات وزارت بهداشت تمکین کنند.
احتمال اعمال دوباره محدودیت ها در تهران
استاندار تهران: روند روزهای اخیر ادامه یابد، دوباره محدودیتها اعمال میشود
به گفته او ترافیک روزهای اخیر به میزان ۷۵ درصد روزهای مشابه سال گذشته رسیده که قابل توجه است.
اگر روند روزهای اخیر در استان تهران ادامه یابد و شرایط موج بیماری صورت گیرد همه گشایشهای صورت گرفته لغو و برای اِعمال محدودیتها اقدام میشود.
دریاچه و پارک چیتگر تهران همچنان تعطیل است
روابط عمومی مجموعه دریاچه شهدای خلیج فارس (چیتگر) خبر داد: تا زمان شکست زنجیره انتقال ویروس کرونا این مجموعه همچنان تعطیل است.
زمان آغاز فعالیت بازارها و روزبازارها با اخذ مجوز و ثبتنام در سامانه وزارت بهداشت
مدیر عامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران گفت: بزودی بازارها و روزبازارهای دارای مجوز از شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل، با اخذ مجوز بهداشتی و ثبت نام در سامانه وزارت بهداشت کار خود را آغاز خواهند کرد.
عدم برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب
نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در پی شیوع بیماری کرونا امسال برگزار نمی شود.
خسارت ۲۵۲ میلیارد دلاری صنعت هوایی از کرونا
رییس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به برآورد خسارت ۲۵۲ میلیارد دلاری صنعت هوانوردی جهان از شیوع ویروس کرونا، اعلام کرد: با توجه به رکودی که این صنعت در کل دنیا تجربه کرده، شرایط بسیار سخت خواهد بود تا بتوانیم به شرایط قبل از کرونا برگردیم و نیاز به اختیاراتی داریم تا در سال جهش تولید دوباره این صنعت را پویا کنیم.
بازگشایی دانشگاهها بعد از ماه رمضان تابع تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا
بنا بر اعلام وزارت علوم هر گونه تصمیم گیری در زمینه بازگشایی دانشگاه ها تابع تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا خواهد بود.
تصمیم گیری درباره فعالیت ورزشی به دو هفته بعد موکول شد
وزیر ورزش خبر داد: تا ۱۵ روز دیگر در مورد فعالیتهای ورزشی تصمیم میگیریم. ظرف پانزده روز آینده درباره ادامه مسابقات ورزشی تصمیم خواهیم گرفت. احتمال دارد مسابقات به صورت پلکانی از سر گرفته شوند.
۴میلیون کارگر با بیمه خاص خارج از حمایتهای کرونایی
رییس انجمن صنفی کارگران ساختمانی گفت: دولت از ۴میلیون کارگر تحت پوشش بیمه خاص، غفلت کرده است. به رغم اینکه این کارگران بخاطر شیوع کرونا بیکار شدهاند دولت برنامهای برای حمایت از آنها ندارد. متأسفانه با توجه به اینکه کارگران ساختمانی کارفرمای ثابت و قرارداد بیمهای ندارند، مشمول بیمه بیکاری هم نیستند.
شروع فعالیت دانشجویان منوط به گرفتن گواهی سلامت از مرکز بهداشت و درمان دانشگاه است
مدیر پژوهشی و امور آزمایشگاههای دانشگاه تربیت مدرس گفت : پس از اعلام رسمی از سوی دولت و هیات رییسه دانشگاه، در پروتکل شروع فعالیت، دانشجویان منوط به گرفتن گواهی سلامت از مرکز بهداشت و درمان دانشگاه می باشد که باید به تایید کمیته ایمنی دانشکده نیز برسد.
رونمایی از 2 سامانه جدید هوشمند در راستای ایجاد فاصله گذاری اجتماعی
معاون خدمات شهری شهرداری تهران از اقدامات ویژه این معاونت در راستای ارائه خدمات هوشمند و غیر حضوری خبر داد و گفت: در راستای سیاست های شهرداری تهران مبنی بر کاهش مراجعات حضوری با هدف ایجاد فاصله گذاری اجتماعی از 2 سامانه جدید هوشمند رونمایی شد.
مجتبی یزدانی اضافه کرد: سامانه های استعلام مکانیزه اعتبار گواهینامه پیمانکاران و سامانه ثبت درخواست رتبه بندی پیمانکاران از ابتدای اردیبهشت ماه مورد بهره برداری عموم قرار خواهد گرفت.
دیدار شهردار تهران با شهرداران استانبول و مسقط درباره چگونگی مقابله با کرونا
شهردار تهران روز دوم اردیبهشت در دیدارهای مجازی جداگانه ای با شهرداران استانبول و مسقط درباره بحران کرونا و چگونگی مقابله با این ویروس، تجربیات خود را به اشتراک گذاشتند.
جزئیات طرح فاصله گذاری جدید در قطارهای مسافربری
مدیرعامل رجا درباره جزئیات طرح فاصله گذاری در قطارهای مسافربری گفت: علاوه بر اجرای دستورالعمل های بهداشتی، بسته های بهداشتی هم در اختیار مسافران قرار می دهیم.
امکان فعالیت مشاغل بدون ارباب رجوع در ماه رمضان
رئيس ستاد مقابله با کرونا تهران اعلام کرد: مشاغلي که با ارباب رجوع سر و کار ندارند در ماه رمضان مي توانند فعال شوند.
خطر شکست فاصلهگذاری اجتماعی در مترو و اتوبوس
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، اصلیترین نگرانی موجود پیرامون شیوع کرونا در پایتخت در روزهای پس از بازگشایی واحدهای صنفی را، شکسته شدن طرح فاصله اجتماعی در نتیجه ازدحام شبکه حمل و نقل عمومی دانست.
دانشجویان مبتلا به کرونا مجاز به حذف ترم شدند
محمدرضا آهنچیان، مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم اعلام کرد: بیشتر فعالیت دانشگاهها به شیوه الکترونیکی برگزار میشود. موضوع حذف سال تحصیلی منتفی است. تنها برای دانشجویان درگیر با کرونا این امکان وجود دارد که درخواست حذف نیمسال بدهند.
خسارت ۶۵ میلیارد تومانی کرونا به میراث فرهنگی
طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور گفت: ۵۰ درصد درآمد ما در این حوزه، در ماههای اسفند و فروردین حاصل میشود؛ اما متاسفانه امسال به دلیل لزوم پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا و در خانه ماندن مردم، از آن بی بهره ماندیم. سال گذشته ۸۰ میلیارد تومان درآمد داشتیم؛ پیش بینی ما برای امسال ۱۵۰ میلیارد درآمد بود. اما به خاطر شرایط به وجود آمده حدوداً رقمی معادل ۶۵ میلیارد تومان به ما خسارت وارد شد.
تهیه طرح دوفوریتی برای مجازات عدم پیشگیری از انتقال بیماریهای واگیر
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از تهیه یک طرح دوفوریتی برای مجازات عدم پیشگیری از انتقال بیماریهای واگیر خبر داد.
ستاد ملی کرونا درباره بازگشایی اصناف تصمیم گرفته است
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره اینکه چه ارگانی برای بازگشایی اصناف تصمیمگیری کرده است، گفت: «ستاد ملی کرونا درباره بازگشایی اصناف تصمیم میگیرد و این کار در اختیار کامل شهرداری نیست. ادامه شرایط کنونی هم بستگی به آمار و اطلاعاتی دارد که از میزان انتشار بیماری کرونا بهدست میآید.
امکان ابتلا به کرونا در نوزادان زیر یک سال
فوق تخصص نوزادان بیمارستان امام حسین گفت: ویروس کووید۱۹ قابلیت انتقال به نوزادان را دارد و در مطالعات صورت گرفته، مشخص شده است که ۲۴ درصد شیرخواران زیر یک سال که تست کرونای مثبتی داشتند. ولیکن تاکنون فوت شیرخوار زیر یک سال بر اثر کرونا گزارش نشده است.
درخواست تامین ماسک دولتی برای استفاده کنندگان از حمل و نقل عمومی
کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با تدوین پروتکلی جهت مقابله با شیوع کرونا در حمل و نقل همگانی و نیمه همگانی و ارسال آن به ستاد ملی کرونا خواستار اجباری شدن استفاده از ماسک برای مسافران و تامین آن با هماهنگی ستاد ملی کرونا در تهران و وزارت صنعت و معدن با قیمت دولتی شد.
