تشریح اقدامات قرارگاه ایران در جنگ 12 روزه - 1404/04/09 05:05:12 ب.ظ

1404/04/09 05:05:12 ب.ظ اخبار, اخبار برتر rating
image

نشست خبری «قرارگاه ایران» با هدف تشریح اقدامات شهرداری تهران در مقابله با حملات اخیر رژیم صهیونیستی و عملکرد مدیریت  بحران با حضور رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و سخنگوی شهرداری تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ، علی نصیری در این نشست و در جمع خبرنگاران با اشاره به جایگاه این سازمان در مدیریت بحران‌های شهری، اعلام کرد: طبق قانون مدیریت بحران کشور، مسائل امنیتی و جنگی تحت شمول این قانون نیستند و حوزه مسئولیتی آن‌ها به پدافند غیرعامل بازمی‌گردد. با این وجود، سازمان مدیریت بحران شهر تهران در بحران اخیر فراتر از وظایف قانونی خود وارد عمل شد و با فعال‌سازی پایگاه‌های مدیریت بحران، به یاری مردم شتافت.

وی با تأکید بر اینکه این پایگاه‌ها کاربری اسکان اضطراری ندارند، گفت: اکنون ۱۰۹ پایگاه مدیریت بحران در سطح شهر فعال هستند که در زمان وقوع بحران‌های اخیر نیز به‌کار گرفته شدند. ۹ پایگاه میزبان نیروهای هلال‌احمر و ۸۵ پایگاه دیگر محل استقرار نیروهای اورژانس هستند.

نصیری افزود: این پایگاه‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در شرایط بحران امکان استقرار گروه‌های امدادی و واکنش سریع را فراهم کنند، اما از نظر ساختار برای اسکان اضطراری مناسب نیستند.

او با اشاره به عملیات‌های امداد و نجات در صحنه‌های پیچیده اصابت‌های موشکی اخیر گفت: در ۴۵ نقطه از ۱۲ منطقه تهران اماکن مردمی آسیب دیدند. با وجود بمباران، نیروهای امدادی و آتش‌نشانی با جان‌فشانی به آواربرداری ادامه دادند.

نصیری تأکید کرد: بسیاری از خانه‌ها دچار آسیب‌هایی مثل شکسته شدن شیشه‌ها شده بودند. با اینکه تعویض شیشه‌ها در حیطه وظایف شهرداری نبود، اما شهردار تهران دستور رسیدگی فوری صادر کرد و بدون نیاز به اختصاص بودجه جدید، اقدامات ترمیمی در حال انجام است.

رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: «اسکان اضطراری اساساً جزو مسئولیت‌های شهرداری یا سازمان ما نیست، اما شهردار تهران با پذیرش این مسئولیت، در این زمینه دستور دارد دستور عقد قرارداد با چهار هتل را صادر کرد. تاکنون بیش از ۴۰۰ نفر از ۱۳۹ خانوار آسیب‌دیده در این هتل‌ها اسکان یافته‌اند.

وی اضافه کرد: ما به جای اسکان موقت در مدارس یا مساجد، کیفیت اسکان در هتل‌ها را انتخاب کردیم تا خانواده‌ها در محیطی آرام بهبود یابند.

آگاهی‌رسانی، اولویت کلیدی در مدیریت بحران

نصیری از راه‌اندازی بازوهای اطلاع‌رسانی بحران در پیام‌رسان‌های داخلی خبر داد و گفت: کانال رسمی سازمان در ایتا و بله فعال شده و حاوی فیلم‌های آموزشی، پوسترها و دستورالعمل‌های موردنیاز مردم برای آمادگی در بحران است.

او ادامه داد: در کنار اطلاع‌رسانی، یک سیستم پاسخگویی ۲۴ ساعته با عنوان گروه‌های جهادی «حامی» در هر محل اصابت راه‌اندازی شد. این گروه‌ها با نصب بنر و اعلام شماره تماس، به مردم درباره روند جبران خسارات و رسیدگی‌ها پاسخ می‌دهند.

نصیری ادامه داد: در برخی مناطق آسیب‌دیده که هنوز شرایط پایدار نیست، چادرهای بحران برپا شده و خدمات ارائه می‌شود. همچنین خطوط تلفن ۰۲۱۹۶۰۲۴۲۲۹ و ۰۹۹۲۱۶۰۸۷۳۹ در معاونت عملیات پاسخگوی شهروندان هستند.

لزوم تحول در مدیریت ملی بحران

نصیری در پایان به نقش قرارگاه ایران اشاره کرد و گفت: این قرارگاه با پنج هدف کلان از جمله ارتقاء روحیه مردم، کاهش استرس، آگاهی‌بخشی، بسیج ظرفیت‌های مردمی و خدمت‌رسانی هوشمند فعال شده است و در آینده نقش پررنگ‌تری خواهد داشت.

DNN