امروز : ﺳﻪشنبه 17 تیر 1404
02:32 1404/04/16 اخبار, اخبار برتر 0
print

اقدامات شهرداری برای اسکان ساکنان و بازسازی خانه‌های آسیب دیده در جنگ

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به تشریح ارائه خدمات و تسهیلات به ساکنانی که منزل آنها در جنگ 12 روزه متحمل آسیب شده است، پرداخت.

به گزارش روابط عمومی‌سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، علی نصیری رئیس سازمان، ظهر روز دوشنبه  16 تیر با حضور در برنامه «ایران من» شبکه افق درخصوص ارائه خدمات به شهروندانی که منزلشان در جنگ 12 روزه آسیب دیده است، توضیحاتی ارائه کرد.

وی گفت: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران به عنوان مجموعه‌ای از شهرداری تهران ورودی به اماکن نظامی ‌ندارد و آن بخشی را به عنوان حیطه وظایف خود برای خدمات‌رسانی در نظر گرفته که مسکونی و متعلق به عموم مردم است.

نصیری با بیان اینکه حدود 44 نقطه در شهر تهران متاثر از جنگ 12 روزه یا محل اصابت بوده و یا در همسایگی محل اصابت واقع شده است، افزود: چادرهایی در این اماکن برپا کردیم که در آنجا میز خدمت تعبیه شده و شهروندانی که منزل آنان دچار آسیب شده است، می‌توانند به این چادرها مراجعه کنند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بیان داشت: آن دسته از شهروندانی که نیاز به اسکان اضطراری داشتند در 9 هتل شهر تهران اسکان داده شدند. همچنین خدماتی مانند سرویس روانشناسی هم به صورت رایگان در اختیار این افراد قرار گرفته است. صبحانه این دسته از افراد بر عهده هتل و ناهار و شام آنها توسط شهرداری تهران تامین می‌شود.

اسکان موقت، بخش دیگری از صحبت‌های علی نصیری بود که در این باره بیان داشت: منازلی که تعمیر آنها بیش از 3 ماه طول بکشد شامل اسکان موقت می‌شوند. بر این اساس برای این شهروندان منزلی اجاره می‌شود و طرف قرارداد شهرداری تهران به عنوان مستاجر است.

نصیری ادامه داد: موضوع دیگر خانه‌هایی است که نیاز به بازسازی دارند. این بازسازی به 4 بخش تقسیم می‌شود. نخست بازسازی جزئی است. مثلا خانه‌ای که شیشه یا فریم پنجره و رنگ آمیزی آنها آسیب دیده است. مرمت این دست خانه‌ها هم اکنون توسط شهرداری مناطق درحال انجام است. مثلا در منطقه 2 مجتمع اساتید کارگاه شیشه‌بری در مقابل مجتمع در نظر گرفته شده تا شیشه واحدهایی که آسیب دیدند، مجددا نصب شود.

وی عنوان داشت: دوم تعمیرات متوسط یا پایدارسازی است که شامل خانه‌هایی می‌شود که به لحاظ سازه‌ای مشکلی ندارند و آسیب آن در حد تیغه دیوار است. ظرف چند روز آینده به عنوان قسط اول یک فقره چک به ساکنان این دسته از خانه‌ها داده می‌شود تا پیمانکار بیاورند و بازسازی را شروع کنند. ارزیابی خسارت آنها که نهایی شد چک دوم به آنها داده می‌شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بخش سوم را مقاوم سازی واحدها عنوان کرد و گفت: برخی واحدها آسیب دیده‌اند اما این آسیب درحدی نیست که ملک کلا تخریب و نوسازی شود. مرجع رسیدگی به این واحدها سازمان نظام مهندسی تعیین شده است.

نصیری تصریح کرد: دسته چهارم خانه‌هایی هستند که نیاز به تخریب و نوسازی دارند. روش‌های مختلفی برای این دست خانه‌ها در نظر گرفته شده است؛ از جمله واگذاری هولوگرام و تراکم مازاد. دادگستری این ملک‌ها را کارشناسی قیمت می‌کند و مالکان این واحدها می‌توانند معادل همان قیمت واحدهایی را از شهرداری تحویل بگیرند. اگر هم نخواستند می‌توانند از طریق پیمانکاران واسطه اقدام کنند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه از اول مرداد مقاوم سازی و نوسازی واحدهای مسکونی آغاز خواهد شد، بیان داشت: یکی دیگر از کارهای ما در شهرداری تهران کمک‌های بلاعوض برای خرید اثاثیه‌ آسیب دیده منزل است.

نصیری در بخشی دیگر از صحبت‌های خود از راه اندازی موزه جنگ 12 روزه خبر داد و گفت: در یکی از موقعیت‌های آسیب دیده منطقه 2 با اهالی و ساکنان گفتگوهایی در این زمینه صورت گرفته است.

وی همچنین با اشاره به برنامه «قرارگاه ایران» ذیل معاونت اجتماعی شهرداری تهران، خاطرنشان کرد: هر کدام از شهروندان که مایل بود فعالیت‌های اجتماعی و خیرخواهانه برای آسیب دیدگان جنگ 12 روزه انجام دهد می‌توانند به قرارگاه ایران مراجعه کند. همچنین شماره سوم تلفن 137 نیز به این امر اختصاص یافته است.

برچسب ها :
کد خبر : 39276
لینک کوتاه : tdmmo.tehran.ir/News/ArticleId/39276
  نظرات

اخبار مرتبط
DNN