تغییر نحوه ضدعفونی کردن خیابانها و معابر تهران
رییس ستاد مقابله با کرونا شهرداری تهران از تغییر فرایند ضدعفونی معابر و خیابانهای تهران خبر داد. رضا کرمی محمدی در این باره گفت: ما اقداماتمان را به روال دوماه اخیر ادامه میدهیم و چیزی را متوقف نکردیم فقط نحوه ضدعفونی کردن خیابانها و معابر تغییر پیدا خواهد کرد و دیگر به کف خیابانها، باغچه و درختان مواد ضدعفونیکننده زده نمیشوند. بیشتر نقاطی چون صندلیها و یا به طور کل سطوحی که شهروندان با آنها در ارتباط هستند ضدعفونی میشوند.
پسماندهای کرونایی با خودروهای مخصوص حمل میشود
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: ما برای هفت بیمارستان کرونایی تشکیلات و خودروهای جداگانه و برای کارگران هم پوششی مانند پوشش حضور در آی سی یو در نظر گرفتیم.
پلاسمای بهبودیافتگان کرونا برای درمان بیماران جمعآوری میشود
مدیرعامل سازمان انتقال خون از آغاز پروژه جمع آوری و ذخیره سازی پلاسمای افراد بهبود یافته از کرونا با هدف کمک به درمان بیماران مبتلا شده، از اول اردیبهشت خبر داد.
بیش از نیمی از مردم ایران نگران ابتلا به بیماری کرونا هستند
براساس نظرسنجی ملی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با موضوع «بررسی دیدگاه شهروندان در خصوص کرونا» که در سطح کشور و به صورت تلفنی در هفته آخر فروردین ۱۳۹۹ انجام شده است، ۶۱.۳ درصد پاسخگویان از ابتلای خود یا یکی از اعضای خانواده به ویروس کرونا بسیار نگرانند.
به استناد این نظرسنجی مشکل شهروندان در پرداخت قسط (با فراوانی ۴۳.۴ درصد)، وسواسیشدن (با فراوانی ۳۸.۴ درصد)، از دستدادن شغل (با فراوانی ۲۷ درصد)، افسردگی (با فراوانی ۲۲.۶ درصد)، تاخیر در پرداخت اجارهخانه (با فراوانی ۲۲.۲ درصد) و دعوا و اختلاف بین اعضای خانواده (با فراوانی ۱۶ درصد) از دیگر مشکلات و نگرانیهای پاسخ گویان در این روزها میباشند.
طرح ترافیک در تهران تا اطلاع ثانوی ملغی است و عوارضی هم ندارد
معاون استاندار تهران با تاکید بر اینکه بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا طرح ترافیک و محدوده کاهش آلودگی هوا اجرا نمی شود و ملغی شده است، گفت: وقتی این طرح ملغی شده و اجرا نمیشود؛ طبیعتا عوارضی هم برای آن وجود ندارد.
کاهش درآمد بیش از نیمی از مردم در پی شیوع کرونا
نظرسنجیهای جدید ایسپا نشان میدهد شیوع ویروس کرونا موجب کاهش درآمد ۵۰.۷ درصد افراد شده است.
۴۱.۷ درصد کسب و کارشان تعطیل شده است و ۱۳.۵ درصد شغلشان را از دست دادهاند.
۲۶.۳ درصد افراد نمونه گفتهاند وضعیت اقتصادیشان تغییری نکرده است.
همچنین ۰.۶ درصد به دلیل شیوع ویروس کرونا وضعیت اقتصادیشان بهبود یافته است. ۱.۶ درصد پاسخگویان نیز به سایر گزینهها اشاره کردهاند.
احتمال برگزاری کنکور در اواخر تیرماه
وزير آموزش و پرورش گفت: اگر شرایط خاصی پیش نیاید کنکور سراسری در دهه سوم تيرماه برگزار میشود.
ادامه اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی در سه محور جادهای
مرکز اطلاعرسانی پلیس در اطلاعیهای اعلام کرد که براساس تصمیمات اتخاذ شده طرح فاصلهگذاری اجتماعی در راستای مقابله با ویروس منحوس کرونا در سه نقطه آزاد راه تهران قم - آزاد راه تهران - شمال و جاده قدیم قم کماکان تا اطلاع بعدی ادامه دارد.
وزارت علوم دستورالعمل برگزاری امتحانات پایان ترم را به دانشگاهها ابلاغ کرد
معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دستورالعمل نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم جاری را به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ابلاغ کرد.
در صورت تصویب و ابلاغ ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر امکان حضور دانشجویان در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی با بررسی همه جوانب و به ویژه با تاکید بر حفظ سلامتی دانشجویان، اعضای هیأت علمی و کارشناسان، برگزاری آزمون به روش حضوری امکانپذیر خواهد بود. در مناطقی از کشور که به تشخیص مرجع ذی صلاح، بیماری گسترش یافته است و منطقه یا استان در وضعیت فوق العاده قرار دارد، دانشگاه ها ناگزیر از برگزاری آزمون به روش غیرحضوری هستند. از این رو لازم است با تشخیص شورای آموزشی دانشگاه و با پیروی از برنامه معینی، بخش یا تمام ارزشیابی آموخته های دانشجویان را به شیوه مستمر، در طول نیمسال و با بهره گیری حداکثری از امکانات فضای مجازی برگزار کنند.
پاساژها از امروز (اول اردیبهشت) باز می شوند
رئیس جمهور در جلسه ستاد مقابله با کرونا گفت:اماکن مقدس، تا نیمه اردیبهشت همچنان بسته خواهد بود.
مشاغل متوسط ریسک مثل مغازهدارهای بازار و پاساژها از اول اردیبهشت کار خود را آغاز میکنند، اما ۶ بعد از ظهر تعطیل میشود.
مشاغل پرریسک، مثل ورزشگاهها و مشاغلی که اجتماعات دارد، همچنان بسته خواهد بود.
پایان طرح فاصله گذاری در حوزه پلیس راه
رئیس پلیس راه پایتخت خبر داد: طرح فاصله گذاری اجتماعی درحوزه مأموریتی پلیس راه که از هشتم فروردین ماه آغاز شده بود، صبح روز ۳۱ فروردین ماه به پایان رسید.
طی اجرای این طرح به ۲۱ هزار و ۸۲۲ خودرو اجازه خروج از تهران داده نشد. به یکهزار و ۳۸۹ خودرو اعمال قانون شده و همچنین ۱۷ خودرو نیز توقیف شد.
احتمال بازگشایی سینماها از عید فطر
همزمان با آغاز به کار مشاغل کمخطر از سیام فروردینماه ۱۳۹۹، زمزمههایی مبنی بر بازگشایی سینماها همزمان با عید سعید فطر (۱۵ خرداد) شنیده میشود.
قرار است روز چهارشنبه سوم اردیبهشت در پنجمین جلسه کارگروه آسیبهای کرونا در سینما بررسی شود.
احتمال از سرگیری فعالیتهای سینمایی و تولید فیلمها، زودتر از بازگشایی سینماها وجود دارد.
۲۱ درصد تهرانیها در معرض اضطراب ناشی از کرونا
فرمانده ستاد مبارزه با کرونا تهران گفت: نظر سنجیهای ما که با همکاری ایسپا انجام شده نشان میدهد که حداقل ۲۱ درصد شهروندان تهرانی در معرض بار جدید اضطراب زایی متاثر از کرونا قرار گرفتهاند.
رانندگان تاکسی در فهرست مشمولان دریافت بسته حمایتی
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری گفت: دولت قبول دارد که حمل و نقل عمومی به عنوان یک بخش اولویتدار باید دیده شود و بر این اساس رانندگان تاکسی در فهرست مشمولان دریافت بسته حمایتی هستند. استفاده از تجهیزات حفاظت فردی مانند دستکش، ماسک و مواد ضد عفونی توسط رانندگان الزامی است.
دستور جهانگیری برای بررسی امکان بخشودگی جرایم مالیاتی
معاون اول رئیس جمهور در نامهای خطاب به وزیر اقتصاد خواست تا بخشودگی صد درصد جرایم موضوع ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم به منظور رعایت حقوق مؤدیان در شرایط سخت ناشی از شیوع بیماری کرونا بررسی شود و اقدامات لازم را انجام گیرد.
