image

سید مرتضی جعفرپور

رئیس اداره مديريت بحران و پدافند غيرعامل منطقه14

معرفی پایگاه‌های مدیریت بحران

نقشه‌های تخلیه اضطراری امن

تخليه امن اضطراري فرايندي است كه طي آن شهروندان هنگام وقوع زلزله و خطرات ناشي از آن يا احتمال وقوع خطر، محل سكونت خود را ترك كرده و تا زمان رفع خطر به مدّت 72ساعت در مراكز تخليه اضطراري مستقر مي­شوند. براي اين مهم نقشه ­هاي ساده ­اي از محلّات در اختيار شهروندان قرار مي­گيرد كه در آن مراكز تخليه اضطراري محله و مسيرهاي كلّي حركت به سمت اين مراكز مشخّص شده است. لازم به توضيح است كه مراكز تخليه امن اضطراري فضاهاي باز يا مراكز سرپوشيده­ امن و مقاومي هستند كه جهت استقرار افراد محلّه از زمان وقوع بحران تا 72ساعت پس از آن پيش­بيني شده ­اند

نقشه راه های اضطراری

گروه‌های مدیریت بحران

در طرح تشكيل گروه­هاي مديريت بحران اماكن، در هر مجتمع مسكوني يا عمومي بلند مرتبه شهر تهران چند نفر از ساكنين و يا كاركنان داوطلب، گروه مديريت بحران را تشكيل داده و ضمن دريافت آموزشهاي لازم نسبت به انجام فعاليت‌هاي مرتبط بمنظور ارتقاء ايمني و كاهش مخاطرات محل كار و زندگي خود اقدام مي‌كنند. اين گروه پيش از بروز بحران و همچنين در زمان بحران مسئوليتهاي اوليه و مهمي را بمنظور كاهش اثرات بحران بر عهده دارد كه در ادامه به آن اشاره خواهد شد.

وظایف مورد انتظار از گروه­های مدیریت بحران اماكن مسكوني در شرایط بحرانی:

قطع شریان های آب، برق و گاز اطفاء حریق های قابل مهار ایجاد امنیت جانی و مالی جهت آسیب دیدگان و بازماندگان امداد و کمک های اولیه برای آسیب دیدگان انتقال مراجعين به محل های تخلیه اضطراری و اسکان موقت اطلاع رسانی به نیروهای امدادی از وضعیت، تعداد و مشخصات افراد نیازمند به نجات

وظایف مورد انتظار در شرایط قبل از بحران:

ارائه آموزش به همه ساكنين تحلیل و مديريت خطر تهیه اطلاعات کلی و کلیدی از مکان ذخیره نمودن اقلام امدادی، دارویی و غذایی اجرای تمرین و مانور در مکان به صورت دوره‌ای

کانکس‌های مدیریت بحران

خانه‌های دوام و ایمنی

داوطلب واكنش اضطراري محله(دوام)

تجارب حاصل از بحران­هاي گذشته نشان مي­دهد كه انجام عمليات واكنش اضطراري مقابله با بحران به تنهايي از عهده دولت­ها خارج بوده و اجراي عمليات موفق و كاهش خسارات و تلفات توسط سازمان­هاي مسئول تنها در سايه تلاش­هاي گروهي جامعه امكان پذير خواهد بود.

در جوامعي كه به تدوين برنامه­هاي آمادگي پيش از بحران مبادرت ورزيده­اند ميزان تلفات و عدم هماهنگي در انجام وظيفه محوله به نحو چشمگيري كاهش يافته است. در راستاي تحقق اهداف مردم­ محوري و افزايش مشاركت مردم و كارامد شدن هر چه بيشتر سيستم مديريت بحران شهر تهران جهت امداد رساني بهينه و به هنگام در دقايق اوليه بحران، سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران مصم به اجراي پروژه ايجاد گروه­هاي داوطلب واكنش اضطراري در سطح محلات شهر تهران گرديده است. در اين طرح داوطلبان پس از طي دوره­هاي آموزشي مرتبط با بحران و مديريت آن شامل امداد و نجات، كمك هاي اوليه، اطفاء حريق و ..... گروه داوطلب واكنش اضطراري محله"دوام" را تشكيل مي­دهند.

ستاد مديريت بحران منطقه 14 در راستاي تشكيل گروه ­هاي داوطلب واكنش اضطراري تاكنون اقدام به تشكيل 14 گروه از اين داوطلبان نموده است. متقاضيان پس از اداي سوگند بطور رسمي وظايف خود را در قالب اين گرو­ه­ ها آغاز مي­ كنند.

داوطلباني كه خواهان شركت در گروه­ هاي دوام هستند مي­بايد پس از دريافت و تكميل فرم ثبت نام داوطلبان آن را به ستاد مديريت بحران منطقه خود تحويل نمايند. لازم به ذكر است كه داوطلبان مي­ توانند با مطالعه شرح وظايف داوطلبان با اموري كه در آينده به آنها محول خواهد شد آشنا شوند. متقاضيان مي­ توانند جهت كسب اطلاعات بيشتر با ستاد مديريت بحران منطقه تماس حاصل نمايند.

  • آدرس : اتوبان شهيد محلاتي خ دهم فروردين ميدان امام حسن مجتبي (ع) ابتداي لرستان شمالي
  • تلفن : 33052492-3 و 33066466
  • فکس : 33064946
لیست کامل
DNN