به گزارش روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، علی نصیری، در جریان بازدید و ارزیابی روند ساخت پایگاههای مدیریت بحران در مناطق ۱، ۷، ۱۲ و ۱۳ تهران که باحضور مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران وجمعی از مدیران شهری برگزار شد، افزود: در حال حاضر ۸ کارگاه ساختمانی فعال برای پایگاههای جدید وجود دارد که پیشرفت فیزیکی آنها بیش از ۶۰ درصد است. همچنین یک پایگاه مدیریت بحران نیز بهطور کامل بازسازی شده است. 4 پایگاه مدیریت بحران دیگر نیز در حال بازسازی می باشد.
وی با اشاره به توزیع نامتوازن پایگاهها در سطح شهر بیان کرد: بیشتر پایگاههای پشتیبانی مدیریت بحران در مناطق جنوبی تهران متمرکز شدهاند، اما در مناطق شمالی مانند مناطق ۱ و ۳ و همچنین مناطق مرکزی مانند منطقه ۷ با کمبود شدید پایگاه مواجه هستیم. این مشکل عمدتاً به دلیل گرانی و در دسترس نبودن زمین است؛ چرا که زمین باید به مالکیت شهرداری درآید تا امکان احداث پایگاه فراهم شود.
نصیری درباره هزینههای ساخت هر پایگاه گفت: برای احداث هر پایگاه مدیریت بحران، مبلغی بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که شامل هزینههای ساخت و ساز، تجهیزات اداری و اقلام امداد و نجات میشود.
وی همچنین عنوان کرد: در حال حاضر، در میان ۱۲5 ناحیه شهرداری تهران، ۱۰۹ پایگاه مدیریت بحران فعال است و ۳4 ناحیه فاقد پایگاه هستند. در حالی که لازم است حداقل یک پایگاه مدیریت بحران در هر ناحیه وجود داشته باشد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تأکید کرد: پایگاههای مدیریت بحران برای اسکان شهروندان طراحی نشدهاند و ظرفیت محدودی دارند. این پایگاهها عمدتاً بهمنظور فرماندهی محلی و ناحیهای مدیریت بحران ساخته شدهاند و نباید انتظار داشت که برای سایر کارکردها مورد استفاده قرار گیرند. البته در مواقع عادی، این پایگاهها برای ورزش بانوان، برگزاری دورههای رایگان آموزش مدیریت بحران و حضور گروههای دوام و ایمنی نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
مجید امانی، مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران نیز در جریان این بازدید، درباره مشخصات فنی پایگاهها گفت: سازه پایگاههای مدیریت بحران فلزی است و با پوشش ساندویچ پانل ساخته میشود. ایمنسازی پایگاهها در برابر آتشسوزی و زلزله انجام شده و طراحی آنها مطابق با آئیننامههای مربوط به زلزله و با پوشش ضد حریق است تا در شرایط بحران ایمنی لازم را فراهم کنند.