اختصاص 130 هزار میلیارد ریال از صندوق توسعه ملی برای مقابله با کرونا
معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد: با پیشنهاد دولت و موافقت مقام معظم رهبری رقمی افزون بر ۱۳۰هزار میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی برای مقابله و کنترل بیماری کرونا اختصاص یافت.
31 فروردین آخرین روز اجرای محدودیت تردد بین استانی
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور ناجا گفت: طبق آخرین مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی و محدودیت تردد بیناستانی تا پایان فروردین است و منتظر ابلاغ جدید هستیم.
اعمال ضوابط بهداشتی لازمه فعالیت ساختمانی در کارگاه های عمرانی
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران از تدوین و ابلاغ دستورالعمل ضوابط پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در کارگاههای ساختمانی شهر تهران خبر داد .
به گفته عبدالرضا گلپایگانی در این دستور العمل سعی شده است تا تمامی مسائل و موارد مهم بهداشتی برای افراد فعال در محیط های کارگاهی مد نظر قرار گیرد تا محیط کارگاهی نیز از نظر بهداشتی تهدیدی را متوجه افراد شاغل در کارگاه ها و ساکنین محلات نکند.
از سرگیری فعالیت مشاغل کم خطر در تهران
براساس طرح فاصلهگذاری هوشمند، اصناف و مشاغل کمخطر برای بازگشایی نیازمند ثبت نام در سامانه وزارت بهداشت و رعایت دستورالعملهای بهداشتی هستند.مهلت واحدهای صنفی برای گرفتن مجوز فعالیت تا ۵ اردیبهشت تمدید شده است و پس از آن با متخلفان برخورد خواهد شد.
امکان بازگشایی دانشگاهها تا پایان خردادماه ضعیف است
رئیس کارگروه آموزشهای الکترونیکی وزارت علوم گفت: امکان بازگشایی مراکز آموزش عالی تا پایان خردادماه ۹۹ بسیار ضعیف است و دانشگاهها باید بر اساس برنامهریزیهای فعلی پیش بروند. هنوز در اوج شیوع ویروس کرونا هستیم و اگر خوابگاهها آغاز به کار کنند، فاجعه ای دیگر اتفاق خواهد افتاد.
شرایط برگزاری امتحانات پایان سال دانش آموزان مشخص شد
وزیر آموزش و پرورش گفت: ۴ تا ۶ هفته به سال تحصیلی اضافه میشود و دانش آموزان باید با آموزش مجازی و تلویزیونی محتوای آموزشی را کاملاً تعلیم ببینند. هیچ بخشی از کتاب درسی امسال حذف نمیشود. برگزاری امتحانات نهایی دانشآموزان، با توجه به اینکه تمام دانشآموزان همزمان در این آزمون شرکت نمیکنند و امکان فاصله گذاری اجتماعی وجود دارد به طور حضوری مانعی ندارد. امتحانات دانش آموزان پایه ششم لغو و ارزشیابی آن به صورت کیفی توصیفی خواهد بود.
لغو مقررات طرح ترافیک در هفته اول اردیبهشت
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ گفت: برابر تصمیمات اتخاذ شده از سوی ستادملی مقابله با کرونا، طرح ترافیک و کاهش در هفته اول اردیبهشت ماه ۹۹ نیز در شهر تهران اجرایی نخواهد شد.
ثبت نام در سامانه اصناف و صنایع تمدید شد
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: در پی درخواست برخی اصناف، صنایع و سازمان ها، ثبت نام در سامانه اصناف و صنایع طرح فاصله گذاری اجتماعی مقابله با کرونا تا ساعت ۲۴ روز جمعه پنجم اردیبهشت ۱۳۹۹ تمدید شد.
کاهش طول دوره آموزش نظامی برای سربازان اعزامی اردیبهشت
رییس سازمان وظیفه عمومی ناجا گفت: به دنبال شیوع کرونا و نیز تصمیمی که از قبل برای تغییر در شیوه اعزام به خدمت سربازان در نیمه نخست سال 99 اتخاذ شده بود، اعزام مشمولان سربازی به هفته اول اردیبهشت ماه موکول شد.
به جز مشمولان گروه پزشکی و پیراپزشکی که در ششم فروردین ماه فراخوان اعزامشان صادر شده و به خدمت اعزام شدند، در سال ۹۹ هیچ اعزامی به دوره آموزشی نداشتیم و اولین دوره اعزامها از هفته اول اردیبهشت ماه آغاز خواهد شد.
خدمات زیبایی و غیر اورژانسی دندانپزشکی ممنوع است
عضو شورای عالی نظام پزشکی گفت: جامعه دندانپزشکی کشور تحت نظارت معاونت درمان وزارت بهداشت است و طبق پروتکل معاونت درمان وزارت بهداشت که مورخ ۲۵ اسفند ۹۸ ابلاغ شد، همه همکاران دندانپزشک عمومی و متخصص در رشتههای مختلف میتوانند خدمات درمانی را به بیماران اورژانسی خود ارائه دهند.
همکاران شاخههای رشته دندانپزشکی در هر دو بخش دولتی و خصوصی باید به این نکته توجه داشته باشند که موظف به ارائه خدمات اورژانسی به بیماران هستند و از انجام اعمال غیر اورژانسی (الکتیو) مانند خدمات زیبایی خودداری کنند. جامعه دندانپزشکی کشور در همه شاخهها همواره در ارائه خدمات درمانی مطلوب به بیماران کوتاهی نکرده اند و در این شرایط بحرانی نیز کنار مردم هستند.
آغاز موج اپیدمی کرونا در ۶ استان
بر اساس آخرین بررسیهای صورت گرفته درباره بیماری کووید ۱۹ در کشور تا روز ۲۷ فروردین ماه، در ۶ استان به نظر میرسد موج جدید اپیدمی کرونا آغاز شده است. یک استان میتواند چندین اپیدمی متوالی و چندین پیک منحنی را تجربه کند.
تمدید خدمات غیرحضوری تامیناجتماعی به بیمهشدگان تا پایان اردیبهشتماه
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با ابلاغ دستورالعمل اداری به واحدهای اجرایی، تسهیلات بیمهای و درمانی را بهمنظور کنترل شیوع کرونا ویروس و حفظ سلامتی مخاطبان و کارکنان تا پایان اردیبهشتماه تمدید کرد.
پاسخگویی به سئوالات کرونایی تهرانیها با تلفن ۸۹۵۱۱
شهروندان تهرانی میتوانند از طریق تلفن گویای ۸۹۵۱۱ اخبار و اطلاعات مربوط به بیماری کرونا را دریافت کنند.
️این سامانه به صورت ۲۴ ساعته آماده پاسخگویی به پرسشهای شهروندان درباره آموزشهای مراقبتی، راهنماییهای لازم در صورت داشتن علائم مربوط به کرونا، ارائه آدرس نزدیک ترین مراکز بهداشت و جدیدترین اخبار و اطلاعات مربوط به ستاد مقابله با کرونا در کلان شهر تهران است.
۸۱ درصد تهرانیها در روزهای کرونایی در خانه ورزش میکنند
نتایج نظرسنجی مجازی سازمان ورزش شهرداری تهران در مناطق ۲۲ گانه تهران که ازطریق پرسشنامه الکترونیکی انجام شد و ۶۳.۵ درصد شرکت کنندگان آن را زنان تشکیل می دادند، گویای آن است که با تعطیل شدن باشگاهها و فعالیتهای عمومی ورزشی به دلیل شیوع ویروس کرونا، ۸۱ درصد از شهروندان ورزش را به خانه آورده و تمرینات خانگی ورزشی انجام میدهند.
تبادل تجربیات تهران و وین در کنترل کرونا
انجام غربالگری و تست ابتلا به کرونا از تمام افراد با هدف شناسایی مبتلایان و ناقلان این بیماری یکی از مهم ترین اقدامات کنترل کرونا در نشست مجازی مشترک و تبادل تجربیات تهران و وین عنوان شد.
مصرف روزانه هفت هزار و ٧١۶ لیتر مواد ضدعفونی برای تره بارها
مدیر عامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار گفت: روزانه به صورت میانگین از هفت و هزار و ٧١۶ لیتر مواد ضدعفونی (آب ژاول) برای ضدعفونی ٢۴۵ میدان و بازار میوه و تره بار در سطح شهر تهران استفاده می شود.
