FF86769C2C2EF847ECF38DBC7817A9660349WES3E793797B86B5C31C3F550500
یکصد و شانزدهمین نشست از سلسله نشستهای تخصصی «مسیر تابآوری کلانشهر تهران» با موضوع «همآفرینی فرارشتهای مدلسازی ریسک در تدوین برنامههای کاهش خطر حوادث و سوانح» در پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار شد.
نخستین جلسه شورای دبیران کارگروههای تخصصی ستاد مدیریت بحران شهر کلانشهر تهران در سال ۱۴۰۴، روز شنبه دهم خرداد برگزار شد.
آیین توشیح صورتجلسه همکاری مشترک سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی با هدف بهرهبرداری از سامانه هشدار سریع زلزله شهر تهران برگزار شد.
بنا بر دستورالعمل مدیریت بحران، مراکز مسکونی و اقتصادی در حد تحمل ۸ ریشتر زلزله و اماکنی که خدمات عمومی ارائه میدهند مانند بیمارستانها و آتشنشانی تا ۹ ریشتر و اماکن حساس، مهم و قابل حفاظت تا ۱۰ ریشتر باید مقاومسازی شوند.
10 شهریور ماه سالروز زلزله تلخ و عبرت انگیز دشت بوئین زهرا است . فاجعه ای که پایتخت را هم دچار وحشت و شوک کرد و از آن پس موضوع زلزله در کشور تا حدی جدی گرفته شد.
دوره بازگشت زمین لرزههای ۶ گسل تهران/واقع شدن ۱۰ دانشگاه و مسکن مهر پردیس روی گسل
مطالعات محققان نشان میدهد در بخشهای مختلف گسل مشا زلزلههایی با بزرگای ۵ تا ۷.۵ رخ داده و دوره بازگشت زلزلههای با بزرگای ۷ بخش شرقی این گسل ۱۶۵ سال عنوان شده و این در حالی است که از دوره بازگشت زلزلههای ۷ این گسل چند ۱۰ سال گذشته و این مساله صاحبنظران را نگران کرده است، ضمن آنکه این بخش از گسل تقریبا هر ۹۰ سال زلزلههایی با بزرگی محدود ۵ دارد که آخرین آنها در ۱۹۳۰ و ۲۰۲۰ میلادی رخ داده است، ضمن آنکه به طور متوسط تهران هر ۲۰۰ سال یک زلزله مخرب دارد.
علاوه بر زلزله که از آن با عنوان تهدید جدی شهر تهران یاد میشود، بارندگیهای شدید و سیل، فروریزش و فرونشست، وزش بادهای شدید و توفان و حتی بارش برف هم مخاطراتی هستند که در فهرست حوادث بحرانزای شهر تهران قرار میگیرند. در این بین برای مدیریت هرکدام از آنها وظایف دستگاه مربوطه به خوبی مشخص میشود.