به گزارش روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ، دکتر علی نصیری با اشاره به شعار «تهران دوباره جان ميگيرد» به عنوان تداعيکننده جهاد همهجانبه شهرداری تهران برای مقابله با ويروس منحوس کرونا در دوره جديد مديريت شهري ، به اقدامات انجام گرفته اشاره کرد و گفت: برنامه جامعي متشکل از ۳ سرفصل (خدمات بهداشتي و درماني، فاصلهگذاري هوشمند فيزيکي و خدمات و حمايت اجتماعي) در ۱۴۰بند تدوين و تصويب شد و رويکردهاي محلهمحوري و مشارکت مردمي، دسترسي مردم به خدمات شهري با در نظر گرفتن نزديکترين نقطه ممکن و اولويت مناطق محروم، کمتر برخوردار و حاشيه شهر ،در اين برنامه مدون در شهرداري تهران در قالب این برنامه پیشبینی شد.
وی گفت: با فعالسازي ستاد مديريت بحران کروناي شهرداري تهران و تعيين رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران بهعنوان جانشين شهردار در اين ستاد، فرماندهي واحد و يکپارچه رخ داد و همه ظرفيتهاي شهرداري بسيج شدند تا فاز نخست اين برنامه، يعني افزايش ظرفيت واکسيناسيون در تهران را اجرايي کنند.
دکتر نصیری یادآور شد: با استفاده از ظرفيت شهرداري تهران ۱4مرکز تزريق (شهر واکسن )ثابت، مرکز 4خودرويي و ۱۰واحدسيار (خودروي ون) افتتاح شد و در مجموع در اين۲8 «شهرواکسن» از ابتداي پويش تا کنون بيش از 26 هزار دوز واکسن به شهروندان شريف تهراني تزريق شد.
به گفته سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، پديده جديد و بيسابقه اين افتتاح، شهرواکسنهاي سيار هستند که در قالب خودروي ون و تاکسي، خدمات واکسيناسيون را به گروههاي آسيبپذير و توانياب مانند اتباع بيگانه، بويژه غيرمجاز که بعضاً اسناد هويتي هم ندارند، خانواده کودکان کار، معلولان و سالمندان وابسته به منزل، معتادان و...در محل استقرار رسمي و غير رسمي ايشان (همچون گرمخانهها، سامانسراها، پاتوقها، منازل و...) عرضه ميکنند.
وی که در قالب ویدئو کنفرانس در این نشست شرکت کرده بود ، افزود: فاز دوم پويش جهادي واکسيناسيون شهرداري تهران در قالب تزريق واکسن کرونا به شهروندان از طريق 22 اتوبوس سيار موسوم به اتوبوس زندگي، واحدهاي مستقر در 22 ايستگاه مترو ، اعزام واحد سيار به 220 مسجد در سطح شهر تهران و برقراري خط ارتباطي با سامانه گوياي مديريت بحران ويژه شهروندان تهراني(زيرمجموعه سامانه گوياي 137) که به هر دليل امکان خروج از منزل و مراجعه به مراکز واکسيناسيون مستقر در سطح شهر را ندارند با تاکيد بر حفظ کرامت انساني ، به منظور رفاه حال شهروندان و تسريع در امر واکسيناسيون افتتاح شد.
وی گفت: پيش از اين نيز شهرداري تهران در تامين مکان و تجهيزات ۷۲مرکز واکسيناسيون مشارکت کرده بود و بيش از 3 ميليون دوز واکسن در اين مراکز تزريق شده است که در دهه اول پويش ظرفيت مذکور حدود 50 درصد افزايش پيدا کرد.
وی در ادامه به تشریح اقدامات ديگري که شهرداري تهران در زمينه مديريت همهگيري کرونا انجام داده است، پرداخت و از مشارکت سراي محلات در طرح محلهمحور شهيد سليماني، ارائه خدمات بهداشتي در سامانسراها و گرمخانهها، توزيع کمکهاي مومنانه غذايي و بهداشتي، اجراي۱۲۳ پويش و برنامه از قبيل پويش در خانه بمانيم، کارگروه سوگ ، بهرهمندي گسترده از ظرفيت تبليغات شهري جهت آموزش سلامت، مديريت متوفيان با استانداردهاي بالا نظير آزمايش پساب خروجي شستوشوي متوفيان کرونايي و...، ارائه آموزشهاي صنفي و عمومي در سطح شهر تهران و تسهيل ارائه خدمات عمومي از طريق توسعه بستر It به عنوان بخشی از این فعالیتها نام برد.
بنا براین گزارش، شهرهای متحد و دولتهای محلی (UCLG)، به عنوان یک شبکه جهانی از شهرها و دولتهای محلی، منطقهای ، کلانشهری و انجمنهای آنها، متعهد به نمایندگی، دفاع و تقویت صدای دولتهای محلی و منطقهای هستند تا هیچکس در هيچ كجا ناديده گرفته نشود.
هدف گروه کاری UCLG برای پیشگیری و مدیریت بحران های سرزمینی فراهم کردن بستری برای دولتهای محلی و تبادل دانش و تخصص در مورد مدیریت بلایا و همچنین تقویت نقش دولت های محلی در آن شرایط است.
جلسه UCLG به صورت آنلاین در ژنو با حضور آقای سامی کنعان، عضو شورای اجرایی شهر ژنو و رئیس این کارگروه برگزار شد و خانم امیلیا سایز، دبیر کل UCLG، سخنان افتتاحیه آن بود که به صورت آنلاین در این نشست شرکت کرد .
در این نشست نمایندگان مقامات محلی و همچنین نمایندگانی از سازمانهای بشردوستانه در این نشست حضور داشتند.
این نشست فرصتی برای مقامات محلی ، در مواجهه با بحران ها، چالش ها و نيز بررسي نیازهای خاص آنها خواهد بود. همچنین فرصتی برای گفتگو با سازمان های بشردوستانه مستقر در ژنو در مورد چگونگی همکاری بهتر در هنگام وقوع فاجعه و همچنین ارائه استراتژی اتحاد جهانی برای بحران های شهری (GAUC) خواهد بود.
.JPG?ver=2021-11-30-103603-853)