ضدعفونی و گندزدایی مترو تهران
پس از اعمال دستورالعملهای مرتبط با ضدعفونی کردن تمامی خطوط متروی تهران توسط ستاد مبارزه با کرونا، همه روزه ضدعفونی و گندزدایی قطارهای مترو در پایانه فتح آباد صورت میپذیرد.
شهرداران تهران و سئول تجارب خود در مقابله با کرونا را به اشتراک گذاشتند
شهرداران تهران و سئول تجارب خود در مقابله با کرونا را به صورت آنلاین به اشتراک گذاشتند. شهردار تهران در این ارتباط گفت: نسبت به روزهای اول شرایط بهتر است. ایران با ویروس کرونا و تحریم مبارزه می کند. شهردار سئول هم در این ارتباط به تجربه های قبلی این کشور در مقابله با بیماری های واگیر اشاره کرد و افزود: تجربه سارس به کره جنوبی در مقابله با کرونا کمک کرد.
بازگشایی مشروط اصناف تهران
رئیس اتاق اصناف تهران گفت: اصناف مشروط بازگشایی میشوند و رعایت دو متر فاصله و استفاده از ماسک و دستکش باید لحاظ و کالا نباید پس گرفته شود. واحدهای صنفی حتماً باید ضدعفونی شوند و مشتریها باید کارت بکشند.
برگزاری حج در انتظار تصمیم نهایی سعودیها
با شیوع کرونا در جهان وضعیت برگزاری حج تمتع امسال مشخص نیست، اما برنامهریزی ایران برای برپایی این مراسم ادامه دارد و به گفته رئیس سازمان حج و زیارت، عربستان باید تا پایان ماه مبارک رمضان تصمیم قطعی درباره حج سال ۹۹ را اعلام کند.
تصمیم جدید وزارت علوم درباره امتحانات پایان ترم
با تصمیم جدید وزارت علوم درباره امتحانات پایانترم، دانشگاهها مختار به برگزاری امتحان مجازی یا حضوری شدند. البته برای تحصیلات تکمیلی که تعداد دانشجویان یک کلاس انگشت شمار است، ارتباط بین استاد و دانشجو در امتحان باید برخط باشد.
کلیه مسابقات ورزشی تا پایان اردیبهشت تعطیل است
ستاد مبارزه با کرونا اعلام کرد: پیرو بررسی دقیق شرایط همه گیری بیماری کرونا در سطح کشور و برابر استعلام از ستاد ملی مقابله با کرونا کلیه رقابتهای ورزشی تا پایان اردیبهشت تعطیل خواهد بود. همچنین باشگاههای ورزشی دولتی و خصوصی نیز فعلا تا ۱۵ اردیبهشت ماه تعطیل هستند.
پاساژهای تهران شنبه باز نمیشوند
رئیس اتاق اصناف تهران از برگزاری نشستی با استانداری تهران و بیان مشکلات اصناف تهران خبر داد و اعلام کرد که تعطیلی پاساژها فعلا ادامه دارد، اما مقرر شده برای پاساژها ضوابط و پروتکل بهداشتی خاص تدوین و در هفته آینده ابلاغ شود تا این بخش از اصناف نیز امکان فعالیت داشته باشند.
تصمیم گیری درباره بازگشایی مدارس به هفته آینده موکول شد
وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد: هفته آینده درباره استمرار تعطیلی یا بازگشایی مدارس تصمیمگیری میشود.
خودروهای فاقد معاینه فنی تا ۱۵ اردیبهشت جریمه نمیشوند
مدیرعامل ستاد فنی خودروهای تهران گفت: دوربین های راهنمایی و رانندگی در سطح شهر همچون گذشته موارد را ثبت میکنند، اما در شرایط فعلی، خودروهای فاقد معاینه فنی تا ۱۵ اردیبهشت اعمال قانون و جریمه نخواهند شد.
ضرر ۶۰ میلیاردتومانی موزههای دولتی از کرونا
مدیرکل موزههای وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ضرر ۵۰ تا۶۰ میلیارد تومانی موزههای دولتی در دوران شیوع ویروس کرونا خبر داد.
انجام پیش ثبت نام مدارس غیردولتی
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی گفت: با توجه به وضعیت بیماری کرونا در کشور و این که مشخص نیست تا مهرماه چه اتفاقاتی رخ میدهد توصیه می شود خانواده ها پیش ثبت نام ها را انجام دهند. والدین تاریخ چکهای شهریه را که به مدرسه میدهند برای بعد از سی و یکم خرداد تنظیم کنند.
شرایط بازگشایی مدارس فراهم نیست
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش گفت: هنوز شرایط برای بازگشایی مدارس مهیا نشده است، طبق پژوهشها درصد شیوع کرونا از طریق مدارس بیش از ۱۱ درصد است بنابراین باید با احتیاط اقدام کرد.
آلودگی ۴۵ مرکز نگهداری مددجویان بهزیستی به کرونا
رییس سازمان بهزیستی ایران گفته از ۲ هزار و ۵۳۱ مرکز نگهداری سالمندان، معلولان و معتادان، تاکنون ۴۵ مرکز به ویروس کرونا آلوده شدهاند.
برگزاری آزمون کارشناسی به پزشکی در صورت مهیا بودن شرایط در نیمه دوم مردادماه
آزمون کارشناسی به پزشکی سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ دانشگاه علوم پزشکی تهران که قرار بود ۱۵ اسفندماه ۹۸ برگزار شود، به دلیل کرونا لغو شده بود.
این دانشگاه اعلام کرده است با توجه به شرایط کنونی و تعویق کلیه آزمون ها، آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی در صورت مهیا بودن شرایط، در نیمه دوم مردادماه سال ۹۹ برگزار خواهد شد.
تشریح آخرین اقدامات ستاد مقابله با کرونا شهرداری تهران
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران آخرین گزارش اقدامات ستاد مقابله با کرونا شهرداری تهران را تشریح کرد.
ضد عفونی کردن محلهای پرتردد شهری، همکاری با ستاد کرونا برای تدوین پروتکل های مخصوص در حوزه دفن پسماند و اموات، تعطیلی محل ازدحام مردم در تهران همچون مراکز ورزشی و نمایشگاههای بهاره و تجهیز ۸ سوله به صورت کامل از جمله این اقدامات است.
تشکیل کارگروه «سوگ» برای حمایت از داغدیدگان کرونایی در شهرداری تهران
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران با تاکید بر ضرورت اجرای مداخلات روانی- اجتماعی در روزهای کرونایی برای داغدیدگان گفت: کارگروه تخصصی «سوگ» برای حمایت و همدردی با این افراد در شهرداری تشکیل شده است.
داروهای مدعی درمان کرونا هنوز توسط مراجع جهانی تایید نشده است
مینو محرز، عضو ستاد ملی کرونا درباره داروهایی که ادعا میشود کرونا را درمان میکند گفت: هیچکدام از این داروهای مطرح شده تا به امروز توسط مراجعی همچون FDA آمریکا، EU اتحادیه اروپا و WHO که مورد قبول ما است تأیید نشده.
گایدلاین کشوری داروی ضد مالاریا به اضافه داروی ایدز است. البته به وضعیت بیماران هم بستگی دارد؛ ممکن است بیماری وضعیت وخیم داشته و در آیسییو بستری باشد و داروهای ضد التهاب و کورتون یا داروهای دیگر هم برای او تجویز شود.
راهاندازی سامانهای برای کسبوکارهای متاثر از کرونا
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از راهاندازی سامانهای برای کمک به کسبوکارها در شرایط بحرانی گسترش ویروس کرونا در کشور خبر داد.
طرح ترافیک لغو شد
وزیر بهداشت گفت: طرح ترافیک در تهران و کلان شهرها تا اطلاع ثانوی اجرا نمیشود و مردم میتوانند با وسایل نقلیه شخصی تردد کنند.
