به گزارش روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، علی نصیری، رئیس این سازمان، در آیین افتتاحیه این دوره آموزشی اظهار داشت: پرونده عضویت در اینساراگ (گروه بینالمللی جستجو و نجات شهری) یکی از افتخارات مدیریت شهری در این دوره بوده که از وضعیت نیمهفعال خارج و روندی رو به رشد را در سه سال اخیر طی کرده است.
وی با اشاره به تشکیل اینساراگ در پی زلزلههای ارمنستان و مکزیک در اواخر دهه ۱۹۸۰ و اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی افزود: نهادهای بینالمللی برای ارائه خدمات مؤثر نیازمند همکاری و همافزایی هستند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: از زمان شکلگیری دبیرخانه اینساراگ در سال ۱۹۹۱ تاکنون، بیش از ۹۰ کشور در قالب سه گروه منطقهای به عضویت آن درآمدهاند و ۵۸ تیم جستجو و نجات در این چارچوب فعالیت میکنند که نشان از گستردگی و اهمیت این شبکه دارد.
نصیری با بیان ویژگیهای جمعیتی شهر یادآور شد: نیاز به عضویت در اینساراگ نهتنها برای ارتقای توان پاسخگویی داخلی، بلکه در راستای ایفای نقش در ارائه خدمات بشردوستانه بینالمللی نیز احساس میشود.
وی در ادامه، به ۱۱ مرحله طیشده برای پیوستن به اینساراگ از جمله ارائه نقشه راه در اسفند ۱۳۹۲، ابلاغ رسمی آن توسط وزارت امور خارجه در فروردین ۱۴۰۳، حضور تیمهای ایرانی در مانور تونس در آبانماه گذشته، تشکیل تیم دائم نیمهسنگین، طراحی دورههای آموزش زبان انگلیسی، و اعزام نمایندگان سازمان به دوره اینساراگ در روسیه اشاره کرد.
به گفته نصیری، این دوره، یازدهمین مرحله از فرآیند آموزشهای بینالمللی در مسیر عضویت در اینساراگ است که با حضور ۲۶ نفر از ایران، شامل نمایندگان سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، سازمان آتشنشانی، جمعیت هلال احمر، سازمان مدیریت بحران کشور و وزارت امور خارجه به مدت پنج روز برگزار میشود.




