دفتر پرتال- شب بو وزیرپور
دستاوردهای جهانی در درمان کرونا
خلاصه گزارش دستاوردها در درمان کرونا به نقل از بی بی سی در پی می آید:
اقدامات انجام شده
تاکنون بیش از 150 داروی مختلف در جهان مورد پژوهش قرار گرفته که بیشتر آنها داروهای موجود است که در برابر ویروس آزمایش شده اند. سازمان بهداشت جهانی نیز آزمایشی را با هدف ارزیابی موثرترین روش های درمانی آغاز کرده است.
تاکنون بریتانیا آزمایش خود را با مشارکت بیش از 11 هزار نفر، بزرگترین پژوهش در جهان خوانده است. یکی از داروهای مورد توجه برای درمان کرونا در این کشور، دگزامتازون، نشان داده که در نجات جان بیماران کرونایی که در شرایط وخیمی قرار داشته اند، تاثیر به سزایی داشته است. همچنین، بسیاری ااز مراکز پژوهشی در سراسر جهان در تلاشند تا از خون نجات یافتگان برای مداوای بیماران استفاده کنند.
داروهای موثر
در حال حاضر سه رویکرد در حال بررسی است.
داروهای ضد ویروسی که به طور مستقیم بر توانایی ویروس کرونا برای عملکرد در بدن انسان تأثیر می گذارد. داروهایی که می توانند سیستم ایمنی بدن را آرام کنند چرا که وقتی سیستم ایمنی بدن بیش از حد واکنش نشان دهد به طور جدی باعث آسیب وسیع به بدن می شود و بیماران به طور جدی بیمار می کند و در روش سوم آنتی بادی ها که از خون افراد بازمانده یا در آزمایشگاه ساخته شده اند و می توانند به ویروس حمله کنند.
امیدوار کننده ترین داروها
دگزامتازون، اولین دارویی است که برای نجات جان افراد مبتلا به کووید 19، به عنوان یک موفقیت بزرگ مطرح شده است.
یافته های اولیه نیز حاکی از آن است که استروئید روشی کم هزینه است که خطر مرگ را تا یک سوم در بیمارانی که تحت درمان با ونتیلاتورهستند و تا یک پنجم برای افرادی که با اکسیژن مداوا می شوند، کاهش می دهد.
عفونت كروناویروس باعث التهاب در بدن می شود و بدن تلاش می کند با آن مقابله کتد. این امر می تواند سیستم ایمنی بدن را به سمت عکس العمل بیش از حد سوق دهد و همین واکنش است که می تواند کشنده باشد. دگزامتازون این پاسخ بدن را کاهش می دهد.
چیستی و چکونگی عملکرد دگزامتازون
آزمایشات بالینی رمدسویر ، یک داروی ضد ویروسی که در ابتدا برای درمان ابولا تولید شده است ، نیز دلگرم کننده است.
پژوهشی در آمریکا با بیش از 1000 نفر شرکت کننده از سراسر جهان نشان داد که این دارو مدت زمان علائم بیماری را از 15 روز به 11 روز کاهش داده است. در این پژوهش به برخی از بیماران داروی تجویز شده و به برخی دیگر دارونما داده شد.
این دارو یکی از چهار دارویی است که در حال برگزاری آزمایشات است.
اگرچه رمدسویر ممکن است به بهبودی کمک کند اما مطالعات هنوز تاکنون نشان نداده اند که آیا می تواند مانع از مرگ و میر کرونا ویروس شود.