افزایش تنش میان زن و شوهر در 16 درصد از خانوادههای تهرانی
موج سوم نظرسنجی کرونا توسط دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران طراحی و جمع آوری اطلاعات آن توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) از 16 تا 19 فروردین 1399انجام شده است. نتایج این نظرسنجی نشان میدهد؛ در 16 درصد از خانوارهای تهرانی تنش خانوادگی به سبب در خانه ماندن افزایش یافته است. در 58 درصد این خانوادهها هم تنش میان زن و شوهر افزایش داشته و 46 درصد هم افزایش تنش والدین با فرزندان را تجربه کردهاند.
تعیین سقف جمعیت در اتوبوسها
سرپرست معاونت سازمان حمل و نقل و ترافیک گفت: با توجه به تاکید بر اجرای فاصله گذاری اجتماعی برای استفاده از اتوبوس ها سقف جمعیت در نظر گرفته می شود تا طرح فاصله گذاری رعایت شود.
ممنوعیت دریافت وجه نقد در نانواییها
معاون سلامت محیط کار وزارت بهداشت درباره وضعیت نانواییها پس از شیوع کرونا گفت: تمام اصولی که در رعایت فاصله گذاری اجتماعی بیان شده همه مواردی است که حتی پیش از کرونا نیز ضرورت داشته مانند شستن مرتب دستها. ما در یکی از بندهای مهم فاصله گذاری اجتماعی درباره نانواییها گفتهایم که دریافت هر گونه وجه نقد ممنوع است یعنی باید از دستگاه پوز یا اپ استفاده کنند. گذاشتن یک میز در ورودی نانواییها ضروری است همچنین کسی که نان را تحویل میدهد باید حتما ماسک و دستکش استفاده کند و از الکل و یا آب ژاول ۵ درصد استفاده کنند.در نانواییهای بربری یا سنگک یک میز را در خیابان گذاشتند که باید این میز هم حذف شود.
موارد کودک آزاری، همسرآزاری و سالمندآزاری را گزارش دهید
رییس سازمان بهزیستی گفت: درباره مسائلی که ممکن است برای خانواده ها پیش بیاید اگر چنین مشکلاتی منجر به فرزند آزاری، کودک آزاری، سالمندآزاری و همسرآزاری شود، افراد می توانند این موارد را در تماس با ۱۲۳ در میان بگذارند تا خدمات لازم به آنها ارائه شود.
ادامه تعطیلی مراکز فرهنگی و هنری
براساس اطلاعیه شماره ۳ ستاد ملی کرونا بمنظور اطمینان از قطع زنجیره انتقال بیماری، سالن های سینما، تئاتر، موسیقی، آموزشگاه های آزاد هنری و نمایشگاه های فرهنگی تا اطلاع ثانوی تعطیل است. سایر مشاغل مرتبط فرهنگی و هنری غیرتجمعی با رعایت دستورالعمل های بهداشتی از امروز ۲۳ فروردین در سراسر کشور و از ۳۰ فروردین در تهران مجاز به فعالیت هستند.
تدوین شیوه محاکمه بازداشتیها
معاون اول قوه قضاییه از نهایی شدن دستورالعمل فعالیت بخشهای مختلف قضایی در ایام دورکاری بهدلیل شیوع کرونا خبر داد.
در این دستورالعمل «شیوه محاکمه متهمانی که بازداشت موقت هستند» تعیین شده و «ایجاد پیشخوان قضائی برای اطلاعرسانی به طرفین دعوا و همچنین راهنمایی مراجعان در جهت رعایت ضوابط بهداشتی» و «استفاده از ظرفیتهای قانونی همچون تعیین مجازات جایگزین و تعلیق و تعویق مجازات و اجرای احکام برای کاهش جمعیت کیفری» نیز مورد تأکید قرار گرفته است.
شهرداران تهران و آنکارا تجربیات خود در مقابله با کرونا را به اشتراک گذاشتند
شهرداران تهران و آنکارا در یک گفتگوی اینترنتی اطلاعات مربوط به فعالیت های خود در مقابله با کرونا را به اشتراک گذاشتند.
پیروز حناچی، در این گفت و گو ضمن ارائه اقدامات صورت گرفته در تهران برای مقابله با کرونا گفت: مدیریت شهری در تهران در حال مبارزه با پاندمی کرونا است و بسیاری از پروتکل های WHO (سازمان بهداشت جهانی) را در اداره شهر، حمل و نقل عمومی و خدماتی که به مردم ارائه می شود، در دستور کار دارد.
منصور یاواش نیز در گفت و گو با همتای ایرانی خود به برخی اقدامات صورت گرفته در کشورش اشاره کرد. او گفت: بر اساس مصوبه دولت ترکیه اتوبوسها میزان مسافران خود را به نصف کاهش داده اند و سوار شدن به اتوبوس بدون ماسک ممنوع است. ترکیه ۳۰ کلانشهر دارد که ورود و خروج به این شهرها کاملا ممنوع شده است و مدیریت شهری در این شهرها تلاش می کند کارهایش را با اینترنت انجام دهد و شهرداری آنکارا هم همین سیاست را دنبال می کند. در سطح کشور ۱۵۰ اداره و خیلی از مراکز خرید و قهوه خانه ها و رستوران ها و اماکنی که امکان داشت مردم به هم نزدیک تر شوند تعطیل شده اند. خروج افراد بالای ۶۵ سال و زیر ۲۰ سال به خارج از خانه ممنوع است. در مقابل برنامه ای در حال اجراست که بر مبنای آن خانواده هایی که بالای ۶۵ سال سن دارند چون خروجشان ممنوع است می توانند مایحتاج خود را در تماس با فروشگاهها اعلام کنند و با پیک برایشان ارسال می شود .
تعویق برگزاری آزمون ورودی پایه هفتم و دهم مدارس استعدادهای درخشان
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان اعلام کرد: آزمون ورودی پایه هفتم و دهم مدارس استعدادهای درخشان به تعویق افتاده است و اگر ستاد ملی مقابله با کرونا مجوز بدهد در خردادماه آزمون برگزار خواهد شد.
آیا ابتلای مجدد به کرونا پس از بهبودی ممکن است؟
فوق تخصص ریه و مراقبتهای ویژه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری، گفت: تحقیقات نشان میدهد، افرادی که یکبار به ویروس کرونا مبتلا شدند، نسبت به آن ایمنی پیدا میکنند. او اضافه کرد: به طور کلی این موضوع بسته به شرایط ایمنی بدن افراد، متفاوت است. صرفا در مواردی که فرد سیستم ایمنی ضعیفی داشته و بدنش نتواند مصونیت لازم را ایجاد کند، ممکن است مجددا به بیماری کرونا مبتلا شود.
شناسایی ناقلان بدون علائم
وزیر بهداشت گفت: در گام اول طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا افراد علامتدار را شناسایی کردیم اما در گام دوم سراغ افرادی میرویم که منشا عفونت هستند اما علائمی ندارند و بدون علام عفونت را به دیگران منتقل میکنند. شرکتهای دانش بنیان کمکهای زیادی در این زمینه به ما کردند.
جزئیات طرح غربالگری کرونا در پایتخت
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران جزئیات طرح غربالگری در پایتخت را تشریح کرد. رضا کرمی محمدی گفت: اطلاعاتی که از شهروندان در هر محلهای داریم را در اختیار ستاد مبارزه با کرونا قرار میدهیم، همچنین مکانی که برای غربالگری نیاز است را در اختیار میگذاریم و اطلاعات آنها نیز برای ما موثر است و یک اقدام مشترک چندجانبه اجرایی میشود. او ادامه داد: این اقدام کمک به وزارت بهداشت برای غربالگری و پیدا کردن بیماران است. بیماران ما چند دسته هستند و آن فردی که از سوی وزرات بهداشت در هر محلهای مدیریت کار را برعهده دارد، تشخیص میدهد که بیمار نیازمند تست است و آن فرد را به آزمایشگاههایی که مشخص کردهاند، ارجاع میدهد یا اگر نیازمند بستری باشد، به بیمارستان های تعیین شده معرفی میکنند. رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در خصوص جزئیات این طرح گفت: جزئیات این طرح طی جلسهای که با دکتر زالی و دانشگاههای علوم پزشکی برگزار میشود، مشخص و انشالله تا انتهای هفته اجرائی میشود.
ادامه تعطیلی مدارس،دانشگاهها و مشاغل پرریسک
کمیته اطلاع رسانی ستاد ملی مقابله با کرونا در اطلاعیهای مواردی از طرح فاصلهگذاری که از تاریخ ۲۳ فرودین در استانهای کشور و از ۳۰ فروردین در تهران به اجرا در میآید را برای اطلاع عموم مردم منتشر کرد.با اجرای این طرح، تعطیلی های پایه (شامل تعطیلی مدارس، دانشگاه ها، ورزشگاه ها، مراکز فرهنگی، هنری، مشاغل پرریسک و ... ) و همچنین ممنوعیت ترددهای بین استانی، تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد یافت.
اطلاعیه ستاد ملی کرونا درباره فعالیت برخی مشاغل
کارگروه اطلاعرسانی ستاد ملی کرونا در خصوص فعالیت مشاغل صنفی، خدماتی و واحدهای تولیدی در هفته جاری اطلاعیهای صادر کرد. در این اطلاعیه آمده است: واحدهای توزیعی و خدماتی و تجاری که مشمول ممنوعیت و محدودیت تردد و تجمع بوده و رستههای آنها قبلا در اطلاعیههای کمیته اجتماعی ستاد ملی کرونا اعلام شده است، تا اطلاع بعدی این کمیته تعطیل خواهند بود. فعالیت کلیه واحدهای تولیدی – با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی اعلام شده از سوی ستاد ملی کرونا – از تاریخ ۱۶ فروردین ماه بلامانع خواهد بود.
لزوم غربالگری کرونا در تهران
انجام غربالگری کرونا (تست ابتلا به کرونا) با هدف شناسایی دقیق مبتلایان و ناقلان این بیماری در تهران با همکاری شهرداری تهران به ویژه سرای محلات الزامی شد.
آماده باش ۵٠ سوله مديريت بحران براي بيماران كرونا
۵٠ سوله از ١٠١ پایگاه مدیریت بحران در شهر تهران به منظور گذراندن دوران نقاهت بیماران کرونایی در حال آماده سازی است.
سیر صعودی حضور در گرمخانههای پایتخت از زمان شیوع کرونا
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در خصوص افزایش ظرفیت گرمخانههای پایتخت گفت: پذیرش در گرمخانهها از ابتدای اسفند و شیوع کرونا سیر صعودی داشته است و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۹ درصد افزایش پذیرش داشتیم. در روز طبیعت بیشترین پذیرش در گرمخانههای پایتخت ثبت شده است.
درخواست گواهی پایان کار آپارتمانی غیر حضوری شد
به منظور کاهش تردد شهروندان تهرانی و جلوگیری از گسترش بیماری کرونا، امکان ثبت درخواست جهت دریافت گواهی پایان کار آپارتمانی غیر حضوری و چاپ کلیه فرم های عوارض شهرسازی اتوماتیک شد.
هنوز به پیک بیماری کووید ۱۹ نرسیدهایم
رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه اعلام این موضوع که در چه مرحلهای از بیماری و اپیدمیولوژی آن هستیم بحث مهم، علمی و براساس مبانی کارشناسی است، گفت: بعضی مسئولان اعلام کردند که به پیک این بیماری رسیدهایم ولی این گفته صحیح نیست. مطالعات همکاران ما در مورد اپیدمیولوژی نشان میدهد ما هنوز در شیب صعودی قرار داریم و همه چیز به رفتار مسئولان و مردم بستگی دارد. اینکه چه موقع به پیک بیماری برسیم، بر اساس فرمولهای اپیدمیولوژی اگر بتوانیم میزان ایزوله کردن و در خانه ماندن را حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد افزایش بدهیم خیلی سریعتر میتوانیم از مرحله پیک عبور کنیم و پیشبینی این است که تا آخر هفته اول فروردین این اتفاق بیفتد. اما اگر رعایت نشود و با شیوه فعلی مسیر را ادامه بدهیم و کنترل و خودکنترلی و ایزوله کردنها بهبود پیدا نکند امکان دارد این بیماری حتی تا آخر اردیبهشت و بیشتر از آن هم ادامه پیدا کند.
هفته آینده تمام زائران خارجی از قم خارج میشوند
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم با اشاره به آنکه در حال حاضر ۹۵ درصد تاسیسات گردشگری قم تعطیل هستند، گفت: طی یک هفته آینده تمام زائران خارجی از قم خارج میشوند و فعالیت واحدهای اقامتی قم در نوروز منوط به مصوبات ستاد ملی کروناست.
تمبر یادبود «تلاشگران مبارزه با کرونا» رونمایی شد
رئیسجمهور در حاشیه جلسه هیئت دولت از تمبر یادبود تلاشگران مبارزه با ویروس کرونا با عنوان «قهرمانان وطن» رونمایی کرد.
افزایش حجم پسماند در پی شیوع کرونا
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه اجرای طرح کاپ باعث شد حجم پسماند از ۷ هزار و ۵۰۰ تن به ۴ هزار و ۸۰۰ تن در روز کاهش یابد به افزایش مجدد حجم پسماند در پی شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: اما لغو طرح تفکیک در این مدت باعث شد تا حجم پسماند مجددا به رقم بالای ۷ هزار تن برسد که این از طرفی نشان دهنده اجرای درست طرح تفکیک است.
معین استانهای کشور برای مقابله با کرونا تعیین شدند
معاون اول رئیس جمهور به منظور افزایش توان استانها در مقابله با کرونا، طی احکام جداگانهای اعضای دولت را به عنوان معین در استانهای اعلام شده به آنها تعیین کرد.
در این احکام تصریح شده است؛ اعضای دولت با همکاریتمامیدستگاههای ملی و استانی تا زمان مهار این اپیدمی و اعلام وضعیت عادی از سوی ستاد ملیمقابلهباکرونابا استاندار وسایرمدیران ارشد استان به طور مؤثر و منظم در ارتباط بوده و مشکلاتاساسیهر استان را به ستاد ملییاد شدهمنعکس و در جهت رفع آنها به طور جدی پیگیری و اقدامنمایند.
احتمال بازگشایی مدارس در روزهای پنجشنبه و جمعه بعد تعطیلات کرونا
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه با اختیاراتی که ستاد ملی مدیریت کرونا دارد، به ما اجازه داده که تقویم آموزشی سال تحصیلی ۹۸- ۹۹ متغیر باشد و بتوانیم متناسب با سناریوهای مختلف زمان تحصیل را امتداد بدهیم گفت: محدودیتهایی برای کنکور و امتحانات و دایر شدن مدارس در مهر ۹۹ داریم و حتی ممکن است پنجشنبه و جمعه را به روزهای آموزش اضافه کنیم.
ارائه اینترنت رایگان به معلمان و دانش آموزان
وزیر آموزش و پرورش گفت: مذاکراتی با وزارت ارتباطات انجام دادیم و همین روزها اینترنت رایگان در اختیار دانش آموزان و معلمان قرار خواهد گرفت تا آموزش مجازی در تعطیلات کرونا ادامه داشته باشد.
تعطیلی تمامی بقاع متبرکه و امامزادگان
تمامی بقاع متبرکه امامزادگان تعطیل و درهای حرمهای مطهر رضوی، شاهچراغ و حضرت معصومه(س) تا پایان تعطیلات نوروز به منظور جلوگیری از شیوع بیماری کرونا بسته شد
اعلام شماره حساب جهت جذب کمک مالی به منظور پیشگیری و مبارزه با ویروس کرونا
معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت دو شماره حساب ریالی و ارزی جهت جذب کمک مالی به منظور پیشگیری و مبارزه با بیماری ویروس کرونا را اعلام کرد. شماره حساب 4101033138031902 با شناسه شبای IR030100004101033138031902 نزد بانک مرکزی بابت عملیات ریالی و شماره حساب 476 اداره عملیات ارزی(یورویی) نزد بانک مرکزی نیز بابت عملیات ارزی اعلام شده است.
مسافران از فردا در خروجی شهرها کنترل میشوند
رئیسجمهور در جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا گفت: از فردا(سه شنبه 27 اسفندماه) در خروجیها و ورودیهای شهرها و جادههایی که اعلام میشود، مردم از لحاظ علائم بیماری و تب کنترل می شوند
۸۹.۴ درصد مردم موافق قرنطینه شهرهای محل شیوع کرونا
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) با انتشار نتایج یک نظرسنجی اعلام کرد که ۸۹.۴ درصد مردم ایران موافق قرنطینه شدن شهرهایی که ویروس کرونا در آنها شیوع بیشتری دارند، هستند.
افزایش داروخانه های منتخب تهران جهت عرضه داروهای ضد کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت از دستور وزیر بهداشت مبنی بر افزایش شمار داروخانه های منتخب در شهر تهران برای عرضه داروهای ضدکرونا به بیماران مبتلا یا مشکوک به کرونا خبر داد.
افزایش ساعت کار میادین و برخی شعب شهروند
شهردار تهران در جلسه علنی شورای شهر تهران و در تشریح اقدامات شهرداری برای کنترل شیوع کرونا، از افزایش ساعت کار میادین میوه و تره بار به 16 ساعت و برخی شعب شهروند به 24 ساعت خبر داد.
گزارش زباله گردی کودکان و عدم جمع آوری زباله ها به سامانه 137
در راستای کنترل شیوع کرونا، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از شهروندان خواست در صورت رویت زبالهگردی بهخصوص در میان کودکان و همچنین عدم جمعآوری زباله ها از نقاط شهر از سوی شهرداری موضوع را به ۱۳۷ اطلاع دهند.
ضرورت پیوستن مردم به سامانه خودمراقبتی کرونا
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر ضرورت ثبت نام همه مردم در سامانه غربالگری الکترونیکی کرونا ویروس تاکید کرد. علیرضا رئیسی افزود: با پیوستن همه هموطنان به این سامانه، غربالگری کرونا ویروس در بهترین شکل ممکن و در زمانی مناسب انجام خواهد شد.
سامانه خودمراقبتی کرونا به آدرس salamat.gov.ir در دسترس است.
۱۴ دانشگاه علوم پزشکی مأمور تحقیق درباره کرونا شدند
قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از اختصاص اعتبار ۵ میلیارد تومانی به دانشگاههای علوم پزشکی که دارای امکانات، زیر ساخت و نیروی انسانی برای تحقیق در حوزه کرونا ویروس هستند، خبر داد و گفت: ۱۴ دانشگاه علوم پزشکی این اعتبار را دریافت کردهاند و بیشتر دانشگاههای بزرگ و مراکزی هستند که درگیر کرونا ویروس هستند.
متوفیان ویروس کرونا شرعی دفن می شوند
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا گفت: همه مسائل شرعی درباره متوفیان با ویروس کرونا در بهشت زهرا رعایت و با توجه به نظر مراجع با دقت انجام میشود. همچنین متوفیان در هر قطعه ای که بازماندگان بخواهند دفن می شوند.
طول عمر اپیدمی کرونا تا دو ماه است
رئیس گروه ویروسشناسی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره مدت زمان اپیدمی کرونا در ایران گفت: طول عمر اپیدمی کرونا یا هر اپیدمی دیگری یک تا دو ماه است. ویروس وارد میشود، عدهای مبتلا میشوند و افرادی ایمن میشوند. سرانجام اپیدمی عبور میکند.
نیشابور و چابهار قرنطینه شدند
دو شهرستان نیشابور و چابهار برای مبارزه با شیوع بیماری کرونا از امروز (سه شنبه 20 اسفندماه) قرنطینه شدند. هشدارهای لازم برای وارد نشدن خودرو پلاک های سایر شهرستان ها و استانها داده شده و در ورودی های این دو شهر از وارد شدن این قبیل خودروها جلوگیری می شود.
ضدعفونی روزانه اماکن پرتردد در شهر
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اعلام کرد که معابر و فضاهای پرتردد شهر تهران مانند ایستگاههای مترو، ایستگاههای تاکسی و اتوبوس، میدانهای پرتردد، زیرگذرها و پلهای عابر شلوغ و ... به شکل روزانه ضدعفونی میشود.
استقرار پزشک در فروشگاههای شهروند
.به زودی در فروشگاههای شهروند پزشک مستقر می شود تا در صورت ایجاد نیاز، به کارکنان و مشتریان خدمات پزشکی ارائه شود
اختصاص هشت پایگاه مدیریت بحران ویژه کرونا در تهران
هشت پایگاه مدیریت بحران در تهران با ظرفیت ۵۰۰ تخت به ستاد مبارزه با کرونا اختصاص یافت.این پایگاه هادر نقاطی انتخاب شده که خارج از بافت مسکونی و شهری باشد و تمهیدات ایمنی لازم برای آن اتخاذ شده است.
لغو مراسم پنجشنبه آخرسال و تحویل سال نو در بقاع متبرکه
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه از لغو مراسم پنجشنبه آخر سال و تحویل سال نو در تمامی بقاع متبرکه در سراسر کشور به منظور جلوگیری از تجمعات خبر داد.
تست بالینی داروهای ایرانی کرونا آغاز شد
عضو کمیته علمی کووید ۱۹ با بیان اینکه داروهای مرتبط با کرونا تائیدیههای کمیته اخلاق وزارت بهداشت را دریافت کرده اند، گفت: تست های بالینی آنها آغاز شده و دو هفته دیگر جواب آن مشخص می شود.
ادامه شدت شیوع بیماری کرونا تا پایان اسفند
عضو هیئت علمی انستیتو پاستور با بیان اینکه در حال حاضر به سمت شیوع بیماری کرونا میرویم گفت: شدت آن تا پایان اسفند ادامه خواهد داشت.
پذیرش بیماران مبتلا به کرونا از سوی همه بیمارستان ها
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، گفت: همه بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی و خصوصی مکلف به پذیرش بیماران مبتلا به کرونا شده اند.
فروشگاه شهروند در پایتخت آنلاین میشود
فروش آنلاین فروشگاه های شهروند بزودی محقق می شود.
تدوین اولین دستورالعمل جامع حمایتی تغذیهای بیماران مبتلا به کرونا
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور از تشکیل سه کارگروه برای تدوین دستورالعملهای حمایتهای تغذیهای یکسان در کشور برای بیماران مبتلا به کرونا با همکاری دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی و انجمن تغذیه ایران و با بهرهگیری از اساتید بنام حوزه علوم تغذیه در سراسر کشور خبر داد.
احتمال آغاز فروش آنلاین میادین میوه و ترهبار از هفته آینده
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از انجام پیگیریها برای فراهم شدن امکان خرید آنلاین از میادین میوه و تره بارها تا یک هفته دیگر خبر داد.
اختصاص ۲ گرمخانه برای قرنطینه مبتلایان احتمالی
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران از آماده شدن دو گرمخانه زنان و مردان برای قرنطینه احتمالی افراد مبتلا به کرونا خبر داد.
اختصاص لاین ۶ سامانه ۱۳۷ به کرونا
لاین ۶ سامانه ۱۳۷ به موضوع کرونا اختصاص پیدا کرد و شهروندان با تماس با این سامانه برای دریافت مشاوره به خط های۱۴۸۰ سازمان بهزیستی و ۴۰۳۰ وزارت بهداشت راهنمایی می شوند و می توانند سوالات بهداشتی خود را بپرسند و از طرف دیگر انتقادات، پیشنهادات و مشکلات را به این سامانه گزارش دهند. استفاده از این گزارش ها در اصلاح خدمات شهرداری و بهبود آن موثر است.
مصرف خوراکی الکل تاثیری در نابودی کرونا ندارد
رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان تهران با تاکید بر اینکه مصرف خوراکی الکل از هر نوعی، تاثیری در نابودی ویروس کووید۱۹ و ضدعفونی بدن ندارد، اظهار کرد: متاسفانه این روزها باور غلطی در برخی شکل گرفته که تصور میکنند شرب ترکیبات الکلی باعث ضدعفونی و پیشگیری از بروز عفونت ویروسی کرونا میشود، در حالیکه این مساله هیچ پایه و اساس علمی نداشته و فاقد وجاهت قانونی است.
گسترش بیماری تا نیمه فروردین ۹۹
رئیس مرکز تحقیقات مدلسازی در سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه تقریباً ۷۰ روز طول کشید تا اپیدمی کرونا در کشور چین از الگوی نمایی و صعودی به الگوی ثابت تبدیل شود بیان کرد: نخستین موارد ابتلای قطعی به کرونا در ایران اواخر بهمن و اوایل اسفند گزارش شد و اگر برای این بیماری دوره کمون دو هفته را محاسبه کنیم، پیشبینی میشود تا ۱۵ فروردین روند صعودی بیماری را در کشور داشته باشیم.
تامین ۲۲هزار لیتر مایع ضدعفونی کننده برای فضاهای عمومی تهران
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از تامین 22 هزار لیتر آب ژاول برای ضدعفونی کردن فضاهای عمومی شهرداری تهران به منظور حفظ سلامت شهروندان و کنترل ویروس کرونا خبر داد.
42 بازار روز تهران تعطیل شدند
42 بازار روز در پایتخت به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تعطیل شد.
راه اندازی سامانه های تلفنی برای سوالات مردم درباره کرونا
وزارت بهداشت برای پاسخگویی به سوالات کرونایی مردم و ارائه مشاورههای تخصصی به آنها سامانه تلفنی جدید (4030) را راهاندازی کرد. در عین حال داخلی شش سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت نیز همچنان پاسخگوی سوالات مردم در زمینه کرونا خواهد بود.
سازمان بیمه سلامت اعلام کرد مردم میتوانند با شمارهگیری سامانه ۱۶۶۶ سوالات خود را درباره کرونا ویروس جدید بپرسند.
براساس اعلام سازمان بهزیستی کشور خط مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ (صدای مشاور) همه روزه از ساعت ۸ تا ۲۰ به صورت رایگان خدمات مشاوره و روانشناختی را در سراسر کشور به عموم مردم ارائه می کند.
استفاده از نظرات شهروندان تهرانی برای مقابله بهتر با کرونا
ستاد مدیریت بحران بیماری کرونا نظرات شهروندان را برای عملکرد بهتر از طریق سامانه جامع ارتباط مردمی شهرداری (137) و سامانه نظارت همگانی (1888) دریافت می کند.
تشکیل 5 کارگروه در شهرداری تهران برای مقابله با کرونا
کمیته آموزش و اطلاعرسانی، بهداشت محیط و دفع پسماند، مشارکت مردمی، تأمین و توزیع اقلام ضروری، بودجه و پشتیبانی در شهرداری تهران برای پیشگیری از شیوه کرونا ویروس تشکیل شد.
مرخصی بیش از ۵۴ هزار زندانی در پی شیوع کرونا
سخنگوی قوه قضاییه از صدور بخشنامه مرخصی به زندانیان از سوی ریاست قوه قضاییه و مرخصی ۵۴ هزار نفر از زندانیان، صدور بخشنامه کنترل و کاهش زندانیان جدیدالورود به زندانها و موکول شدن اجرای احکام قطعی صادره به سال ۹۹ خبر داد.
ضدعفونی میادین میوه و تره بار پایتخت
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران از انجام عملیات گسترده ضد عفونی 245 میدان و بازار میوه و تره بار پایتخت در اجرای دستورالعملهای بهداشتی کنترل محیطی وزارت بهداشت خبر داد.
برپایی بیمارستان صحرایی در قزوین
به منظور آمادگی مقابله با ویروس کرونا، بیمارستان صحرایی از روز شنبه در شرکت نمایشگاههای بین المللی استان قزوین توسط کارگروه پیشگیری و مقابله با بیماریکرونا برپا شد.
عملیات شبانه روزی ضد عفونی 5 هزار دستگاه اتوبوس پایتخت
با نظارت مدیر عامل شرکت واحد، عملیات شبانه روزی ضد عفونی 5 هزار دستگاه اتوبوس در شهر تهران انجام می شود.
ممنوعیت پذیرش و بستری بیماران غیراورژانسی
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ارسال نامهای به تمام دانشگاههای علوم پزشکی اعلام کرد بستری و پذیرش بیماران الکتیو در بیمارستانهای عمومی از ۱۰ اسفند ممنوع شد و همه بیمارستانها باید آماده پذیرش بیماران کرونا باشند.
تجهیز آزمایشگاه تشخیص ویروس کرونا در قم
با تجهیز آزمایشگاه تشخیص ویروس کرونا کارهای تشخیص در استان انجام میشود و دیگر نیازی نیست که تستهای تشخیص ویروس کرونا به تهران ارسال شود.
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان به مراکز درمانی برای مقابله با کرونا
سازمان تامین اجتماعی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار تجهیزات و امکانات مصرفی (با تشخیص و هماهنگی معاونت درمان) خریداری و در اختیار مراکز درمانی کشور قرار می دهد.
«سامانه ۴۰۳۰» برای پاسخگویی به سوالات کرونایی
اورژانس کشور اعلام کرد تلفن 115 به فوریت های پزشکی اختصاص دارد و هم وطنان برای پاسخ سوالات خود درباره کرونا با شماره 4030 تماس بگیرند.
ضد عفونی معابر شهر ساری
به علت شیوع بیماری ویروسی کورنا پیادهروها و معابر شهر ساری استان مازندران توسط آتش نشانی این شهر ضدعفونی شد.
تمام خدمات پروتکل دولتی برای کرونا رایگان است
در بیمارستانها یا مراکز درمانی مشخص شده دولتی، خدمات در تمام مراحل تشخیص تا درمان رایگان است.
راه اندازی بیش از ٢٠ آزمایشگاه تشخیصی کرونا در سراسر کشور
بیش از بیست آزمایشگاه تشخیصی کرونا در سراسر کشور راه اندازی شده است. ضمن اینکه ظرفیت انجام تست در انستیتو پاستور بیش از ده برابر افزایش یافته و اکنون توانائی انجام روزانه ١٢٠٠ تست در پاستور وجود دارد.
تمهیدات الکترونیکی تامین اجتماعی برای کاهش مراجعه بیمه شدگان
کلیه دفترچه های درمانی که تا پایان بهمن ماه اعتبار داشته اند بدون نیاز به مراجعه به شعب و یا کارگزاری تا پایان فروردین ماه 1399 دارای اعتبار خواهند بود.
همچنین افرادی که قصد دریافت دفترچه جدید دارند قبل از مراجعه حضوری به شعب و کارگزاری های تأمین اجتماعی ابتدا از طریق سامانه خدمات غیرحضوری مذکور درخواست خود را ثبت کنند تا در زمان حضور در واحدهای مربوطه، تحویل دفترچه آنان در کمترین زمان ممکن انجام شود.
کرونا عامل افت فشار آب در تهران
مصرف روز شنبه تهران 3 میلیون و 322 هزار متر مکعب بوده که با اول تیرماه که زمان پیک مصرف است، برابری میکند.
همچنین میزان مصرف روز یکشنبه نیز 14 تا 15 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.
روزانه تا ۱۵ هزار تماس درباره کرونا با اورژانس گرفته میشود
رئیس اورژانس کشور از برقراری روزانه ۱۰ الی ۱۵ هزار تماس در مورد پاسخگویی به سوالات کرونا خبر داد.
352 خانه سلامت شهر تهران برای مقابله با کرونا در اختیار وزارت بهداشت قرار می گیرد
اداره سلامت شهرداری تهران برای مقابله با کروناویروس اعلام کرد که 352 خانه سلامت شهر تهران با همه نیروها و امکانات در صورت نیاز در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهد گرفت.
درمانگاههای شهرداری به چرخه درمان بیماران کرونا وارد خواهند شد
مدیرعامل شرکت شهر سالم شهرداری تهران اعلام کرد درمانگاههای شهرداری تهران به چرخه درمان بیماران مبتلا به کرونا وارد خواهند شد.
تصمیم جدید دولت برای حمایت از کسب و کارها در بحران کرونا
به دلیل شیوع کرونا و آسیب به کسب و کارها و برای کاهش فشار بر مردم، با تصمیم هیات وزیران، سررسید وامهای مرتبط با کسب و کار دو ماه عقب خواهد افتاد.
اعزام مشمولان سربازی ۲ ماه به تعویق افتاد
براساس ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح و به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تمامی مشمولان سربازی که میبایست در تاریخ 19 اسفند ماه امسال به دوره آموزشی اعزام میشدند اعزامشان لغو شده و به تاریخهای یکم و سوم اردیبهشت ماه سال 99 موکول شده است.
اعمال محدودیتهای سنگین برای ورود به شهرهای آلوده
وزیر بهداشت اعلام کرد محدودیتهای سنگین تری برای ورود به شهرهای آلوده اعمال خواهد شد. این اتفاق حتی در سطح استانهای دیگر نیز در نظر گرفته شده است.